Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Yapmayı bilen varmı,hangi malzemelerle yapıcam,balık ne balığı olacak,soslar falan nerden temin edicez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Sushi yapmak için ince tabaka haline getirilmiş yosun lazım, onların deyimiyle nori. Bunu nasıl temin edersin bilemiyorum da, büyük marketlerde balık reyonlarında satılma ihtimali var. Tabii bi de, sarma işinin aslına göre yapılması ve kolaylaşması için, bambu kesitlerinden yapılma servis altlığı gerekli. Çin'den getirdikleri eşyaları satan adamlarda genellikle bu servis altlığının muadili oluyo, ince dallardan yapılmış bi servis altlığı. Onu kullanabilirsin. Sırf bunlar da yetmiyo tabi. Çiğ balığın yaratabileceği vücut parazitlerini engellemek için kullanılan, aşırı acı sos, wasabi de gerekli. Çin/Japon restoranları sürekli kullandıkları için, nereden temin edebileceğini onlardan öğrenebilirsin. Tüm bunları temin ettiğini varsayarsak: İçi için çiğ balık, sebze, yumurta veya yengeç eti kullanabilirsin. En çok kullanılan balıklar, ton balığı, yengeç, yılan balığı, palamut ve somon. Tabi sırf et kullanmak zorunda diilsin, salatalık (bildiğin hıyar), omlet, sebzeli omlet de koyabilirsin. Tabii istediğin şeyi koyabilirsin içine; avokadı, limon gibi. İçine karar verdikten sonra, yağsız, lapa ve tuzsuz bi pilav hazırla. Bahsettiğim servis altlığını düz bi yüzeye koyup, üstüne noriyi ser. Norinin, üstten 1 parmak kadarlık bölümü hariç tamamını ince bi tabaka halinde pilavla kapla (pilavın arasından noriyi görebilecek kadar ince). Norinin boş bıraktığın kısmını ılık suyla hafifçe nemlendir. Sonra servis altlığının sana en yakın kısmından tutarak sushiyi yuvarlamaya başla. Çok bastırmadan, yavaşça ama malzemeler arasında boşluk kalmamasına dikkat ederek yuvarlaman gerekli. Tabii bi de servis altlığı yemeğin içine girmicek :P Daha sonra rulo haline gelmiş sushiyi bıçakla eşit silindirik parçalara böl. Sonra bi tabak alıp sushileri artistik bi şekilde diz. Tabağın bi kenarına, sushilerle temas etmeyecek şekilde wasabi koy (ki, istemeyen yemesin wasabi). Ölçü veremediğim için tam tutorial olmadı ama, "sushi nası yapılır" hakkında aşağı yukarı bi fikir verir. Unutma ki, ilk sushini yaptığın zaman muhtemelen berbat olacak. Çünkü iyi bi sushiyi yapan, kıvamı tutturulmuş pirinç ve iyi ayarlanmış bi yuvarlamadır. Gerisi malzemelerin kalitesine bakar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 eyvallah baya bir faydalı oldu, birde havyar kullanmışlardı sanırım en son yediğimde çok güzel olmuştu abi ya,şu malzemeleri temin edip hemen deniyecem teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 9 çeşit suşi yedim öle ahım şahım bi yiyecek değil aperatif arada bi tane yuvarlanır ama soguk meze niyetine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vulcan_Lionheart Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 abi açıkçası benim favori yemeğim şu anda birde doymazsın falan demişlerdi ne hikmetse gayet de doyurucu bi yemek,ayrıca çok da sağlıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 wasabinin bu amacını bilmiyordum illa yememiz mi lazım o abysmal şeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Yani zorunlu diil tabi. Bizim yediğimiz biberlerin acısından farklı, tarifi zor bi acısı olduğu için yemek istememen doğal. Ama yediğin sushide kullanılan balığın ne kadar taze ve temiz olduğunu bilmen zor. Wasabi, balığın bozuk olma ihtimaline karşı alınan bi önlem sadece. Baya bi sushi yemişimdir şimdiye kadar, ama her seferinde çok çok az da olsa wasabi yedim. Nolur nolmaz diye :P Artı, ana yemek olmamasına da katılıyorum. 6 tane yiyosun doyurmuyo, öyle şey mi olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Açıkçası bir süre sonra zaten balığın taze mi bayat mı olduğunu anlıyorsun zaten tadından da olmasa da ağızda çiğnenme zorluğundan , kolaylığından .Yani açıklanabilicek bir şey değil ama anlıyorsun farkı. Ayrıca yine de wasabi güzeldir be. Ben acı yiyemiyorum normalde ama wasabi gayette yiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 wasabi süper bişey ama somon momon yerine ton balığı ve sebze de kullanabilirsin. pilav ve soya sosuyla tadı yeterince güzel olacaktır bence zaten. gerçi yengeçte fena değil salam niyetine yengeç eti görmüştüm ben migrosta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2008 ya bırakın wasabi süper laflarını Bukadar iğrenç bişey olamaz yani her gidişimde bu sefer iyi yapmışlardır diyorum her seferindede iğrenç:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 wasabi kadar iğrenç bişiy yemedim hayatımda.Fuel-Oil katılmış sebze yiyomuşum gibi bi tadı vardı.Balıklı pilav yemek isteyen hamsili pilav yesin ya...İlla da çin yemeği diyosanız noodle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar