Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

CHP'li kadının taktığı türban neyi simgeliyor?

gijo

Öne çıkan mesajlar

Yahu bu yaptigin tribunlere oynamak. Bi ustteki mesajda ben demisim "hizmet alan icin serbest birakilmasi iyi bir oneri" diye, sen gelmis bana egitim kutsaldir diyosun. Bence de oyle. Ama turbandan yolacikarak saglanan rant sorunlara yol aciyo. Bu acidan da o turban takan kisinin hosgoru gosterip kendini kullandirtmamasi gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

riglo said:
@ultrAslan,
lol, kusura bakma da o oyle soylenmez, onun icin buyutuyoruz. Neyse anladim demek istedigini. Hah iste isteyen istedigini yapar konusunda da sorun var. Benim PKK bayragi tasimamin, sadece tasimamin, her hangi bir insana dogrudan zarari var mi? Yok. Ben bugun PKK renkleri tasiyan bayrakla sokakta dolassam bu hos karsilanir mi? Kesinlikle hayir. Yaptigim peki dogru bi sey olur mu? Olmaz, cunku hem insanlari kiskirtir, hem de saygisizlik olur. Peki bu gibi bi durumda suclu bana laf soyleyen ve bayragi uzerimden cikarttiranlar mi olur, yoksa ben mi? Su goturmez bir gercek ki, sorunun farkinda oldugum halde bunu yapiyorsam, kiskirtma amaci guduyorumdur, gutmuyosam bile sonuc bellidir. Hosgoru gosterip bu isi yapmamam gerekir.

Sen diyorsun ki ben binlerce insani öldüren bir kesimin, örgütün, olusumun bayraginida tasirim istedigimi yaparim, yap o zaman
Ya ne yazilir ki buna, böyle örnek görmedim hayatimda bir türbanlinin ne zarari var sagindakine solundakine yok böyle birsey öcü yaptiniz iyice
Sosyal ağlarda paylaş

ayrica bu ülkenin %90'a yakin bir kismi pkkli mi? ama bu ülkenin cook büyük bir kesmi müslüman

sir cok güzel söylemis türban üzerinden siyaset yapilamayacak eger bu problem cözülürse
belki akp'ye oy verenlerin %50'i bu problemi cözebileceklerine inandiklari icin oy verdi?
gelecek secimlerde o zaman halk diyecek ki chp veya baska bir parti bu ülkeyi daha iyi yönetir, nasil olsa türban sorunuda kalkti diyerek
sonra hepimiz mutlu mesut yasariz
Sosyal ağlarda paylaş

bak siyasette rant nası sağlanıyo türban üzerinden, politikacı şahıs çıkıyor diyor ki "türbanlı kardeşlerim, oylarınızı bana verin, ben iktidara gelirsem türban serbest olacak."

e türban serbest olduktan sonra, rant nerden sağlanacak? bunu soruyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

ultrAslan said:
ayrica bu ülkenin %90'a yakin bir kismi pkkli mi? ama bu ülkenin cook büyük bir kesmi müslüman

Sıkmabaşın müslümanlıkla hiçbir alakası yoktur, karıştırmayalım.. Kendinde onaylamışsın zaten..

said:
Yahu sanki sen kuran'da yazan herseyi yapiyorsun, sanki onlar da hepsini yapiyor ve bu kuran'da yazmiyor niye yapiyorsunuz diyorsunuz, sanane, banane istedigini yapar yahu. illa her müslümanin yaptigi bokun kuran'da yazmasi gerekmiyor, bak buda yazmiyor kuranda

Bence müslümanlar namaz kılarken secdeye vardıklarında takla atsınlar, sonra 5 şınav 10 mekikle ibadetlerini tamamlasınlar.. Bu da Kuran'da yazmıyor fakat bana bunun müslümanlıkla alakalı olduğunu söyleyebilir misin? Kendi kendinle çelişiyorsun

sir said:
e türban serbest olduktan sonra, rant nerden sağlanacak? bunu soruyorum ben.

Doğu illerini de Kürtlere verelim gitsin zaten sokiim ya ne uğraşıyoruz ki bir daha rant sağlayamasınlar bu konuda.. Rumlar KKTC üzerinden rant sağlıyor, askerleri çekelim verelim gitsin anasını satiim ya.. Ermeniler tutturmuşlar soykırım da soykırım, kabul edelim tazminat ve toprak verelim bir daha rant sağlayamasınlar..

