Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boğaziçi Fizik ve ÇAP

PassivE_KesH

Öne çıkan mesajlar

• 2 yıl sonra ...
Arkadaşlar Merhaba,

Ben busene tercih yapacağım, sıralamada 4600. oldum.Boğaziçinde felsefeye,yönetim bilişim sistemlerine ve uluslararası ticaret bölümlerine girebiliyorum.Bazı sorularım var sizlere lütfen bana yardımcı olun:)
1.Bu bölümlerden birine girip işletme veya iktisata geçiş yapabilirmiyim yada çiftanadal.Hangisi daha kolay
2. Felsefeden iktisata veya işletmeye geçiş yapmak daha mı zor, mesela uluslararsı ticaret ve yönetim bilişim sistemlerinde daha mı kolay. çünkü felsefe EA- İLE ÖĞRENCİ ALIYORKEN diğer tümü EA-1 İLE alıyor. Yani EA-1 den EA-1 e mi geçiliyor sadece sorularım bu.

Lütfen bana yardımcı olun, çok yakın bir zamanda tercih yapoacağım ve yardımlarınıza ihtiyacım var..
Sosyal ağlarda paylaş

yönetim bilişim sistemleri ile uluslararası ticaret, yüksekokul oldukları için yatay geçiş yapman mümkün olmayabilir. büyük ihtimalle dgs'ye falan girmen gerekir. ayrıca, ders çalışman nasıldır, ideallerin nasıldır bilemem ama gidip de; "nasıl olsa yatay geçişle iktisat, işletme, vs. girerim, boğaziçi de olsa yazayım felsefeyi, sosyolojiyi " diye gireceksen de iki kere düşün derim.
Sosyal ağlarda paylaş

4 senelik versiyonları genelde vakıf üniversitelerinde oluyor, onun haricinde devletteki versiyonları 2-3 senelik oluyor. benim bildiğim boğaziçi'nde yönetim bilişim sistemleri ile uluslararası ticaret 3 senelik ama sonuçta yüksekokul olarak geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
hat said:

4 senelik versiyonları genelde vakıf üniversitelerinde oluyor, onun haricinde devletteki versiyonları 2-3 senelik oluyor. benim bildiğim boğaziçi'nde yönetim bilişim sistemleri ile uluslararası ticaret 3 senelik ama sonuçta yüksekokul olarak geçiyor.

araştırmadan niye sallıyorsunuz? boğaziçindeki tüm uygulamalı bilimler hazırlık + 4 seneliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

tuba83eroglu said:

Arkadaşlar Merhaba,

Ben busene tercih yapacağım, sıralamada 4600. oldum.Boğaziçinde felsefeye,yönetim bilişim sistemlerine ve uluslararası ticaret bölümlerine girebiliyorum.Bazı sorularım var sizlere lütfen bana yardımcı olun:)
1.Bu bölümlerden birine girip işletme veya iktisata geçiş yapabilirmiyim yada çiftanadal.Hangisi daha kolay
2. Felsefeden iktisata veya işletmeye geçiş yapmak daha mı zor, mesela uluslararsı ticaret ve yönetim bilişim sistemlerinde daha mı kolay. çünkü felsefe EA- İLE ÖĞRENCİ ALIYORKEN diğer tümü EA-1 İLE alıyor. Yani EA-1 den EA-1 e mi geçiliyor sadece sorularım bu.

Lütfen bana yardımcı olun, çok yakın bir zamanda tercih yapoacağım ve yardımlarınıza ihtiyacım var..

ybs ya da uluslarası ticaret'ten iktisat-işletmeye geçmek çok zor değil. örneğin uluslararası ticarette ilk 2 dönem ekonomi 1-2 ve işletme matematiği 1-2 dersleri var. sen bu dersler yerine gidip ekonomi bölümünden calculus (math 101-102) alıp işletme matematiği dersinin yerine saydırıyorsun. (ekonomi yatay geçişte calculus 101-102 istiyor çünkü) ekonomi derslerini de ekonomi bölümünden alıp saydırıyorsun.

sonra ÖSS'deki türkçe-mat netlerini ve ortak derslerin ortalamasını alıyorlar. ÖSS netlerine güvenmiyorsan SAT'de verbal ve math bölümlerine kasıp yüksek puan yapıp onu da saydırabiliyorsun. bu ortalaması en yüksek olanları alıyorlar.

kıssadan hisse boğaziçi iktisat ya da işletmede okumak istiyorsan, ybs ya da uluslararası ticaret iyi bir tercih olur. istersen yapabilirsin, imkan var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...