Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universitelerde turban donemi basliyor

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

said:

"hiç kimse, başının örtülü olması sebebiyle yüksek öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz ve bu yönde uygulama ve düzenleme yapılamaz. ancak başın örtülmesi, kişinin yüzü açık ve kimliğinin tanınmasına imkan verecek ve çene altından bağlanacak şekilde olması gerekir."
Lan gel de delirme adamlar turbana ozel yasa yaptilar. Demokrasi ozgurluk falan degil istedigini giyemiyorsun yani, +turban izni cikti sadece
Sosyal ağlarda paylaş

Biton başka düşünmemiz gereken konu varken Bukadar su sacma ötesi konuya takılıyoruz ben bunu anlamıyorum.. Olan oldu artık hala daha bagırınıyoruz.. daha düsünülmesi gereken bi ton sorunumuz ama gıkı cıkan yok.. Hala daha neyin kavgasını yapıyoruz. yok çarşaf gelirmiş yuh cüş daha neler.. okadarda degil..

Kendi fikrimce bu olayı biz kendi icimizde sapıtmaya basladık.kendi kendimize dert eder olduk.sorun yaratır olduk..Gelişmiş ülkelerin normal gördügü bişiyi biz kendimiz sorun eder olduk..

Yok bu ülkeden gidicem valla gidicem diyorsunuzda ee gittiginiz ülkelerde bunlar zaten serbest..yokmu sanıyorsunuz her ülkede var bunu en uc kesimde yaşayanları.. Bunlar olacak yani.. Bizim yapmamız kendi icimizde anlasıp olay cıkarmamak olması gerekirken daha biz kendi insanımız icinde catışmalar yaşıyoruz.. herkez orta okul cocuklarının münazaralarındaki gibi kendi düsüncesinin haklı oldugunu savunup karsıdakini susturmaya calısıyor.. Eee ne anlamı kaldı bunun.. Daha bazı seyleri tartısmasını bilmiyorken böle sacma yere tartısmalar cıkmasıda normal..

Yasa cıkıcak millet bas örtüsü ile giricek 2 hafta bi kac protesto olur zart zurt ondan sonra o protesto eden elemanlar karı kız davalarına geri dönerler.tıpkı eskiden oldugu gibi gene bu olayda unutulur gider.. daha sonrada bu yazılara bakıp gülümseriz :D
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
Sufi said:
böyle deliğe böyle tıpa hesabıdır bunun adı penth. sen ıkınarak yasak olmayan birşeyi yasaklarsan abukluğu kaldırmak için de böyle ıkınmak gerekir.

insan haklarının otoritesi senle aynı görüşte değil

tabi ki aynı görüşte olmaz.

bir ülkenin cumhurbaşkanı 7 sene boyunca "şeriat hiçbir zaman bugünkü kadar tehlike olmamıştır" tarzındaki cümlelerden başka hiçbir söz etmemişse, ülkenin tamamında hiçbir biçimde insanlar arasında fiilen şöylesin böylesin şeklinde bir ayrım yokken sanki toplum ikiye bölünmüş ve içsavaşa giden bir durum varmış gibi bir görünüm dışarıya megavizyonla verilirse başka türlü bir kararın çıkması beklenemezdi. zaten onlar da "türkiye'deki mevcut durum"a atfen bu kararı aldıklarını da belirtmişlerdir.

kişi hergün "ben sarhoşum" diye bağırırsa, diğerlerinin "o alkol almaz" demesini de beklememek gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Soulless said:
Satanael said:
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmıs derler..

Git laiklik nedir ogren gel.Ezberden bos bos konusma.

Benim yazdıklarımdan bumu cıkıyor? Laiklikten bahsetmişmiyim ben orada.. :D

Laikligi ögrende gel diye bagırınıcagına adam gibi yazılanları okumasını ögren.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Formül hukuken ve siyaseten sakıncalı 29 Ocak 2008

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun, AKP ile MHP'nin üzerinde uzlaşmaya vardığı türban formülüne itiraz etti.

