Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Prensibini Yesinler!

Pakize

Öne çıkan mesajlar

Dilenci olanla olmayani ayird etmek gercekten cok güc.. KImi önüne gelenden para istemeyi meslek edinmistir, kimide gercekten ihtiyaci olan bir seyi bile söylemeyi kendine yakistiramaz..

Cogu insanlar diyorki " KImseye bisey vermeyeceksin arkadas ":: Iyi de acaba bu tür hükümler yardimlasma denen hasleti yerin dibine batirmiyormu?

BIr olay anlatayim..

ANkara´da hanimi seker komasina giren yasli bir vatandas, memleketi elazigdan parasi gelmeyince biraz sIkIntIya düsmüs ve ilac almak icin paraya ihtiyaci olmus..

Demisler filancanin is yerine git, üc bes kurus al, nasil olsaparan gelince borcunu ödersin..

Gitmis ... Daha derdini anlatamadan , karsisindaki adam (!) su cevabi vermis:

PRENSIP OLARAK YARDIM YAPAMAYIZ !

Pesss
Sosyal ağlarda paylaş

bunların 1 i doğruysa 99 u yalan insanların gün içinde oturupda doğruydu yalandı öyleydi böyleydi diye araştıracak vakti yok para kolay kazanılmadığı gibi herkesin kendince bir yaşam kavgası var kimse kimseye vermediği için kızamaz[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

e öyle bi güvensizlik ortamı oluşmuş ki artık. gerçi adamın yaptığı anormal bişi diil. [kahvemodu]yani bugün avrupanın heryerinde bu böyle yani. yerlere tüküren bi tane adam göremessin.[/kahvemodu] fakat işte böyle diildik aslında. yıllar önce ortaokula giderken bi kadın topkapıda karşıma çıkmıştı. kenarda üzgün üzgün duruyo. yavrum bakar mısın filan dedi. e dedim bakiim. anlattı işte hastaneye birini bırakmış sivastan geliyomuş da işte şuymuş buymuş anlattı anlattı. ben başladım mı ağlamaya... başladım. verdim mi bütün paramı? verdim. kadın da afalladı dedi. ya hepsini verme istersen yol parası filan kalsın sana (acıyo da bana ha..) dedim ya ne yol parası al git felek vurmuş sana zaten diye. ağlaya ağlaya 5-6 kilometre yolu yürüyerek gittim filan.

neyse efendim. bir hafta sonra ben bu kadını gördüm mü yine? gördüm. beni tanmayıp benden yine aynı hikayeyle para istedi mi? istedi. kalbim kırıldı mı? hem de nasıl. kendimi enayi gibi hissettim mi? hissettim. dövesim geldi mi? gelme mi. dövdüm mü? ee.. abartma istersen.. tamam.

işte böyle deneyimleri zebil bi insan olarak artık ben de prensip olarak vermemeye gayret ediyorum. fakat şunu söyliyim. vermemek daha zor benim için. yardım yapacağım zaman da kendim araştırıp o şekilde yapmayı tercih ediyorum.[signature][hline]En son insan yapısı olmayan neye hayranlık duydun. Bir çiçeği ne zaman kokladın en son. Gökyüzüne ne zaman baktın.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mighty_THoR, 30 January 2004 00:00 tarihinde demiş ki:
bunların 1 i doğruysa 99 u yalan insanların gün içinde oturupda doğruydu yalandı öyleydi böyleydi diye araştıracak vakti yok para kolay kazanılmadığı gibi herkesin kendince bir yaşam kavgası var kimse kimseye vermediği için kızamaz

mighty de haklı en mantıklısı bir yardım kuruluşu aracılığıyla yardım yapmak...[signature][hline]Kontrolsüz Güç, Güç Değildir...

[Bu mesaj Unbreakable tarafından 30 January 2004 00:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet arkadaşlar genelleme yapmamak lazim yinede... Ben cok etkileniyorum yaa.. Yazin sicaginda, kisin sogugunda, kollarinda minicik bir bebekle sokakta oturmayi hic bir ANA istermi ?

Erkek egemenliginden kaynaklaniyor bu.. Ben öylelerinin yasam hikayelerini cok merak ederim, cok zaman o kadincagizlarin yanlarina oturup dertlesmisimdir.. Cogunun bikac kumasi var, durmadan koca dayagi yiyorlar, coluk cocuk sokaklarda para dilenip , evdeki o sözde BABAya veriyorlar... Ne kadar aci yaaaaa :( :(

ONlarda insan bizde insaniz, hicbir farkimiz yokki... Hayat kimilerine bütün imkanlariyla bezeniyor, kimileride aci icinde, yokluk icinde kivraniyor, bunun hesabini herhalukarda verecegiz ama
Sosyal ağlarda paylaş

lise zamanında dershane çıkışı kadiköyden otobüse binerdim orada böyle sağır dilsiz tarzı kışın ortasında sipastik gibi (tıbbi anlamda sipastik) dolaşan bir adam vardı insan ister istemez acıyor sonra bir gün adamı televizyonda gördüm adamın caddede 3 tane dairesi arabası filan varmış[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal Devlet olmak lazım mirim
Daha isteyemeden yardım gitmeli
Vatandaşlara düşende Devlet Dışı Organizasyonlarla (NGO)
Sosyal konulara eğilmektir.
Hikayedeki zat düşük faizli kredi çekebilirmiş gibimede geliyor.
Dilenmekle arasında bir bağ kuramadım ama
Bana hep dilenciler bug abuser gibi gelir.[signature][hline]Show No Mercy
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca adam ne sağır ne dilsiz nede sipastikmş

bu arada insanoğlu konuşabildiğinden beri dünyayı kadınlar yönetiyor,dünyayı erkeklerin yönettiği kadınlar tarafından erkeklerin gözlerini boyamak için uydurulmuş kos koca bir yalan[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

[Bu mesaj Mighty_THoR tarafından 30 January 2004 00:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben Ankara gazi üniv de okurken bi çocuk gelmişti, "arkadaşımız trafik kazası geçirdi, bir firma da bize bu gofretleri bağışadı satın kazanın diye, gönlünüzden ne koparsa verin alın gofreti" gibi bir şeyler söyledi biz de acıdık aldık bir sürü gofret..... 5 sene sonra İstanbuldayım, vapurda bir baktım aynı çocuk, elinde benzer bir torba ve gofret, ve hikaye aynı....

İşte bu tip olaylar yüzünden yolda biri yardım isterse döner giderim. Tanıdıgımı tanıdıgı fln ise o ayrı ama diger insanlara güvenemiorum :([signature][hline]Trance Nation Member / (wka Astral @ NBL)

Cormamin niuve tenna' ta elea lle au'
Sosyal ağlarda paylaş

yok o kadar uzun boylu değil. kadının hala sanki tek hakkı varmış gibi. bir evet veya hayır demek. o eveti aldıktan sonra artık kadın erkeğin oluyo sanki. ayrılacam filan derse ne ayrılıyon lan filan diyip sözlü dayaklı ölümle sonuçlanan gibi şekillerde kavgalar olabiliyo. erkek kadından daha güçlü yapıcak bişi yok. fakat... eğitim şart tabi :)[signature][hline]En son insan yapısı olmayan neye hayranlık duydun. Bir çiçeği ne zaman kokladın en son. Gökyüzüne ne zaman baktın.
Sosyal ağlarda paylaş

tıb ilmi erkek vücudunda kan depolayacak ve istemli şekilde depolanan kanı transfer edecek bir yöntem geliştirmedikleri sürece erkekler dünyayı yönetemezler[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...