7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 26, 2008 Ben amerikada bu seçim olaylarını hiç anlamadım zaten, sanırım ilk iowa da ki seçimde hilary yalan oldu. Sonra tv'ye cıkıp ağladı ondan sonraki seçimlerde obama yı geçti. Ve seçmenlere somut olarak bişide vermiyolar gibi sadece janjanlı seçim konuşmaları, içi boş saçma vaatler.
la_bombonera Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 ARİF SUSAM said: Hillary Clinton başarılı bir siyasetçidir. Bay Clinton'dan öğrendiği çok şey olmalı. Başkan seçilmesi halinde Birleşik Devletler'in ilk kadın başkanı olmakla kalmayacak, yapacağı köklü reformlar ve düzenlemelerle dünyamızı daha güzel bir yer haline getirecek. yalnız hillary'nin başı açık, sana ters gitmesin sakın? mahkemeye falan verirsin sonra...
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Arif'i anlamakta güçlük çekiyorum.
malik Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 kocası playboy mlayboydu ama bu tasarının geçmesine de izin vermeyen bir adamdı sanırım . karı aldatılmayı haketmiştir belki de düşünüyorum da .
porsuk Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 buzamana kadar hangi ülkede seçim olsa oy için Türkiyeyi seçim kampanyası haline getiriyolar bukadarda adilik olmaz gelin arşivlerimizi açalım sizde açın arşivlerinizi diyoruz yanaşmıyolar ve bu arşiv olayını tüm dünya biliyor asıl anlamadığım konu dünyanın bile bildiği bi fiyasgoyu neden destekliyolar biz bukadar fasif bi milletmiyiz bizim hiçmi onurumuz yok onlar için bukadar değersiz bi ulusmuyuz ama Allah büyük günün birinde Türkiyenin kucağına düşerler
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 onursuz gurursuz falan değiliz. sadece paramız yok, ermeniler ise bütün milli servetini lobi yapmak için harcıyor. bizim terör sorunumuz ve olası komşu tehditlerimiz olmasaydı da orduya harcadığımız paranın yarısını lobi yapmak için harcasaydık israil gibi gerçekten söz sahibi bir devlet olabilirdik bugün.
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Aaah ah, ne de güzel anlatırdı Hrant bütün bunları. Ne Diaspora'ya ne Türkiye'ye yaranabildi. Çünkü gerçekleri söylemekten hiç vaz geçmedi. Neden Dink'ten açtım konuyu, şu yüzden efendim, tamam bir ülkenin devletinin tutupta ben şurada soykırım yapıldığını kabul ediyorum demesi gibi saçma bir şey olamaz. Hayır devletsin sen, tarihi yargıda bulunmak senin görevin değil. Peki öte yandan ne diye korkuyoruz biz hep bundan? Neden tarihimizde bir Ermeni olayı olduğunu kabul etmiyoruz? Sadece Osmanlı'da da değil, İstanbul'da da yapıldı bu, hem de Cumhuriyet döneminde. Devletlere, seçim kampanyalarına, şuna buna bırakmasakta biz artık bu olayı, kendimiz kabullensek. Vaz geçsek anlamsız ayrım yaratan hatlardan da, halkların kardeşliğiyle bütünleşsek. İnanın hiçbiri zor değil bunların, üstelik gerekli. Aydınlık bir gelecek için gerekli. Bu arada, hakikat anlatıcımız Hrant, bunları söylediği için öldürüldü. Bakalım Pati ahalisi ne yapacak bana.
