kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 içki yasaklarına inat buyurun.. gerekli malzemeler: 1/2 demet taze nane 1/2 orta büyüklükte limon 1/2 lime (migrosta satılıyor ham limon değil lime) 1 litre tercihen absolut, cardinal lemon, smirnoff vs. denginde votka (daha pahalı bir markaya gerek yok, tekel olmasın, bazooka olabilir) [ extra: sprite / uludağ / çamlıca gazoz ] [ extra 2: şeker, yancıları şişeyi tek bitirmeye çalışanları diskalifiye eder.. gerek yok tabi de tat dengelemek için koyabilirsiniz biraz ] __ step 1: votkanın ağzının bilyeli olmaması gerekiyor, bilyeliyse o aparatı sökün veya kesin bir şekilde... step 2: votkadan bir iki bardak kadar için veya başka bir şişeye dökün, çünkü bu malzemeleri koyunca taşıcak büyük ihtimalle.. step 3: naneleri ana dallardan koparın diğer dalları ellemeyin, şişenin içine bocalayın hepsini... step 4: [limon çok sevmem diyorsanız: limon ve lime'ın kabuklarını rendeleyin şişenin içine boca edin...] limon'u ortadan 2'ye kesin sonra tek yarım'ı dilimlemeye devam edin sonra dilimleri ikiye bölüp şişenin içine atın, lime için de aynı şeyi yapın... step 5: herhangi bir sorun çıkmadı tabii, ki şimdi şişede biraz hava kalması lazım ki çalkalayabilelim bunu unutmayın; ve şişeyi 1 haftalık istirahatı için çalkalayıp buzluğa atın.. step 6: günlük olarak buzdolabına teşrif ettiğinizde buzluğu açın ve şişeyi kısa süreli çalkalayın... 5-7 gün sonunda içebilirsiniz.. şişe içindeki her şey birbirine karışıcak ferah mis bir votkanız olucak, yazın iyi gider.. kışın da yaz günlerini yad edersiniz.. AFIYET OLSUN =) tip: isterseniz süzgeçle süzersiniz isterseniz direk şey edersiniz ama limonu tam olarak attıysanız limon ve naneler de votka çekicek biraz o yüzden limonları ufak atın ki şişeden çıkabilsinler bardağa dökerken.. tip 2: tadı çok ekşi gelirse bardağa koyduktan sonra sprite koyun biraz içine tadını dengeleyin, hem sek votka içmemiş olursunuz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 mohito diyebilir müyüz buna_? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 çakma mojito yazıcaktım da tam mojito değil mojito'nun içine bacardi ve şeker de konuluyor ve anında hazırlanıyor, buzlar kırılup... bu şişedeki votka 1 hafta olgunlaşıyo bir de mojitodaki naneleri eziyolar tahta şeyle.. bunda ezme falan yok içine işliyo mis nane/limon kokuyo votka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 güzel. eline sağlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 ya aslında tat olarak çok benziyo mojito'ya biraz sprite'la dengeleyip rom koyarsan mojito da olur.. hatta daha iyi olur koku/kıvam açısından.. rom da koy işte al mojito.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 uLan adam votka dior, bacardi romdur arkadaslar.. Her beyaz raki zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 evt mojito genelde sadece bacardi ile yapılıyor =) beyaz bacardi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Genelde mojito için kullanilan evet bir beyaz rom olan Bacardi'dir. Benim favorim Havana Club'in Beyaz Rom'udur. Sonuc degişmez, mojito beyaz rom ile yapilir. içine şeker konan nane konan konmayan felan diye binlerce alkol çeşidi vardir, her içkiye mojito dememek lazim. Tadi sence benziyor olabilir, biraz sprite koyup mojito ya da biraz ice tea koyup lan Long Island Ice Tea oldu diyebilirsin, ama oyle bişi olmaz. Bunu da herkes farkeder yani. Herneyse, illa bir şeye benzetilecekse anlattigin içki; The Green'e benzetin; MALZEMELER 2 cl Absolut votka 1 cl Nane Likörü 1 Adet Shaker Buz Limon Suyu 1 Adet Soda HAZIRLANIŞI Absolut votka,nane likörü, çok az miktarda limon suyu ( 5-6 damla kadar) ve 2 adet buzu shakerda buzlar eriyene kadar çalkalayın. Daha sonra ağzına kadar buz dolu olan derin bir viski kadehine boşaltın ve bardağın geri kalan kısmını soda ile tamamlayın. Servis esnasında bir dilim limon ekleyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 benim anlattığımı güzel restoranlarda şişe yapıp millete kakalıyorlardı da ondan yazdım =) spesyalimiz buyurun diye heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Ellerine sağlık bide resim olsaydı neye benzio gorseydik. Güzel tuto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 haftaya falan yapıp koyucam resim güzel gözüküyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 sheref buralarda mı yahu? ondan bi görüş almak lazım valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 ben içmiştim..sanırım buydu yani.. harikaydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Aynı tarifi buzlukta bir hafta bekletmeden yaptım, yaz vakti arkadaşın evinde bahçe sefası yaparken hazırlamıştım. Buzlukta 1 hafta bekletmeden, sadece sabahtan akşamüstüne kadar bekleterekte gayet güzel tad alabiliyorsunuz. Zira ben inanmıyorum hiç bir Pati'nin 1 hafta boyunca güzelim vodkayı yaşatacağına :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 freeshop'u talan edersen yeterince votka kalıyo yapıcak =) taksim'de içmiş olabilirsin neydi adı sanırım fransızca bişiler orda yapıyolar güzel baya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar