Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dizel egzosları neden farklı?

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Trafikte yeni takıntım bu oldu vallaha...

İstisnalar var tabi, ama çoğu dizel aracın egzos ucu arkadaki arabaya değil de yere bakıyor. Hatta böyle gaza çok bastıklarında dizel egzosu yerdeki tozları havaya kaldırıyor böyle arkasında bi bulut yaratarak hızlanıyorlar...

Bunun bi amacı var mı? Dizellerin egzoslarının yere bakacak şekilde tasarlanmasının bi getirisi falan yani?
Sosyal ağlarda paylaş

Gazlayınca bende aynadan arkada bi tozun dumanın birbirine katıldığını görebiliyorum. Geceleri araba farlarının yardımıyla oluyo tabi bu. Yere vermişler ki doğrudan koca bi duman bulutu çıkartmaktansa yerde yumuşasın daha az rezillik çıkarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Diesel hacim olarak daha fazla atık gaz çıkarır. Arkasından geçen birinin ayaklarına daha fazla çarpacak olan hava rahatsızlık yaratır, bu bir.

İkincisi ise diesel herhangi bir kurum atma durumunda yere vurdurarak, havaya karışma oranını azaltmak istiyor ve kötü görünümü önlemek istiyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İETT otobüslerini akşam durak kalkışlarında kıvılcımlar saçarken görebilirsiniz. Egzozdaki kurumlar yanarak dışarı çıkıyor, ben oldukça falza bu olaya şahit oldum. Aynı zamanda 'yanıyor' diye korkup kaçışan insanlar da gördüm :P

Yeni normlar sayesinde emisyon oranları ile katı atık oranları oldukça düştüğü için yere bakan tasarım seçmeye gerek yok ama yine üretici tercihi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...