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit ve gazi olan onbinlerce insanımız gerizekalıymış zaten niye uğraşmışlar ki abi..

Kendinize gelin bu ülkenin 2 hassas noktası vardır.. Laiklik ve bölünmezlik.. Bunlardan ödün verilmez, yoksa ülkenin çöküşüne neden olur.. Üzerinden rant sağlanmasın diye bırakalım gitsin di mi?
Sosyal ağlarda paylaş

slat said:
Doğu illerini de Kürtlere verelim gitsin zaten sokiim ya ne uğraşıyoruz ki bir daha rant sağlayamasınlar bu konuda.. Rumlar KKTC üzerinden rant sağlıyor, askerleri çekelim verelim gitsin anasını satiim ya.. Ermeniler tutturmuşlar soykırım da soykırım, kabul edelim tazminat ve toprak verelim bir daha rant sağlayamasınlar..

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı'nda şehit ve gazi olan onbinlerce insanımız gerizekalıymış zaten niye uğraşmışlar ki abi..

Kendinize gelin bu ülkenin 2 hassas noktası vardır.. Laiklik ve bölünmezlik.. Bunlardan ödün verilmez, yoksa ülkenin çöküşüne neden olur.. Üzerinden rant sağlanmasın diye bırakalım gitsin di mi?

Türban konusunda ne sehir kaybediyorsun, ne halkinin canini yakiyorsun, ne o verdigin sehitlere saygisizlik ediyorsun. Verdigin örnekler ile türban farkli kulvarlarda.

Bence sende kendine gel bu ülke 10 senedir türban konusunu tartisiyor, bu ülke 10 sene önce mi kuruldu?
bir ögrencinin taktigi türbaninda ayrica devlet islerine verdigi zararini hep merak ettim, kac kere de sordum. cevap veren olmadi.

Verdigin örneklerin ise devlet yapimiza, haklimiza, gecmisimize zarar vermesi söz konusu
Sosyal ağlarda paylaş

türbanla üniversteye girildiğinde laiklikten nasıl ödün verilmiş oluyor onu açıklarsan eyvallah dicem. türbanın milli güvenlik konularıyla, pkk'yla, rumlarla hiçbir alakası yok. hak ve özgürlükler çerçevesinde ele alıyoruz konuyu ve konuyu saptırma değil cevap bekliyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

hayretle okuyorum bu yazılanları. ünilerde yasak kalkınca türban biticekmi sanıyosunuz? peki şunu soruyorum o zaman yasa değişti türbanlı baayan tıp bölümünü kazandı ve okudu. ya sonra ne olucak devlet hastanelerinde nasıl çalışacak ? ya da devlet dairelerine memur olarak nasıl çalışacak ?

okuma hakkından sonra çalışma hakkım yok nerede demokrasi, nerede inanç özgürlüğü, diye ağlıycak aynı tipler ve tayyip gibi adamlar yine oy için kullanacak türbanı.
Sosyal ağlarda paylaş

Evet hatta türban (din sömürüsü/dincilik) ülkenin toprak kaybetmesinden daha büyük bir tehlikedir..

Türban siyasi bir simgedir, ülkemizde din sömürüsünün en önemli ve en işe yarayan aracıdır.. Bunun aksini iddia edemezsiniz sanırım.. Laik bir ülke olmanın gereği olarak siyasi simgeler üniversitelerde ve kamu alanlarında yasak olmalıdır.. Herkes dini kendi içinde yaşamalıdır, bunu devlet yönetimine ve sosyal hayata yansıtamaz.. Türban bu yüzden laik rejime bir meydan okumadır.. Üstelik türbanın üniversitelerde serbest olmasıyla olayın biteceğine inanmak saflıktır.. Türbanın üniversitelerde serbest bırakılması sadece ilk adımdır

Türban siyasi simge olmasının yanında, bir baskı ve kadını aşağılama aracıdır.. Bir kadının türban takması aslında kendisine hakarettir, hayvan yerine konulmasıdır, kendi kendine karar veremeyen ve başkalarının onun yerine karar verdiğinin göstergesidir. Bu kadını aşağılamaktır, arap kültüründe olduğu gibi erkekten aşağı görmektir.. 21.yy Türkiye'sinde bu kabul edilemez.. Böyle bir baskı aracını hangi yüzle "hak ve özgürlükler" kapsamına sokabiliyorsunuz ki?

Asıl tepkisini yükseltmesi gereken türbanlı kadınlardır, fakat şeyh şıhlarla yetiştirilmenin, yetersiz eğitim almalarının, kendinlerini geliştirememelerinin ve aile/çevre baskısının yüzünden mantıklı düşünemez ve çaresiz haldedirler..

Dinin sömürüldüğü bir ülke yerinde saymaya mecburdur, gelişemez.. Bu yüzden laiklik, bu ülkede herşeyden çok daha önemlidir.. Din eksenli devletlere bakarsanız hepsi yerinde saymış, dinci baskıdan kurtulan devletler gelişmiştir..

Kurtuluş Savaşı'ndan bahsetmemin sebebi bu savaşın aynı zamanda dinciliğe ve gericiliğe karşı bir savaş olamasıdır.. "Nolcak türbanı serbest bırakak sorun çözülür" şeklinde polyannacı bir perspektiften olaya bakmak devrim ile kazanılan değerlerin çöpe atılmasıdır..

Eğer bu ülkenin gelişmesini istiyorsak, asıl önemli düşmanımızın pkk, emperyalism vs.. değil, gericilik ve dincilik olduğunun farkına varmamız lazım.. Gericiliği önleyen de laiklik ilkesine sonuna kadar bağlı olmaktır..
Sosyal ağlarda paylaş

@sir, o soyledigini Erbakan yapiyodu. Rant saglamak illa "bize oy verin" seklinde olmaz. Yurtdisi gezilerinde turban hakkinda aciklama yapmak da dogrudan bi amaca hizmet eder. O soyledigin fazla masum kaciyo.

@ultrAslan, Benim soyledigim olayi aciklamak icindi. Ne insan oluyo ne katliam yapiliyo dedim. Benzetmelerde benzetilen, benzeyen bir de benzetme yonu vardir. Benzetme yonunu atlayarak sen "aha benzeyenle benzetileni ayni kefeye koydu!11!!1" dersen lisedeki edebiyat kitabini bi kez daha okumani oneririm. Ayrica bkz. Iran, Pakistan.

Siz hala bir gencin taktigi turbanin zararlari diyosunuz... Bosuna mi yazdim ben o kadar sayfa yaziyi? Bu kadar mi umursamaz, 5 dakika once okudugunu unutur, balik hafizalisiniz. Ne demisim az once, o kizin taktigi turbani kullanan insanlar bizim derdimiz. Bu insanlar da, turban "serbest" kalsa dahi ("serbestlik" kelimesi burda sozlukteki anlamini yitiriyo aslinda. Her ne kadar masumane bi havaya sokulsa da serbestlik degil o) sonrasinda niye herkes basini kapatmiyo diyecek insanlar. Is isten gectikten sonra dizimizi dovmektense, daha once olan orneklere bakiyoruz ve ayagimizi denk aliyoruz. Bu kadar masumsa bu insanlar, o zaman kendilerini kullanan insanlara izin vermesinler. Yani su noktayi gecmemiz gerekiyo yoksa kisir dongude devam edicez.
Sosyal ağlarda paylaş

yahu hangi türbanlı mantıklı düşünemiyo? seninle aynı şekilde düşünmediği için mi mantıksızlar?

bütün bunların cevabını verdim gerçi önceki sayfalarda ama, nafile vermişim. mesele şu zaten: türban bir siyasi simgeyse neden chp'li kadınlar takıyor? ve en can alıcı soru da, senin de cevap vermekten kaçındığın soru: türban serbest olunca laiklikten nasıl ödün verilmiş oluyor.

dini kendi içinde yaşamasıyla, kendi kafasına türban takması arasında ne fark vardır? sen şimdi üniverstede dolaşırken, dışarda kim türban takıyo kim takmıyo ayırt edemiyo musun zaten? ediyosun. kalkıp başkasının kafasına türban geçirmediği sürece istediği şekilde giyinmeli ve yaşamalıdır insan. demokrasinin gereği budur.

