Sypro Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Gnome tercih etmeme rağmen KDE 4.0 takdir ettiğim $eyler arasında.. aklıma takılan konu ise $u: kde 4.0 'ın Windows ve MacOSX ortamlarında çalı$anları da üretilecekmi$.. windows'un hata kapasitesinin büyüklüğünü hepimiz yakından biliyoruz.. macos desem o da aynı.. çıktıktan 24 saat sonra ilk yaması çıkan bi sistem.. e ortalık bu kadar karı$ıkken olabilecek tüm hatalar (mesela Windows 7 için konu$ursak) KDE 'ye falan yüklenmeye kalkılmaz mı ? ve insanlar daha explorer'ın ne olduğunu bilmezken farklı bi masaüstü ortamını %kaç verimle kullanabilir ki.. bu konu beni ziyadesiyle dü$ündürdü geçenlerle.. payla$mak istedim.. yorumlarınızı yazın, tartı$alım.. neticede bizim varacağımız karar KDE geli$tiricilerini bağlamicak ama ben ve benim gibi ki$ilerin rahatlamasını sağlayabilir sanırım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 windows 7'de gelecek en büyük özelliklerden biri gui'nin kernel'den ayrılacak olması.. bana kalırsa o da adam gibi olmayacak ya hadi neyse.. kde, daha doğrusu herhangi bir özgür masaüstü'nün windows'a uyarlanması o kadar da kolay olmayacaktır. sonuçta .net uygulamaları başta olmak üzere mevcut tüm windows uygulamaları o gui'ye bağlı çalışıyor. öyle "hadi ayırdık" diyince tam da ayrılmış olmayacak. anca 5-6 seneye meyvelerini adam gibi toplarız diye tahmin ediyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 KDE goes cross-platform with Windows, Mac OS X support From the Oh Yummy! dept.: The open-source KDE desktop environment is making the jump across platforms with broad support for Windows and Mac OS X. The core KDE desktop programs, the KOffice suite, and the Amarok music player are actively being ported. These efforts are largely made possible by the inherent portability of Trolltech's Qt development toolkit, the underlying framework used by KDE software. Qt is designed for cross-platform portability and even uses native widgets on both Windows and Mac OS X. Trolltech uses a multi-licensing model that makes Qt available under the GPL for open-source software development and requires programmers to buy a commercial license for proprietary development. Previously, only Mac OS X and Linux/X11 versions were available under the GPL, but Trolltech decided to make the Windows version available under the GPL too with the introduction of Qt 4. This finally opened the door for porting open-source KDE applications to the Windows operating system. Kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 içinde windows olduktan sonra ztn bi moka benzemez ayrı konu da bi 4-5 sene değil en kısa zamanda gelmesi planlanıyo anla$ılan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar