Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kudurucam nedir bu 4x4 düşmanlığı!

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

coolrider o kadar eksik bilgili konusuyorsunki

birincisi artiklar yeniden kullanilabilirligi her gun artiyor ve bu olay uzerine buyuk arastirmalar yapiliyor

bir nukleer santraliin yaptigi cevre zarari bir hidro santralden cok daha az. Bir hidro santral bulundugu bolgenin butun ekolojisinin icine ediyor sudaki co2 artiriyor bolgenin havasini bile degistiriyor.

komur vs santrallere girmiyorum bile onlarin neler yaptigi acik.

ruzgar ve gunese gelince herkes evinin ustune bir tane ruzgar aleti takmadikca(oda ruzgar varsa) adam akilli bir cozum degil. O yuzden fazla gaz saliga zararli.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yok birşey olmayacak. Kirlense de temizlenir yani, geri dönüşü olmayan bişey değil bütün bunlar. Doğa çok toleranslı.

Her 5-10 senede bir popüler bir çevrecilik akımı patlak verir zaten. Şu an küresel ısınma dönemindeyiz. Bundan önce de ozon tabakasının delinmesi hadisesi vardı. Yok kullandığımız deodorantlar falan ozon tabakasını deliyormuş. Çevreciler falan böle iğrenç kokardı deodorant kullanmadıklarından =) Noldu ozon delinmesi? ozon yırtılınca güya hepimiz kanser olcaktık...

küresel ısınma da aynı şekilde unutulup gidecek..
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
coolrider o kadar eksik bilgili konusuyorsunki

birincisi artiklar yeniden kullanilabilirligi her gun artiyor ve bu olay uzerine buyuk arastirmalar yapiliyor

bir nukleer santraliin yaptigi cevre zarari bir hidro santralden cok daha az. Bir hidro santral bulundugu bolgenin butun ekolojisinin icine ediyor sudaki co2 artiriyor bolgenin havasini bile degistiriyor.

komur vs santrallere girmiyorum bile onlarin neler yaptigi acik.

ruzgar ve gunese gelince herkes evinin ustune bir tane ruzgar aleti takmadikca(oda ruzgar varsa) adam akilli bir cozum degil. O yuzden fazla gaz saliga zararli.

Abi verdiğim bilgilerin neresi eksik bir belirtirsen sevinirim!?! Ne diyorum çalışma anında en temiz santral nukleer enerji santralleri fakat uretilen atıktan kurtulunamıyor!! Ayrıca Nukleer gitsin komur gaz gelsin dediysem yukarda bir alıntı yapı ver! Ya yazdıklarımı okumuyorsun yada sırf beni seçtin, kim ne derse bana bağlıyorsun!
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1.yaya güvenliği
Yaya kazalarında en fazla ölüm boyun ve kafadan alınan darbeler sonucu oluyor. büyük araçlar size kaput ile motor arasında daha fazla boşluk bırakma şansı verdiğinden ve ayrıca tampon ve kaput tasarımında size daha fazla özgürlük tanıdığından dolayı yaya güvenliği gibi bir konuya eğilirken size daha fazla güvenli alan yaratma şansı veriyor.

2.CİPPP olayı
Ben jipin ne kadar yakıt tükettiğinden çok ne kadar emisyon ürettiğine bakarım. Şehir içersinde okadar araç kullanıyorum ve ciddi anlamda trafiği tehdit edecek bir unsur görmüyorum. Kendilerine zararları olur ancak; otopark, dar alnlara girme... İsterse 100km'de 50 litre benzin tüketsin, dert değil, yeter ki 100gr altı emisyona sahip olsun. Belki çok tüketim neticesinde şu tartışılabilir; petroldeki dışa bağımlılık sürerken yüksek tüketimli araç alımı ne derece mantıklı?!? Fabrika ile otomobil kıyası ise çok abes. Biri olmazsa olmaz bir kavramken diğeri Palio yerine Range Rover kullanmak arasındaki ikilem. Sanayide başka alternetifin yok ki tüketimi düşürebilesin. Ancak endüstriyel atık prosedürlerine uyman gerekli.

3.Nükleer enerji
Nükleer enerji en verimli enerji üretim şekli. Bence risk faktörü hayatın içersindeki birçok faktörden çok daha düşük seviyede. Ama riskin gerçekleşmesi halinde karşılaşılan problem ise oldukça büyük. Hayatta herşeyde risk var ama. Önemli olan risk yönetimi. Bence yapılmalı ama çok iyi bir planlama neticesinde. Atıklar tıbbi alanlarda dâhi kullanılabiliyor.

