sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 said: Cumhuriyetimize gül gibi tehlike Abdullah Gül tehlikeli oynuyor. Hem çok tehlikeli. Ülkeyi köşeye sıkıştırıyor. İtiyor. Önce YÖK Başkanı’nı atıyor. Meşrebine uygun birini. YÖK Başkanı, hiç böyle bir tartışma yokken, AKP’nin ne parti, ne seçim programında türban sorununu hemen çözmek gibi bir söz vermemişken damdan düşer gibi “Türban sorununu çözeceğim” diyor. Belli ki, sicil amiri Gül’den talimat almış. Onun adına konuşuyor. Parti tabanı bu sözlerin sahibinin kim olduğunu anlıyor. Kuyuya taş atılıyor. Bu sözler üzerine Başbakan Erdoğan altta kalmamak için Madrid’den sesleniyor. “Velev ki, siyasi simge olsa ne olur” Gündemde olmayan sorun gündeme geliyor. Hemen hazırlıklar başlıyor. Bu arada YÖK’te bazı koltuklar boşalıyor. Cumhurbaşkanı oraları da dolduruyor. Atamalar ilginç. Biri hariç hepsi Cumhurbaşkanı ile aynı meşrepten. Meşrepdaşların biri iyice ilginç. Türbanla ders vermekte ısrar ettiği için öğretim üyeliğinden uzaklaştırılan bir hanımefendinin kocası YÖK üyesi oluyor. Bu arada Türkiye’nin en çalışkan, uluslararası tanınırlığı en fazla bilimadamlarından Celal Şengör YÖK üyeliğine uygun bulunmuyor. Daha 6 ayı dolmadan Cumhurbaşkanı Gül’ün ülkeyi taşıdığı nokta bu. Ve önünde 13 6 ay daha var. O 13 altı ay içinde yüksek yargı atamaları olacak, komuta kademelerinde atamalar olacak. Siz oralarda neler olacağını tahmin edebiliyor musunuz? Ben edebiliyorum. Abdulah Gül’ün dudağından eksik etmediği tebessümüyle ve o tebessümün arkasına sakladığı cüretiyle yapabileceklerini görebiliyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin tehlikede olduğunu hissedebiliyorum. Ürküyorum. Ama korkmuyorum. said: Gül'ün oğlu okula mescit istedi mi? Soner Yalçın’la Cüneyt Özdemir’in odatv.com internet sitesinde dün oldukça ilginç bir iddia yer aldı. Aynen aktarıyorum: “İddialara göre; bir süre önce, First Lady Hayrünnisa Gül, TED Koleji okul müdürü'nü arayıp, oğlu Mehmet Emre Gül'ün kendisini ziyaret edeceğini söyledi. Okul müdürü ise; Hayrünnisa Gül'e 'Söylemenize dahi gerek yok, tabi ki ziyaret edebilir' dedi. Bunun üzerine Mehmet Emre Gül, okul müdürünü ziyaret edip, çok konuşulacak isteğini söyledi. Gül, okul müdüründen, 'namaz kılmak istediğini ve bunun için okul içinde namaz kılınacak bir yer yani mescid açılmasını' istedi. Mehmet Emre Gül'ün bu isteğine çok şaşıran okul müdürü, 'bugüne kadar TED Koleji'nde böyle birşey olmadığını ve bundan sonra da olamayacağını' söyledi. Mehmet Emre Gül, okul müdürünün verdiği bu cevaptan sonra; müdürün yanından ayrıldı.” Çok ilginç. Odatv haberinin arkasında duruyor ve “Eminiz” diyor. Eğer öyle ise hayli vahim bir durum. Vahamet bir öğrencinin okulda namaz kılmasında veya kılmak istemesinde değil. Daha önce de yazdım, Galatasaray Lisesi’nde de 30 yıl önce bile namaz kılan öğrenciler vardı. Kimse ne karışır, ne de bu durumu garipserdi. Okul yönetimi de bunlara bir zorluk çıkarmazdı. Odatv’nin gündeme getirdiği haberde garip olan bir öğrencinin okul müdüründen randevu almak için “First Lady” annesini aracı yapması. Bunun anlamı şu. Hayrünnisa Gül, “Oğlumun sizden ne isteyeceğini biliyorum. Bu isteği onaylıyorum ve ben de bu isteğin arkasındayım” Bu bir Cumhurbaşkanı eşine yakışır bir tutum değil. Ancak burada Hayrünnisa Gül’ün geçmişte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni AİH Mahkemesi’nde dava ettiğini ve kaybedeceğini anlayınca davayı geri çektiğini hatırlamakta fayda var. Dahası türban sorunu nedeniyle ortamın gergin olduğu bir dönemde, üstelik de Abdullah Gül “Yeni yasal düzenlemeye tarafsız gözle bakacağını açıklarken” oğlunun, ailenin de onayıyla böyle bir talepte bulunuyor olması da garip. Gül ailesi burada geleceğe ilişkin bir de tüyo veriyor ve bir sonraki adımın bütün okullarda birer mescit yapılması olacağını gösteriyor. Çankaya Köşkü’nden bu habere nasıl bir açıklama geleceğini merak ediyorum. http://www.fatihaltayli.com.tr/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 televizyonda demin gül beni çağırırsa çankayaya bu yawşaklık olur dedi. iyi güzel de sevmiyorum bu adamı,seveni de sevmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 bayadır dikkatimi çekiyor, bir çok yerin başkan ve müdürlerinin tayyip bıyığı var. bu önemli bir + sanırım adaylar arasında :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 aslında yazılacak bi uyuma olayı var ama yazmak istemiyorum abi derin polimiklerden kaçınıyorum bu aralar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 gül hakkında korktuklarımdan biri buydu işte kessinlikle parti kimliğinden falan ayrı davrandığı yok cumhurbaşkanı bildiğimiz akpli ve yüksek eğitim kademelerindeki görüş çeşitliliğini yok etmesi hiç hayrı alamet değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 yüksek eğitim kademesinde de kadrolaşma var ardeth , hani öyle efsane bir özgür siyasi görüş sahnesi yok , kim gelse ona göre olucak zaten , ve orda birileri istediğini at koşturucak . bu yüzden yüksek eğitim kurumları siyasetten ayrı olmalı , daha doğrusu eğitimle alakalı olmalı . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Adiemus Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Bodozlama gidiyor adam gülümseye gülümseye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 6, 2008 Ya adamların uzun yıllar boyunca devirmeye çalıştıkları, zapt etmeye çalıştıkları yerleri bir bir adam sokarak ele geçiriyorlar şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Ampul liberallerimizin bu konuda söyleyecek bir sözü yok herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 7, 2008 hayir benim anlamadigim ted kolejinde ne halt ediyor bu cocuk niye gitmiyor imam hatipe veya feto babasinin kolejlerinden birine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar