Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yag sorunu

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
evet, bugun kacinilmaz olan oldu. ve yag sinyali yandi. en yakin yag degistiren yere girdim bende, gecici olarak yag ekleteyim diye. castrol slx professional varsa koy dedim. 1 litre ekledi. bir baktim castrol magnet koymus. (tam hatirlayamadim ismi) simdi sorun surda, arabaya konmasi gereken 0/30 luk yag. bana sonradan eklenen 1 litre 10/40 lik. euroyardimi arayip sordum, "sorun olmaz, aracta zaten 4 litre kadar 0/30 luk varken 1 litre eklenmis. ama icinize sinmezse erken yag degisimi yapin, ama 12000 bakimina az kalmis, tumden degistirirsiniz" dediler.

0/30 yag uzerine 1 litre kadar 10/40 lik sentetik yag eklemenin motora bir zarari var midir? (bmw 0/30 konmali diyor bu arada kitapcikta da) varsa nedir? yag haznem 5 litre kadar ve 11000 km civarinda 1 litre kadar yag eksiltti su ana kadar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Bence eski yağın 0/30'luk bir hali kalmamıştır 11bin km sonrası, o sebeple sorun olacağını sanmam.

Hatta devirli kullanan arkadaşlara tavsiyem, periyodik bakımı beklemeden yağ değişimi yaptırmaları, zaten fazla bir para değil.

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...