laik bir ülkede diyanet işleri başkanlığı da olmamalıdır, ama var. demek ki devlet bireyin dinin, yaşanmasında söz hakkına sahip. bu da demek ki laik olamamışız henüz.

türbanın üniverstelerde serbest olmasıyla türban bitecek demedim ben zaten, ama büyük bi sorunun üstesinden gelmiş olucaz. o mantıksız dediğin insanların eğitimine katkıda bulunmuş olucaz. hani "kendilerini geliştirememişler" diyosun ya, bunun sorumlusu aile olduğu kadar, türbanı yasaklayan devlettir de..

kurtuluş savaşının neresi dinciliğe karşı verilmiş ya neler diyosun..niye hilafet duruyodu madem o savaş sırasında? nerenizden sallıyosunuz bunları anlamıyorum ki..
Sosyal ağlarda paylaş

Bakalim bedel odeme gunu geldiginde dinciler ne yapacak?

Sol hareket, ulkucu hareket bu ulkede cok bedel odedi, cok kisileri iskenceden gecirtti, toprak altina yolladi. O yuzden bu ulkenin temellerinde sol dusunce ve ulkucu dusunce varolacaktir, donem donem etkinlikleri azalsada..

Ayni sekilde, bir fikir olarak Kemalist dusunce hic bedel odememistir, o yuzden yokolmaya, yozlasmaya baslamistir. Bedel odemekten kacinmislardir.

Fetocular, ilimli islamcilar, dinciler de daha bedel odemediler. Bedel odeme gunu geldiginde kacacaklar mi, savasacaklar mi gorecegiz. Daha bilmiyoruz.. Su an tek yapabildikleri konusmak, mahser gunu hesaplasacagiz..
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Hala sıkmabaş gibi bir zorbalığı hak ve özgürlükler kapsamında değerlerlendirmiyor musunuz deli oluyorum

Atatürk said:
“‘Uygarım’ diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı fikriyle, düşüncesiyle uygar olduğunu kanıtlamak ve açıklamak zorundadır. ‘Uygarım’ diyen Türkiye Cumhuriyeti halkı aile yaşamıyla, yaşayış biçimiyle uygar olduğunu göstermek zorundadır. ‘Uygarım’ diyen Türkiye’nin gerçekten uygar olan halkı başından aşağıya dış görünüşüyle de uygar ve olgun insanlar olduğunu doğrudan göstermek zorundadır. Gezim sırasında köylerde değil, özellikle kasaba ve kentlerde kadın arkadaşlarımızın yüzlerini, gözlerini çok kalın ve özenle kapatmakta olduklarını gördüm. Özellikle bu sıcak mevsimde, bu tarzın kendileri için işkence ve acı verici olduğunu tahmin ediyorum. Erkek arkadaşlar bu biraz bizim bencilliğimizin eseridir. Çok namuslu ve dikkatli olduğumuzun gereğidir. Fakat saygıdeğer arkadaşlar, kadınlarımız da bizim gibi anlayışlı ve düşünceli insanlardır.
Onlara ahlakın kutsallığını aşılamak milli ahlakımızı anlatmak ve onların beyinlerini ışık ile, temizlik ve incelik ile donatmak esası üzerinde bulunduktan sonra fazla bencilliğe gerek kalmaz. Onlar yüzlerini dünyaya göstersinler. Ve gözleriyle dünyayı dikkatle görebilsinler. Bunda korkulacak bir şey yoktur. Uygarlığın coşkun seli karşısında dayanmak boşunadır. Ve uygarlık düşüncesizler ve uymayanlar hakkında acımasızdır.”

bitek biz mi degerlendiriyoruz,yoksa diger dünya toplumları damı?
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
ultrAslan said:

Sıkmabaşın müslümanlıkla hiçbir alakası yoktur, karıştırmayalım.. Kendinde onaylamışsın zaten..

nerde yok be nerde yok.deli ettin be.

genemi copy pasteleyim birader.

kur anda "kadınlar, ziynetlerinizi örtün" diyor.
burda ziynet (süs) kadın saçı olarak yorumlayabilir isteyen,gerçekten de kadının saçı süsüdür aslında,isteyeen istedigini yorumlar.

