Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FTK: Ç.Rizespor - Beşiktaş / Çeyrek Final İlk Ayak


Xobalt

Öne çıkan mesajlar

2 Şubat Cumartesi

19.00

LigTV

Beşiktaş'ta Delgado ve Tello sakatlıkları nedeniyle yoklar. Rizespor'un eksiklikleri hakkında bilgim yok.

Maç yorumuna gelirsek. Beşiktaş'ın Tello ve Delgado'nun yokluğunda Rize deplasmanında zorlanacağını düşünüyorum. Zira bu ikili takımın hücum gücünün %50 sini oluşturuyor. Beşiktaş'ın bu eksikliklerine rağmen en büyük avantajı da Rizespor'u çok kötü dönemlerinde yakalaması. İkinci yarıda oynadıkları 3 maçta Galatasaray'dan 5, Gençlerbirliği ve Trabzonspor'dan 4 er gol ile toplamda 13 golü kalelerinde gördüler. Bu kötü gidişatın kurbanı Susiç oldu ve yerine amaçsız, Anadolu'nun bütün takımlarını tek tek dolaşan hocalardan biri Erdoğan Arıca geldi. Rizespor'un defansında büyük sıkıntılar var, aynı şekilde kalesinde de. İlk yarıda izlediğim kadarıyla olumlu bulduğum ( Galatasaray maçı hariç ) Gonzalez'in yerine hiç beğenmediğim Özden geldi. Zaten onun da gelmesi birşey değiştirmedi, son maçta yine 4 gol yedi Rize, ayrıca yediği ilk golü Amatör Ligi kalecileri bile çok rahat çıkarırdı. Rizespor'un son haftalardaki kötü gidişi nedeniyle bu maçta saldıracaklarını düşünüyorum, çünkü taraftar baskısı da olacaktır. Beşiktaş saldıran Rize'nin arka alanlarındaki boşluklarını iyi kullanabilir ama burada etkili olabilecek 2 adam yok, önemli bir eksiklik. Savunmada Baki'nin cezalı olması da Beşiktaş için büyük avantaj. Tahminimce İbrahim Kaş ve Gökhan Zan oynayacaktır. Maçın ortada geçeceğini, bayık ve az pozisyonlu bir maç olacağını düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk yarı beklediğimin tam tersi şekilde geçerken, ikinci yarının beklediğim yönde geliştiğini söyleyebilirim.

İlk yarıda Rize'nin zayıf savunmasını darmadağan eden Beşiktaş bir türlü o topu o çizgiden içeriye geçiremedi. Özellikle Bobo çok sayıda gol kaçırdı. Uzun süredir Bobo'nun kaçırdığı gollerle sıkıntı çeken Beşiktaş'a bugün bu pahalıya patladı.

Rizespor'da Beşiktaş'ın hücumlarına karşılık 1-2 etkili kontraatak buldular ilk yarıda.

İkinci yarıda iki takımda da yorgunluk başladı. Rize defansı ilk yarıdan daha iyi kapandı, Beşiktaş'ın hücum hattı da ilk yarıdaki etkinliğini kaybetti. Ve Rizespor 2.etkili atağında golü buldu. Aslında bunu atak, pozisyon bile denilemez. Gol direk İbrahim Kaş'ın hediyesiydi. Çok beğenilen ve Fatih Hocanın bile milli takıma çağırdığı İbrahim'den böyle bir hata beklemezdim. Hem de hızlı bir stoper olmasıyla övülüyordu. Bunu gençliğine, tecrübesizliğine veriyorum.

Golden sonra her pozisyonda Rizeli futbolcular yere yattı, bol bol zaman geçirdi ve son 15 dakikayı eriterek rövanş maçı için avantajlı bir skor elde etti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...