4.Ticari araçlar
Araçların suçu yok, o şöförleri asalım!!!

5.Konu bütünlüğü mevzusu
Süperiz, devam...

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

@Matama
Bir an ciddisin zannettim. Nooluyor didim! Sonradan koptum. :)

@Paramecium
Walla cip olayına ben bir turlu ısınamadım ama alanda beğeniyor parasına kıyıyor alıyor. Başından beri "jiplere ölüm" gibi bir kampanyadan çok, o dergilerin nelerden bahsemek istediğini anlatmaya çalıştım.
Nukleer konusuna gelirsek. Başından beri ben dünyada nukleer enerjinin kullanımı için konuşurken Ben Türkiye şartlarında düşünmek bile istemiyorum. Belki hatırlarsınız birkaç yıl önce çöplükte tıbbı nukleer atık bulundu 2 kişi hayatını kaybetti. Bu bile göz ardı edilirken, o kadar büyük ve güçlü miktarda parçalar bence trde tehlikeli. Ayrıca geçmişimizde sağlık konusunda öyle güvenilir değil: Bu ülkenin kanserli çay içimiş bakanı, kanser yapaıyor diyen isot biberi kaşıkla yiyeni, Tüm ağır metallere rağmen kızılayı içme suyuna bağlıyan belediye başkanları var.
Sosyal ağlarda paylaş

Global bi akım başlatsam.

Bi web sitesi hazırlasam, güzel güzel amacımızı yazsam, jiplerin sanıldığı kadar zararlı olmadığını göstersem, AB boş yere çevrecileri dinlemeyip çok iyi oldukları otomotiv sektörünü baltalamasın desem , bunun için imza kampanyası düzenlesem tutar mı dersiniz?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada yanlış bi bilgi verdin. Santrallerin bacasından çıkan şey su buharı değildir. Ben yaz stajımı Siemens'in Enerji Üretimi bölümünde tamda bu konularla ilgili yaptıımdan biliyorum, santrallerin türbinleri su buharıyla çevrilir elektrik üretilir fakat bu kapalıdevre olduğundan daha sonra yoğunlaştırılarak tekrar suya dönüştürülür. Santrallerde bacadan çıkan arıtılmış gazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Nükleeri bende bilmiyorum çünkü Siemens artık nükleer santral inşa etmiyormuş. Yinede hidroenerji dışında çalışma mantıkları hep aynı su kapalı devre nükleerde de bacadan çıkan tepkime sonucu açığa çıkan birşey olabilir. Bildiğim kadarıyla onların bacaları da termik santraller kadar büyük değil.
Sosyal ağlarda paylaş

vodan siemensi bilmemde

bayag bir ortalik karisik su an nukleer isinde. Fransiz cok onde

ingiltere fransa almanyada nukleer santral yapmaya calisiyorlar. Ayni sekilde rusya 12 yeni nukleer santral yapip gaz kullanimini sifirlamak istiyor. Daha cok satabilmek icin

simdi elinizde petrolun bir alternatifi yok o yuzden opec e karsi birsey yapilamiyor, ama bu aralar gazopec kurulmaya calisiniyor yurtdisinda , ona karsi millet gaz yerine alternatif ariyor. Eger ispanya gibiysen gunes enerjisi bir bakima bir cozum ama oda gorunusun icine ediyor, o yuzden herkes nukleere saldiriyor su aralar.
Sosyal ağlarda paylaş

O kocaman bacalardan çıkan su buharı nükleer santrallerde..

http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power

ben demiyorum, kaynaklar diyor =)

Su buharı kapalı devre ama nükleer enerjiden bahsediyoruz burda, kömür yanmasından milyon kat daha büyük bir enerji. Bu buharın yoğunlaştırılmasında kullanılan su da buhara dönüşüyor doğal olarak...
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

O bacalar soğutma bacaları, yani kuleleri aslında. Radyoaktif çubuklar tepkimeye sokulur, çok yüksek ısı elde edilir, bu ısıyla eldeki su kızgın buhar haline getirilir, elde edilen buhar ise buhar türbinlerine aktarılır, türbine bağlı şaft rotoru çevirir, elektrik üretilmiş olur. Basıncı artık ihtiyacı karşılayamayan buhar ise kulelerde soğutularak uygun sıcaklık değerine düşürülür ve doğaya salınır.

Nükleer santraller belli bir yaz/kış min debi değeri sahip akarsu kaynaklarının yanına yapılmak zorundadır.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...