Hz.muhammed in hadisin dede açıkça örtün diyor.
bilip bilmeden cahil cahil yorumlar yapma.

ayrıca bu hadislere inanırsın
inanmazsın.
herkezin kendi tercihidir.
küpe takarsın,yada takmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
Evet hatta türban (din sömürüsü/dincilik) ülkenin toprak kaybetmesinden daha büyük bir tehlikedir..

Türban siyasi bir simgedir, ülkemizde din sömürüsünün en önemli ve en işe yarayan aracıdır.. Bunun aksini iddia edemezsiniz sanırım.. Laik bir ülke olmanın gereği olarak siyasi simgeler üniversitelerde ve kamu alanlarında yasak olmalıdır.. Herkes dini kendi içinde yaşamalıdır, bunu devlet yönetimine ve sosyal hayata yansıtamaz.. Türban bu yüzden laik rejime bir meydan okumadır.. Üstelik türbanın üniversitelerde serbest olmasıyla olayın biteceğine inanmak saflıktır.. Türbanın üniversitelerde serbest bırakılması sadece ilk adımdır

Türban siyasi simge olmasının yanında, bir baskı ve kadını aşağılama aracıdır.. Bir kadının türban takması aslında kendisine hakarettir, hayvan yerine konulmasıdır, kendi kendine karar veremeyen ve başkalarının onun yerine karar verdiğinin göstergesidir. Bu kadını aşağılamaktır, arap kültüründe olduğu gibi erkekten aşağı görmektir.. 21.yy Türkiye'sinde bu kabul edilemez.. Böyle bir baskı aracını hangi yüzle "hak ve özgürlükler" kapsamına sokabiliyorsunuz ki?

Asıl tepkisini yükseltmesi gereken türbanlı kadınlardır, fakat şeyh şıhlarla yetiştirilmenin, yetersiz eğitim almalarının, kendinlerini geliştirememelerinin ve aile/çevre baskısının yüzünden mantıklı düşünemez ve çaresiz haldedirler..

Dinin sömürüldüğü bir ülke yerinde saymaya mecburdur, gelişemez.. Bu yüzden laiklik, bu ülkede herşeyden çok daha önemlidir.. Din eksenli devletlere bakarsanız hepsi yerinde saymış, dinci baskıdan kurtulan devletler gelişmiştir..

Kurtuluş Savaşı'ndan bahsetmemin sebebi bu savaşın aynı zamanda dinciliğe ve gericiliğe karşı bir savaş olamasıdır.. "Nolcak türbanı serbest bırakak sorun çözülür" şeklinde polyannacı bir perspektiften olaya bakmak devrim ile kazanılan değerlerin çöpe atılmasıdır..

Eğer bu ülkenin gelişmesini istiyorsak, asıl önemli düşmanımızın pkk, emperyalism vs.. değil, gericilik ve dincilik olduğunun farkına varmamız lazım.. Gericiliği önleyen de laiklik ilkesine sonuna kadar bağlı olmaktır..

Universiteye okumaya gelen bir türbanlı kız ögrencinin,

laiklige aykırı oldugu kısmı açıkla,
taksimde ayıp şeyler yapıcam.

ayrıca uygarlıgın kaşla ,gözle ilgisi olmadıgını tüm dünya anladı,siz fanboylar hala anlamadınız.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
bone üzgünüm yine bol keseden sallamışsın ve kendi fikirlerini "bu böyledir, bu böyledir" şeklinde adeta yanılmaz gerçeklermiş gibi sunmuşsun. hadi ben de madde madde yazayım değişiklik olsun.

1- siyasi simgeler zaman içinde değişmezler, farklılaşmazlar, moda akımlarına dönüşmezler. bir siyasi simgenin mağazası, defilesi olmaz, deseni, çeşidi olmaz. siyasi bir simge belli bir siyasi örgüt veya görüşe aittir, o yüzden farklı partilerde de türbanlıların olması, türbanın birçok farklı kesim tarafından farklı algılandığının apaçık bir göstergesidir. bu bağlamda türban tarikat-şeyh meselelerinden kaynaklanmış olsa dahi (ki forgiver'ın koyduğu yazıda türbanın bizzat yök tarafından getirildiği belirtiliyor) günümüzde, çok sevdiğiniz deyimle değişerek gelişmiştir.

