Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Youtube'a girmek icin gerekenler.


spadina

Öne çıkan mesajlar

Mahkeme kararı ile yasaklanan sitelere nasıl gireriz? (Bknz: youtube. evet yine yasaklandı).


1- Masaüstümüzde bulunan "ağ bağlantılarım" simgesine sağ tıklayıp özelliklerine giriyoruz.
2- Açılan pencerede aktif bağlantımıza(muhtemelen "yerel ağ bağlantısı" veya "kablosuz ağ bağlantısı" yazan ikona) sağ tıklıyor ve yine özelliklerine giriyoruz.
3- Çıkan pencerede ortadaki listeden "Internet Iletişim Kuralları (TCP/IP)" yazısına çift tıklıyoruz(Vistada "IPv4" yazan satırı seçin).
4- Önümüze gelen ekranda "DNS Sunucu adresini otomatik al" yerine "Aşağıdaki DNS unucu Adreslerini Kullan" kutusunu işaretliyoruz.
5- "Yeğlenen DNS Sunucusu" satırına 208.67.222.222 yazıyoruz. "Diğer DNS Sunucusu" satırına da 208.67.220.220 yazıyoruz.
6- Bütün ekranlara "tamam" deyip çıkıyoruz. Açık pencerelerimizi kapatıp siteye tekrar giriyoruz ve videolarımızı güzel güzel izliyoruz.

NOT: Youtube gibi sitelerdeki video oynatıcıları javascript ile gösterildikleri için(flash'ı sayfa içine gömmenin yan etkileri:) proxy kullanmak siteye girmenizi sağlasa da videoları izlemenizi engeller. Çünkü tüm ücretsiz proxy'lerde javascript ayarları kapalıdır. Ama girmek istediğiniz site blog siteleri gibi yalnızca html bilgisi içeren siteler ise aşağıdaki online anonymouse proxy siteleri ile de hiçbir ayar yapmadan sitelere girebilirsiniz;
www.anonymouse.org
www.hidemyass.com
www.proksi.org

Javascript içeren siteleri kullanabilmek içinse yukarıdaki ayarları yapmak zorunludur. Yoksa türk telekomun dns serverlarına, haliyle bu server'lardaki yasaklara bağlı kalırsınız...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...