porsuk Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 http://www.ermenisorunu.gen.tr/turkce/ozet/index.html hrantın neden öldürüldüğü hakkında bi fikrin olduğunu sanmıyorum Selamon said: Hayır devletsin sen, tarihi yargıda bulunmak senin görevin değil. Peki öte yandan ne diye korkuyoruz biz hep bundan? Neden tarihimizde bir Ermeni olayı olduğunu kabul etmiyoruz? korktuğumuz falan yok olmayan bişeyi oldu gibi gösterip ve tüm dünyayı inandırmak beraberinde tazminatlar ve toprak tazminatlarını getirir arşivlerimizi açtık korkmadan onlarda açsınlar
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Ermeni sorununu, random internet sitelerinden değil, Ersin Kalaycıoğlu gibi çok saygıdeğer akademisyenlerden öğrendim. Üstelik belirtmek isterimki, sayın Kalaycıoğlu'da olaya soykırım, sorun v.s gibi kelimelerle yaklaşmayı pek sevmeyen bir akademisyen. Anlıyacağın görüşlerimin tersi şeyleri düşünen ve Türkiye'nin sosyal bilimler alanındaki en kaliteli isimlerinden birinden bu konu üzerine ders almama rağmen söylüyorum bunları. Kimin yazdığı belli olmayan makaleleri değil, Türkiye politikaları konusunda en derin araştırmaları yapmış insanların makalelerini okuyarak söylüyorum. Fakat verdiğin siteyi yine de okudum. Yıllardır tekrarlanan basit şeyleri nasıl tekrarladığını gördüm. Yıllardır aynı ezberi bıkmadan usanmadan yazmaya, anlatmaya devam ettiklerini yine fark ettim. Şimdi ne olur bilgisizliğimi affet ve söyle bana, Hrant neden öldürüldü? Neden ben Dink öldürüldüğünde sokaklara çıkıp eylem yapma ihtiyacı duydum? Neden "Hepimiz Ermeniyiz" diye bğırdık? Neden bütün ülkenin aydınları ayaklandı? Bir anlat bana da, ne olur bilgileneyim! edit: Ayrıca mesajını güncellemişsin, bu güncelleme üzerine şunları söylemem gerekiyor. Farkındaysan ben tarihi bir sorunu kabullenmek devletlerin görevi değildir dedim. Ben halkların bunu kabullenip, birbirlerini yıllardır ayıran bir konuyu aşmalarını ve yeniden kardeşlik inşa etmelerini söyledim. Ha onun dışında, korkma, kimse kimseye biri soykırımı tanıdı diye toprak vermez. Bak koskoca Fransa tanıdı da ne değişti? Akıllarınızdaki nefret tohumunu güçlendiren, hep ayrı insanlarmışsınız gibi düşündüren bu Serv paranoyalarını bırakın artık. Bozun ezberinizi, yaşasın halkların kardeşliği.
porsuk Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 arkadaşım israilin nezaman ve nasıl nereye kurulduğunu araştır sonra Türkiyeye ermenilerin zararlarını anlarsın sadece ermeniler değil bugün çin sınırında bile Türkler asimile ediliyor yani kısırlaştırılıyor burada bahsi geçen ermeni soykırımı sadece tazminat değil aynı zamanda senin varlığını tehdit olarak algılıyorlar
porsuk Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 tabiki kim istemez kardeşliği herkez ister fakat azerbaycan sınırında binlerce azeriden haber alınamıyor bazılarının hayatta olduğu bile söyleniyor hiçbişey olmamış gibi kardeşlik duyguları içinde yola devam mı demeliyiz
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Ha yani benim halısahada maç yaptığım arkadaşım Manuk Türkiye devleti düşmanı, meyhanede oturup içki içtiğim Nubar topraklarımızı istiyor, bu toprakların sevdalısı Hrant ise en büyük vatan haini. Sana söylemeye çalıştığım bu. Devletler perspektifinden bakarsan olaya, paranoyalarla beslenirsen, elbette inanırsın bu safsatalara. Yahu Türk halkı değil miydi 6-7 Eylül 1955'te çıkıp tüm Ermeniler'in dükkanlarını yağmalayan, evlerini basan. Üstelik devletin kışkırtması sonucu olmamış mıydı bu hazin olaylar? Kabul et işte, var tarihte böyle olaylar. Ve vazgeç artık, Ermenileri düşman olarak görmekten. Ayrıca sen de git bir araştır bakalım, İsrail'in kurulduğu coğrafyada İsrail'den önce kimler egemendi, İsrail ne için kuruldu, kimin elinde kuruldu, hangi hukukla kuruldu? Saçma sapan internet sitelerinden, yanlı gazete ve dergilerden öğrendiklerinizle gelmeyin bana. Üstelik hala açıklamadın, NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ HRANT?