2- karaçarşaf ve türban apayrı şeylerdir, biri ötekinin yandan yemişi falan değildir, hem tarihsel gelişimleri, hem de günümüzdeki kullanımları açısından birbirinden çok farklı noktada durmaktadırlar. ama tabi dış görünüşünü beğenmediğin her güruhu bir grupta toplamak kolayına geliyosa o ayrı mesele.

3- madem geleneksel anadolu kültürünü seviyosunuz, kot pantolon, t-shirt falan giyenlere de kızın? çünkü onlar da anadolunun geleneksel kıyafetleri arasında değil. batıdan alınca modernleşmiş oluyoruz ama doğudan alınca geriye mi gitmiş oluyoruz? insanların giyimlerine, yaşam tarzlarına karışmak ne zamandan beri modernlik oldu? evet Atatürk kıyafet devrimi yapmış ama hangimiz bugün şapkayla çıkıyoruz sokağa? kıyafetlerimiz değişince hoop hemen modern bi toplum olabildik mi?

4-türkiye bir sentez ülkesidir, bir köprüdür ve islamın da yoğun bir şekilde yaşandığı bi ülkedir, önce bunu görüp kabul etmeniz gerekiyor.

5- verdiğin bi takım bilgiler yanlış. radikal dincileri amerika yeşertti zaten 80lerde sovyetlere karşı. amerika bu bölgede hiçbir zaman "ılımlı" diye tabir ettiğimiz topluluklarla çalışmadı, talibanı olsun el kaidesi olsun hepsi amerikanın eserleridir. tabi eser 90ların sonu ve 2000lerin başında amerikanın kafasında patlamıştır o ayrı. fetullah hareketi bundan farklıdır, büyük ihtimalle amerikanın türkiyedeki dini hassasiyeti siyasi çıkarlar doğrultusunda kullanmak için yetiştirdiği bir ajandır.

6- tarikat ve şeyh meselesi gökten zembille inmemiştir ve ithal edilmemiştir. anadoluda yüzlerce yıldır varlığını sürdüren irili ufaklı bir çok tarikat bulunmaktadır. bunların radikali vardır ılımlısı vardır, çeşit çeşit türleri vardır, ama islamın yoğun olarak yaşandığı topraklarda tarikatların bulunması kaçınılmazdır. Atatürk devlet gözünde hepsini kaldırmış olabilir, ama bu tarikatlar fiili olarak varlıklarını sürdürdüler. belki daha farklı bir yol izlenebilirdi, tarikatlar diyanet işleri bakanlığına bağlanabilirdi. sonuçta diyanet işleri bakanlığı gibi bir departmanın olması bile bizim tam anlamıyla laik bir ülke olamadığımızın bir göstergesi değil midir?

7- bugün uğur mumcu gibi iyi gazeteci yok, ama onların izinden giden ve aynı düşünceleri paylaşan birçok gazeteci mevcut. malesef kalemleri ve araştırmacılıkları onun kadar iyi değil. ama şunu unutma ki o "şahsiyetsiz" dediğin adamlardaki bilgi birikiminin %1'i bile olsa sende, çok daha farklı düşünürdün. uğur mumcu yaşıyorken de vardı mehmet barlas ve engin ardıç, yerini birine bırakma falan yok yani. düşüncelerini beğenmediğin insanlara hakaretle bi yere varamazsın.

8- dışarda türban takan kızlar, üniversteye girerken türbanlarını çıkarıyorlar. ancak bere, peruk gibi aksesuarlar kullanıyorlar. bunlar kampüste rahatça dolaşıyorlar, her yere giriyorlar ve herkes bu insanların dışarda türban taktığını biliyor/görüyor. bu kızlar başı açık kızlarla arkadaşlık ediyorlar, kolkola geziyorlar. dışarda da böyle bu, hiç mi görmediniz türbanlı bi kızla başı açık bi kızın beraber dolaştığını, arkadaşlık ettiğini? ama şimdi türban serbest olunca bu kızlar birdenbire canavara mı dönüşecekler, hakarete, aşağılamaya mı başlayacaklar? yoksa üniversteye ve devlete olan sevgileri-saygıları mı artacak, bunu bi tartmak lazım. "her türbanlı öcüdür, akpye her oy veren şeriatçıdır" zihniyetinden bir an önce kurtulmak lazım.

