Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigaranın eşsiz faydaları.


Cynthia

Öne çıkan mesajlar

sigaranın zararlı olduğunu söyleyenleri her yerde görebilirsiniz. televizyonlarda, ilanlarda, gazetelerde; hatta sigaraların bizzat üzerindeki o kağıtta. kendiler miyoz bir şekilde bölünüp hayatımızın dört bir yanını sararlar.

fakat gözünüz korkmasın, sigaranın sayamayacağımız kadar çok yararı vardır. üstüne üstlük bu faydalar, isviçreli birkaç bilim adamı tarafından da kanıtlanmıştır. ayrıca kendilerinden edindiğim son bilgilere göre, hakkında o kadar karalama kampanyaları çıkardığımız sigaranın aslında ne derece yararlı olduğunu bilmek her vatandaşın bir yükümlülüğü olup gerekli hassasiyeti göstermeyenler hakkında psikolojik işlem başlatılacakmış.

aman aman diyoruz ve öfkeli kalabalığın gazabını şu güzel akşam saatinde tatmamak maksadıyla sözü bana bırakıyoruz..

bildiğiniz gibi sigara gayet ucuz bir üründür. iki günde bir paket bitirirdiğinizi varsayarsak, ayda 100 ytl’ye yakın masraf yaptığınızı göreceksiniz. oldukça minimal bir rakam. cebinize kesinlikle dokunacağını sanmıyorum, değil mi?

buna ek olarak nefes alma zorluğunuza iyi geldiği de kanıtlanmıştır. sigara içtikçe soluk borunuz açılır ve sağlıklı bir yaşam sürersiniz. rahat nefes alabilmenin konforunu da kimse inkar edemez. hatta çocuklar arasında sık sık yapılan nefes tutma yarışmalarında en uzun süre ile siz bile kazanabilirsiniz, o derece.

üstelik rahatça nefes alırken bir yandan da diş bakımınız yapılır..

isviçreli kedilere göre sigaranın içindeki toksik maddeler dişleri beyazlaştırırmış. haliyle siz de çevrenize fosforik gülüşler saçarak karşı cins ile atraksiyonlara girebilir ve bekarete veda edebilirsiniz. evlendikten sonrası mı? evet, sigaranın cinsel yaşamı olumlu etkilediğini de eklemezsem kendimi bir facebook faresi sayarım, affetmem.

gözüme çarpan bir garip nüans daha var; sigara içen kişiler toplu taşıma araçlarında ve resmi dairelerde adeta el üstünde tutuluyorlar. önlerine türlü dünya zevkleri sunuluyor ve bir anda ilgi odağı oluyorlar.

anlayacağınız, sosyal hayatınız kesinlikle düzene giriyor ve hem aşkta hem kumarda kazanıyorsunuz. öfkeli kalabalık bunu nasıl başardığınızı merak ederken siz patavatsızca “bakmayınız bana, ne bu cürrrret mösyölar?” diyerek köşegen bir duman halkası üflüyorsunuz. deneyimlemeniz gereken bir tecrübe kesinlikle..

gelelim hayat konusuna. ilginç bir dünyada yaşıyoruz, güneş doğuyor, insanlar uyuyor, rüzgarlar esiyor vesaire.. bu derece ilginç şeylerin olduğu bir dünyayı kolayca terk etmek ister miydiniz?

istemezdiniz. çünkü hayat kısa, bunu biliyorsunuz.

fakat sigara içerek ömrünüzü uzatabilirsiniz.. bunu ben söylemiyorum, ukalalık olarak algılamayın, kenyalı bilim adamları söylüyor. uzun bir yaşamın getirileri ise sayılamayacak kadar çoktur.

mesela ip atlayabilir, seksek oynayabilir, ya da uyuyabilirsiniz. pek tavsiye etmem, ben genelde halının desenlerini izlemeyi ya da yürürken kaldırım taşlarını saymayı tercih ederdim.

aslında ip atlamanın mantığını hiç anlamadım ben.




+gülümseyin çekiyorum.
-hırk hırk.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayda 100 ytl harcıyorsun demiş, bu gerçekten bir tiryaki için ucuz görünen bir para. Sırf standat içişimle bile ben ayda 138 ytl harcıyorum sigara için. Düşünki haftasonları dışarı çıkıp bara filan gittiğimizde içilen sigara sayısı iki katına çıkıyor.

Yani nereden baksan, aylık sigara masrafım 175 ytlyi buluyor. Bu durumda yazı içersinde 100ytl, ucuz gibi bir veri kullanılırsa, bana gerçekten ucuz geliyor. O yüzden de onu pek ironi olarak algılayamıyorum. Yoksa ben de biliyorum ironi nedir ne değildir, merak etme :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
cok komi bi yazi olmus bravo bravo
ya dagilin lan kendi isinize bakin benim zevkim agiz tadim san ami kaldi
iciyosam kendime iciyorum
duman avciliginizi gidin sabah 5 te atve yapin burda deil

ya ben o duman avcılarıyız biz falan filan onları televizyonda görünce midem bulanıyo ne alakaysa fena halde rahatsızlanıyorm.
nasıldı o: içmeyiz içirtmeyiz, duman avcısıyız biz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlıklı bir yaşam uğruna, büyük bir savaş veririz, duman avcılarıyız biz, duman avcılarıyız biz, duman duman... şeklinde sözlere sahipti o insanların marşı.

Olsunlar tabii, duman avcısı, yeşil aycı filan, takılsın gençler öyle zararsız şeylerden uzak. Fakat sonra bana gelip demesinler, inanılmaz sosyal patlama oldu, alkolü sigarayı kestik halk kafayı yedi, aman bize bi çare diye.

Bu arada özür dilerim Cynthia, kendi açımdan düşününce dediğim gibi bir sonuç çıkıyor. Fakat sen haklısın, değişik sigaraların değişik fiyatlarda olacağını da eleştirime katmam gerekiyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...