Başbakan Erdoğan'ın isteğiyle yeni Anayasa taslağını hazırlayan ekibin lideri olan Prof. Dr. Özbudun, bulunan formülün hukuken ve siyaseten sakıncalı olduğunu vurguladı.
CNN TÜRK'te Gürkan Zengin'in sorularını yanıtlayan Özbudun, Madde 42'nin yeni halinin (Kimse, kanunda açıkça yazılı olmayan hiçbir sebeple eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Öğrenim hakkının kapsamı ve kullanılmasının sınırları kanunla tespit edilir ve düzenlenir) yeterli olmadığını bu maddeye yüksek öğretim ibaresinin eklenmesi gerektiğini söyledi.

"Sadece, yükseköğrenime değil, ortaöğrenime de bu özgürlüğün teşmil edilebileceğini gösteriyor" diyen Özbudun, Bahçeli'nin açıklamalarına da gönderme yaparak "İyi niyetli açıklamalar Anayasal güvencelerin yerini tutmaz" diye konuştu.
Özbudun, YÖK Yasası'na yapılan ek madde 17'nin de (Yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydı ile yükseköğretim kurumlarında kılık ve kıyafet serbesttir. Hiç kimse başının örtülü olması sebebiyle yüksek öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz ve bu yönde uygulama ve düzenleme yapılamaz. Ancak başın örtülmesi, kişinin yüzü açık ve kimliğinin tanınmasına imkan verecek ve çene altından bağlanacak şekilde olması gerekir) yeterli olmadığı görüşünde.

Özbudun, bu düzenlemenin burka gibi kıyafetleri engeleyeceğini ancak başka kıyafetlere serbestliğin önünü açacağını dile getirdi.

Prof. Özbudun, geçen hafta bir araya geldiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'lilere yapılacak türban düzenlemesine laikliği koruyucu bazı ifadeler eklenmesi uyarısında bulunmuştu.

Ergun Özbudun, "Düzenlemeyle koruyucu bazı ifadeler kanuna bırakılıyor. Anayasal güvence oluşturulmuyor. Anayasada yer alması hürriyetin kötüye kullanılmaması açısından daha sağlam olurdu. Türkiye, provokatörü bol bir ülke bu unutulmamalı" diye konuştu.

kaynak: hürriyet
katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Satanael said:
Soulless said:
Satanael said:
doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmıs derler..

Git laiklik nedir ogren gel.Ezberden bos bos konusma.

Benim yazdıklarımdan bumu cıkıyor? Laiklikten bahsetmişmiyim ben orada.. :D

Laikligi ögrende gel diye bagırınıcagına adam gibi yazılanları okumasını ögren.

Algi yavasligimi var.Laiklikten bahsetmemissin evet , bizde onu diyoruz ama hecelemek gerekiyor sana herseyi belliki.Senin yapacak birsey yoksa tecavuzden zevk almaya bakalim zihniyetin zaten supheye dusuruyor insani sana laf anlatmaya calismanin buyuk bir zaman kaybi olabilecegi yonunde ama bir kere daha deneyecegim.

Bunlarla kafa yormayalim , nolcakki ehu ehu yaptigin turbanin siyasi simge oldugunu tayyip gecen hafta Ispanya'da soyledi acik acik.E azicik tarih okusan universitelere din ve siyaset boyle gelisiguzel bulastirildiginda neler olabilecegini anlardin ama belliki ilk aklina gelen boslugu yazmayi tercih etmissin.Bizim burda israrla soyledigimiz ama AKP piyonlarinin israrla reddettigi sey laikligi kaldirmak gibi bir niyetlerinin olmadigiydi.Buyur once dini ve siyasi simgeyi universitelere sokmaya calisiyorlar sonrada bir AKP milletvekili cikip herkesin bildigi gercegi acikliyor sirada devlet daireleri oldugunu...Bu yolun devami Iran islam cumhuriyeti benzeri bir yapi.Ama belliki sen genis bir insansin koymaz sana boyle seyler.
Sosyal ağlarda paylaş

okudugunu anlama sorununun olup olmadıgını kendi kendine bir sor.şöyle demişssin:

"tayyip de türbanın siyasi simge oldugunu söyledi"

tayyip oyle birşey söylemedi.

tayyip

"siyasi simge olsa bile ne olacak?"

dedi.
gene anlamadıysan,bu cümle,

"hasbel kader siyasi simge oldugunu varsayalım,nolucak?"
anlamına geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
okudugunu anlama sorununun olup olmadıgını kendi kendine bir sor.şöyle demişssin:

"tayyip de türbanın siyasi simge oldugunu söyledi"

tayyip oyle birşey söylemedi.

tayyip

"siyasi simge olsa bile ne olacak?"

dedi.
gene anlamadıysan,bu cümle,

"hasbel kader siyasi simge oldugunu varsayalım,nolucak?"
anlamına geliyor.

selam akif beki
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
Sparkcaster said:
Sufi said:
böyle deliğe böyle tıpa hesabıdır bunun adı penth. sen ıkınarak yasak olmayan birşeyi yasaklarsan abukluğu kaldırmak için de böyle ıkınmak gerekir.

insan haklarının otoritesi senle aynı görüşte değil

tabi ki aynı görüşte olmaz.

bir ülkenin cumhurbaşkanı 7 sene boyunca "şeriat hiçbir zaman bugünkü kadar tehlike olmamıştır" tarzındaki cümlelerden başka hiçbir söz etmemişse, ülkenin tamamında hiçbir biçimde insanlar arasında fiilen şöylesin böylesin şeklinde bir ayrım yokken sanki toplum ikiye bölünmüş ve içsavaşa giden bir durum varmış gibi bir görünüm dışarıya megavizyonla verilirse başka türlü bir kararın çıkması beklenemezdi. zaten onlar da "türkiye'deki mevcut durum"a atfen bu kararı aldıklarını da belirtmişlerdir.

kişi hergün "ben sarhoşum" diye bağırırsa, diğerlerinin "o alkol almaz" demesini de beklememek gerekir.

avrupa insan hakları mahkemesinin türban kararları akp ve ahmet necdet sezerden çok önce verilmişti
maalesef başarısız oldun :(

ama doğru ,ahmet necdet sezer deprem felaketinde halkın yanında değildi diyen sizsiniz. farklı birşey beklemek benim salaklığım
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız özgürlük sadece TÜRBAN ve BAŞÖRTÜSÜ'ne getirildi.
Tayyip'in de dediği gibi okulların kapılarında mağdur olan kızlar için yaptılar.

Ne başka bir inanç zerre kadar umurlarında, ne de başka birşey.
Türkiye tam anlamıyla anayasasına dini sokmuştur.
Hadi hayırlısı olsun artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:
avrupa insan hakları mahkemesinin türban kararları akp ve ahmet necdet sezerden çok önce verilmişti
maalesef başarısız oldun :(

karar tarihi mayıs 2004. tam tarihini hatırlamıyorum, basit google search yeterli tam tarihi istiyorsan. ahmet necdet sezer'in görev süresinin ortasına rastlıyor. akp'nin iktidara gelişinden de kısa bir süre sonraydı. akp hakkında da herhangi birşey dememiştim zaten. ayrıca başarısız olduğum şey nedir? düşüncemi açıklıyorum. sadece ve sadece beni bağlayan şeyleri söylüyorum. "bence" doğru olan şeyleri söylüyorum. kimseyle aşık attığım yok, ne başarısızlığı?

Sparkcaster said:
ama doğru ,ahmet necdet sezer deprem felaketinde halkın yanında değildi diyen sizsiniz. farklı birşey beklemek benim salaklığım
???
ne zaman söylemişim bunu? üstelik "siz" derken?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...