porsuk Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Yazdığı yazılar için mi Sanmam, ülkede oyle yazılar yazılıyorki kimse dönüpte bakmıyor Hrant dink bu ülkenin nufüsuna kayıtlı ermeni bir vatandaş. bu ülkede doğmuş insanlar gibi onunda vatanı. Bu ülkeye elbette kötülük etmek istemeyecekdir. Kaldı ki yargı yolu ile zaten bu sorgulamalar yapıldı. Hrant Dink'in öldürülmesi bu sorunun cevapları arasında...Amaç doğru algılanırsa asıl işaret başka tarafları gösteriyor ortada hala yüzlerce komlo teorileri dolaşırken hrant olayını kendince yorumlaman normal ve şunuda şöyleyim benim gösterdiğim kaynaklara random siteler kimin yazdığıda belli değil diyorsun peki kime inanmalıyız elbette hibirimiz o tarihte yoktuk neyse yarın iş güç var gidip uyuyum yarın kasarız konuyu
huun Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Selamon said: Farkındaysan ben tarihi bir sorunu kabullenmek devletlerin görevi değildir dedim. Ben halkların bunu kabullenip, birbirlerini yıllardır ayıran bir konuyu aşmalarını ve yeniden kardeşlik inşa etmelerini söyledim. Evet, Ermeniler "tarihte biz biraz sorun çıkardık, senelerce adam yerine konduğumuz topraklarda ilk fırsatta büyük devletlerin oyununa geldik, çoluk çocuk demeden önümüze gelen Türk'ü kestik, üstüne utanmadık arlanmadık senelerce bize soykırım uygulandı diye çığırtkanlık yaptık" desin, bu gerçekleri kabullensin. Sonrasında zaten bir sorun kalmıyor. Ah yok bi de Karabağı ele geçirmek için gene çoluk çocuk demeden katlettikleri Azerilerden de özür dilesinler hazır sorunları çözmeye karar vermişken. Bak bunları yapsınlar, söz veriyorum huzurlarınızda Cher'i öpüp iki toplum arasında yıllardır süre gelen düşmanlığa son vereceğim.
porsuk Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Selamon said: Sana söylemeye çalıştığım bu. Devletler perspektifinden bakarsan olaya, paranoyalarla beslenirsen, elbette inanırsın bu safsatalara. osmanlının amerikaya yolladığı otuz küsür deve sayesinde amerika çölde savaş kazandı ama yine aynı amerika Türkiyede tek bir amerikan vatandaşı olmadı halde Türkiyeye konsolosluk açtı tamda osmanlının parçalandığı sırada benimde söylemek istediğim devletler persfektifinden değil tarihten
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Konu nasıl Hrant Dink'e gelmiş yine?
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 matama said: ya bu standart geyik dert etmeyin baskan olduklarinda geri adim atiyorlar yok standart geyik olması hatta isterse türkiye adına 10 tane soykırım kabul etmesi beni ilgilendirmiyor. ama amerika gibi elinde güç bulunduran devletlerin başına nasıl insanlar gelebileceğini gördükçe kahroluyorum. seçimleri kazanmak için her türlü saçmalığı, dalkavukluğu yapanlar bunların başka türevlerini başa gelince de yapar ya da ellerindeki güçten çıldırır. Bu kadın tam "otur evinde karışma büyüklerin işine" demelikmiş afedersiniz. Bi kaç politikacıdan görüp benimsediği taktikle bir de isminin ününü kullanarak politikacı olmaya çalışmış. Fail.
Öne çıkan mesajlar