Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

öss'cilere ders dışı meditasyon vs ile ilgili soru.

Fly

Öne çıkan mesajlar

öss'ye hazırlanırken televizyondan tutun okulumuza gelmiş bir nlp'ci amcaya kadar bol bol "motivatör" öneriler almıştık. mesela nlp 'ci amca her ay gelip "gözünüzü kapayın, elinizi şuraya koyun KAZANICAM !!1! diyin, her gün tekrarlayın, motivasyon başarı ot çöp artar" tadında tavsiyeler veriyordu.

veya çeşitli kitapçıklarda, medyada "10 dakikada bir 343 kez nefes alın 4141 kere verin, aynı zamanda sağ elinizi ağzınıza sokun" tadında öneriler oluyordu.

ben hiçbirine inanmamıştım, uyumadan önce HEDEFİM ODTÜ BİLGİSAYAR LOL demekle kazanılmaz diye düşünüyordum. yalnız adam gibi ders de çalışmamıştım, sonuç olarak havayı aldım zaten. tanıdıklarım çeşitli çeşitli yerlere girdi, onlar ciddiye aldı mı bunları onu da bilmiyorum.

soracağım şey, bu tarz motivasyonlar işe yaradı mı hiç , merak ettim. aklıma takıldı şimdi gece gece.
Sosyal ağlarda paylaş

hiçbirini kullanmadım.
hiçbirine inanmadım.

yok nefes vermekmiş, yok başarıcam demekmiş felan, bence alayı fıs.
3 saat sırada oturup konsantre olamıom diyen öğrenci, 5-6 saat boyunca yerinden kalkmadan wow oynayabilio. niye? sevio çünkü.
başarının tek anahtarı (lan başarının anahtarı da ne afilli ne süslü bi tamlama lan eheh. çok hoşuma gitti) yaptığın işten zevk almak. mesela deneme çözmek çok eğlenceli gelirdi bana. bir oyunda stage stage ilerliyo gibi hissederdim kendimi eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere o işler öyle olmaz hikaye anlatmış size gelen amca. nlp teknikleri işe yarayabiliyor çoğu kişide fakat öyle kendi kendine gözünü kapayıp kazanıcam işte heuaaa demekle olmuyor. adam gibi seansına gideceksin, bok gibi para dökeceksin ve muhtemelen döktüğün paralara yazık olmasın diye kendini şartlayıp zorla motive olacaksın.

benim annem de nlp uzmanı, ha bana ne faydası oldu; hiç.. terzi kendi söküğünü misali.. bana saçma geliyor ama seansına gelip motive olanından tut sigarayı bırakanına tonlarca insan var ama öyle kendi başına yapmıyorlar gidip adam gibi saatlerce bireysel terapi görüyorlar.

meditasyon ayrı bir olay zaten gözümü kapattığım an sıkılan bir insanım öyle dakikalarca saçmasapan nefes alıp verip göz kapalı kendini soyutlamaya çalışan insanlara anlam veremiyorum.

ha ama hepsi aynı kapıya çıkıyor; kazanabileceğine inanmak, kendini inandırabilmek. bunu sağlarsan hiç bir şeye gerek kalmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...