Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bilgiasayar toplamayı düşünüyorum

fede

Öne çıkan mesajlar

biraz mavibilgisayara baktım. toplama işine ama çok uzak kalmışım 5 6 senedir filan. herşey değişmiş bu işlerde. amd eskisi gibi değilmiş artık vs. vs.

1200 ytl civarında iyi bi sistem önerisi yapabilirmisiniz? oyun için olması gerekmez. belki ilerde upgrade yapabilirim. anakart önerisi ona göre olursa sevinirim
Sosyal ağlarda paylaş

valla adı nedir bilmiyorum bu söyleyeceğim parçaların fakat ben bildiğim gibi yazayım belki yardımcı olabilirim bu konuda.. 4 çekirdek uyumlu intel anakart, çift çekirdek işlemci,1 gb ddr2 ram, 80 gb hd, bu aletlere uygun power subly, kasa vs., sana 500-600 ytl arası patlar diye düşünüyorum.. en son bu fiyatları vatan bilgisayarı gezmeye gittiğimde bir toplama kasa yapmaya kalksam ne kadar tutar istedğim özelliklerde diye sorduğumda öğrenmiştim. oda 2-3 ay öncesi sanırsam.
Sosyal ağlarda paylaş

Şubat'ı beklersen hem Intel'in yeni 45nm işlemcileri hem de G9 serisinin ilk üyeleri gelecek. G8 alsan bile daha ucuza almış olursun.

Anakart: Asus P5K-SE 150 YTL
İşlemci: E8400 3.0Ghz(45nm) 300 YTL
RAM: Kingston 1 GB DDR2 800 mhz x2, 3 100-150 YTL

Kingston yerine veritech de alabilirsin daha ucuz çok da fark edeceğini sanmıyorum OC falan yapmıcaksan.

Ekran kartı: Bu bütçene göre değişir tabi ama şuan en iyi f/p kartı 8800GT. İndirimleri ve yeni kartların testlerini Şubat'ta görücez.

Kasa + PSU: PSU'suz büyük bir kasa + 700 Watt FSP. Böylece bir daha upgrade edersen bu 2 şeyi almaz zorunda kalmazsın.

HDD: Seagate 250, 320 gbyte ihtiyacına göre değişir.

Seskartını onboard kullanabilirsin bi sorun olacağını sanmıyorum.

Dediğim gibi acele etmeyip Şubat, Mart'ı beklersen eski teknolojiye para vermemiş olursun veya daha ucuza almış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

işlemci : amd 5600+ am2 (2.8 ghz)
anakart : asus m2n32 slı-deluxe wireless
ram: twinmos 2x1 gb 667 mhz
hdd :samsung 320 gb 7200rpm
ekran kartı :sparkle 512 mb geforce 8600gt ?
dvd-w : asus dual layer bişey
monitör : samsung 17" flat crt
kasa : thermaltake tsunami (((psusuz diyo ben anlamadım bu psu mevzuunu zaten )))

işte fanıdır klavyesi faresi windowsudur cartı curtu filan mavibilgisayarın sitesinde tek tek yorum okuyarak bu kadarını toplayabildim. 1600 ytl yapıyo.

şimdi ekran kartı olayını çözmedim, öyle ahım şahım oyun oynayacak değilim gerçi ama yine fiyat performans oranı iyi bişey olsa fena olmaz. bi de bu psu muhabbeti dönüyo onu hiç anlamdım. kasanın özelliklerinde güç yazmıyo, toplama ekranında ayrıca powersuply seçeneği de yok. nasıl olacak bu işler yani.

genel olarak nasıldır iyimidir?
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
tam tersi, senin için ses ve performans önemliyse sakın seagate 250 gb dışında bir hdd alma, bak 250 ama, modelini tam hatırlamıyorum muhtemelen hepsi aynıdır. hemen hepsini denedim, en sessizi ve performanslısı 250 gb seagate, üstüne yok.

katiliyorum.
seagate 250gb 7200rpm. vistada 5.9 puan aliyor ve cok sessiz. tik sesini bile duymuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar piyasası bariz biçimde muallakta aylardır. amd ve intelin yeni işlemcileri gelmedi daha, nvidia ve ati'nin yeni ekran kartları ki bunlar dx10 dalında oldukça önemli kartlar olacak, onlar da gelmediler. fiyatlar da hala tavanda o yüzden. gerçi amd phenomların fiyatlarını kırdı yine kırıyor. ben phenom işlemci almanın ya da en azından phenom ve 64 desteği olan bir anakart almanın en mantıklısı olduğunu düşünüyorum şu vakit. athlon işlemciyi ucuza alıp ilerisi için de yatırım yapmış olunabilir. ya da en iyis beklenip phenomların ucuzlaması sağlanır ve yeni işlemcilerin akıbeti görülür. ben erteleyip bekleme taraftarıyım.

internetten donanım takibi için sürekli güncel olan bir site bilen var mı? türkiye'de aradığım güncellikle bi site bulamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şuan AMD'nin Phenomları ve Intel 45nmli Wolfdale işlemcileri mevcut. Performans Açısından Intel bariz bir şekilde önde, kesinlikle Intel almanızı öneririm.
Dün Ati'nin HD 3870 X2 si resmen duyruldu ve Türkiye fiyatı 550$ gibi birşey olacak. Bu kart 8800 Ultra'dan daha iyi performans veriyor ve DX10.1 ve Shader Model 4.1 desteği mevcut ancak buna karşı Şubat'ta Nvidia'dan G9800 GX2 olarak gelicekken Mart'ta benim de beklediğim 9800GTX, GTS ler gelicek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...