9- son olarak gelelim özgürlük meselesine. evet türban takmak özgürlüktür, muhafazakar bir toplumda kadının toplum hayatına entegre olabilmesinin yolu türbandan geçmektedir. belki ilerde buna gerek kalmayacak, ancak şimdilik belirli bir kesim kadınlar üzerine bu baskıyı kurmuş durumda. üstelik kadınlar da bunu sahiplenmiş durumdalar, ne derseniz diyin. türban takmayıp evde oturacaklarına türbanlarını takıp dışarıya çıkıyorlar. belki onları üniversteye de alsak daha da modernleşecekler, özgürleşecekler ama yok, yobaz geldiler yobaz gidecekler gibi düşünüyorsunuz. sonradan başını açan birçok kadın olduğu gibi sonradan başını örten de var ve bunlar özgür iradeyle verilmiş kararlardır, kısacası kimsenin ağzını açıp tek kelime etmeye hakkı yoktur.

pwned
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
- son olarak gelelim özgürlük meselesine. evet türban takmak özgürlüktür, muhafazakar bir toplumda kadının toplum hayatına entegre olabilmesinin yolu türbandan geçmektedir. belki ilerde buna gerek kalmayacak, ancak şimdilik belirli bir kesim kadınlar üzerine bu baskıyı kurmuş durumda. üstelik kadınlar da bunu sahiplenmiş durumdalar, ne derseniz diyin. türban takmayıp evde oturacaklarına türbanlarını takıp dışarıya çıkıyorlar. belki onları üniversteye de alsak daha da modernleşecekler, özgürleşecekler ama yok, yobaz geldiler yobaz gidecekler gibi düşünüyorsunuz. sonradan başını açan birçok kadın olduğu gibi sonradan başını örten de var ve bunlar özgür iradeyle verilmiş kararlardır, kısacası kimsenin ağzını açıp tek kelime etmeye hakkı yoktur.

ya bu ülkede verilen bu tip özgürlüklerin kötüye kullanıcagını adın gibi bilerek bunlari mi yazabiliyorsun?
polyanna mısın sen?

[video]http://de.youtube.com/watch?v=7ynyRPB9jHE?feature=oembed" width="459">

1980 lerde bile olaylar bu videodaki anlatılan durumdayken bu mutluluk özgürlükler tablosu nedir, neyin özgürlüğünü verdikte şimdi sıra buna geldi.
bu gerizekali türban meselesinin peşinden kosucagına bazı insanlar önce düşüncesini söyledigi icin öldürülen ,yıllarca hapislerde sürünen insanlari düşünsünler.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:

ya bu ülkede verilen bu tip özgürlüklerin kötüye kullanıcagını adın gibi bilerek bunlari mi yazabiliyorsun?
polyanna mısın sen?

döne döne aynı şeyleri yazıp, aynı şeyleri tekrar soruyorsunuz
korkunun ecele faydası yoktur

Sir 'ün alıntılanan mesajını tekrar okuyun aklınıza bu tip korkular geldikçe zamanla anlıyacaksınız.
Sosyal ağlarda paylaş

ben size temel bişey soyluyorum cunku oturup kasıp anlatan arkadaşlar kadar vaktim yok, basit yoldan söylüyorum anlaşılır diye.

korkunun ecele faydasi yoktur diyemezsin , zaten yasananlarla doğrulanmış bir önermedir bu tip özgürlüklere türkiye'nin henüz hazır olmadıgı ,ne zamanki adam gibi eğitim sistemimiz olucak ,insanlar biraz daha bilinçli yetişecekler ozaman sen böyle bir özgürlükten bahsedebilirsin.

ayrica sen ülkenin refah seviyesini , eğitim seviyesini yükselt ozaman ortada böyle bir sorun bile kalmaz, ama herşey bitmişde bi bu kalmıs gibi devamlı sorun olarak ortaya cıkıyorsa bu nane ozaman bu işte bir iş vardir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...