Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Audi Snook

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Selam,

Açıklama yapmak yerine resimleri koyuyorum :P

Görseller

İngilizce açıklama

January 2008

The German design student Tilmann Schlootz will be mentioned for his vehicle concept Audi SNOOK with the Michelin Challenge Design Award 2008 on the Detroit Autoshow (NAIAS) 2008. This is already the second time the graduate of the Academy of Art and Design Offenbach wins an internetional design prize for Audi SNOOK, just on the last Frankfurt Autoshow (IAA) he carried off the treasured VDA Design Award 2007, that is endowed with an internship at Audi Design.

Audi SNOOK rides on a sphere. The visionary concept concerns a new vehicle category that implements the principle of agility through instability from aerospace technology. The multidirectional engine is realised by a spherewheel and enables the driver to navigate and steer his autostabilized cabin intuitionally in every direction, especially side- and backwards and to turn on a point. Beside a completely new driving experience, this creates a variety of new maneuvers, for fun as well as for security and the demands of urban mobility of tomorrow.

Supervised by Prof. Dieter Mankau, Leader of the Institute of Technology Oriented Design Innovation ITD, Tilmann Schlootz initiated the accordant technological research project with Wolfgang Mueller-Pietralla, Head of Volkswagen Group Research - Future Affairs, in the context of his diploma thesis “Future Research and Product Design” that deals with methodical similarities and potential synergies of the two branches.

The exterior- and interior-design model of Audi SNOOK can be seen on the Michelin Challenge Design Finalists exposition at the Detroit Autoshow from Jan. 13 to 27, 2008.

irobot'u anımsayın derim ;)

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Hemen turpu sıkıyorum;

Bu alet nasıl yokuş çıkacak biri bana söyleyebilir mi? Alet arkaya doğru yatarsa her tür yokuşu çıkabilir ancaak ileri doğru dönen tekerleğimsi şey dengeyi bozacaktır bu yüzden tepetaklak bütün yokuşu döne döne iner. Yok alet düz yol sürüş açısını koruyarak yokuşu çıkacaksa yere sürter ve maksimum bir rampa derecesiyle kısıtlı kalır. Yani geçiniz
Mesaj tarihi:
jiroskop mudur nedir, onunla çözülüyo bu bahsettiğiniz sorunu sanırım. Ginger diye bi icat var ya kişisel taşıma hedesi hani... onda da yanyana iki tekerlek var sadece ama devrilmiyo işte.
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:
jiroskop mudur nedir, onunla çözülüyo bu bahsettiğiniz sorunu sanırım. Ginger diye bi icat var ya kişisel taşıma hedesi hani... onda da yanyana iki tekerlek var sadece ama devrilmiyo işte.

Bu alet bizim çılgın gençlere gelmez ama yanlıcaklar, eksozu delicekler falan. ayrıca bushun gingerdan düşmeyi başardığını hesaba katarsak 60 km ile giderken şansa bırakmak olayı kasar biraz. en kısa mesafede bile yaşlanırsın saçına aklar düşer.
Mesaj tarihi:
ginger dan bende dustum abi :)

dusmek icin kasinda dusuyorsun zor degil

son hiz gidirken sak diye duruyim deyince dusuyorsun yani yok oyle dusmesi imkansiz falan

turkuz lan biz :)

hic unutmam pinokyo bisikletler vardi boyle hem onde hem arkada extra oturma yeri olan

uc kisi binip , hepimiz ayni anda elleri birakmistik o zaman dusmustuk :) biz hersey duseriz :D
Mesaj tarihi:
merkezkaç kuvveti var
atalet momenti var
rölatif sürtünme katsayısı var
emniyet gerilmeleri var
taşıma gücü momenti var
savrulma limitleri var
devrilme liltleri var
bide german engineering var

bence gayet makul, güzel, başarılı olmuş.
ama yağmurlu havalarda yada kar kaplı yollarda nasıl gidiyor cidden incelemek isterdim.
Mesaj tarihi:
matama said:
hic unutmam pinokyo bisikletler vardi boyle hem onde hem arkada extra oturma yeri olan

o pinokyo bisikletleri giderken altından saldığın zaman iyice yavaşlayana kadar gitmeye devam ediyordu, hatta çoğu zaman bir yerlere çarptığı için dururdu. az parçalamadık öyle pinokyo.

snook'a gelince, güzel aletmiş ama pek güvenli gelmedi bana.
  • Yeni Oluştur...