Darqainu Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 ben olsam adını WindFall koyardım neblim benim de öle bi hayalim wardi ahşap bi tabelaya windfall hoş olurdu içerde bira frp setleri müzik flm wardı hayalim tabi :)[hline]"I believe in myself and that's enough for me, I don't need Christianity or any other religion to find a meaning in life" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 SImdi hatirladigim seylerle bir kac noktaya deginicem -Mumkun oldugunca teknolojiden kacicaz. Bu yanlis bir adim olur belki yanan mesaleler iniz gaz lmbalariniz olmaz (ki bunlarin olmamasi saglik ve guvenlik acisindan cok iyi olur) onun yerine mesale seklinde dizayn edilmis, etrafinda saydam kirmizi sari renkte kaplama olan ampuller yerlestirirsiniz. Isitma olayi bir somine var diye arkaaslariyla oraya gelen birinin afedersinzi gotunu donmasini istemezsiniz. En teknolojik sekilde yerden isitma sistemi de koyabilirsiniz, ya da radyatorler olur her radyatorun yanina bir masa da koyarsiniz. Somineniz de olur katin ortasinda. RP yapicaz diye milletin sagligini tehlikeye atmak sizin icin kotu olur. -Bilgisayar muzik hede hodo RP odalarinda Belki ozel bir sistem yaparsiniz. Ufak bir sephada bir tane panelden bir ses kablosu cikar, isteyen kisiler bu uzatilabilir kabloyu bilgisayarlarina, discmanlerine vs baglayip kendi muziklerini koyabilirler. Bu her oda icin ayri bir muzik sistemi dmeek, ama potansiyel musteri Magic in dedigi gibi, FRP mi oynarken muzik dinlemek isterim ben diyenler olacak :) Yani bi projektor koyun diye zorlayamayizx, bu fiyati arttirir hayli sekilde (duzgun projektorlerin 1000 dolardan basladigini var sayin), ama bir ses sitemi (ki iki hoparlorden olussa, hatta odada tavana konacak tek hoparlor bile yeter) ile built in sekilde seslendirme yapilabilir, hatta isteyen oyuncular icin tum binanin ses sistemine baglanabilir. -RP zorunlulugu Bu gercek dunyada olan bir bina, UO shard i degil, giren birini RP yapmiyor diye atarsaniz, TUrkiye gibi bir ulkede ozellikle uzun sure ayakta duramazsiniz. Zaten on yargi had safhada. Onun yerine insanlar istedikleri gibi davranirlar, zaten kafelerde isi abartanlar olmaz genelde, olursa da koruma sayesinde disari atarsiniz olur biter. -Muzik Han kisminda bir tane yukseltilmis platform olsun Mumkunse guzel bi bateri ve bir anfi alin, amator gruplara konser imkani verin ufak sartlarda, gelip calsinlar handa, oraya gelen musterileriniz de eglensin, siz de daha musteri cekin bu sayede. Onun disinda hep basit bir han muzigi olsun. -Havalandirma Tekrar teknolojiye geliyor, duman alti bir mekanda kimse oturmak ve arkadaslariyla sohbet etmek istemez, iyi bir havalandirma sistemi gerekiyor, ki bununicin de binayi sizin kurdurmaniz gerekli, yoksa havalandirma zxor. Ama hic kimsenin tavandaki izgaralara bir sey soyleyecegini sanmam, bu sonucta musterinin rahatligi icin yapilmis bir sey, ve boyaile rahatca goze batmayacak hale getirlir. -Kutuphane Bence o henuz hayal su anda, onun yerine kutuphane turu bir yer yaparsiniz. Ana kitaplar olur orda herkesin referans edebilegeci, ve bir kac deri koltuk falan olur, insanlarin oturup kitap okuyabilecekleri falan. Hatta Magic oyunlarini da burda oynatabilirsiniz, ki musteriler sessizlige saygi gosterdikleri surece -Benim fikrim: Bunu ben ekliyorum, bence boyle bir yerin kontrolu en iyi sekilde uyelik sistemi ile yapilir. Ilk defa gelen bir musteri size uye olmak ister, gerkeli bilgileri alirsiniz, bir kart cikarttirirsiniz adina, o musteri geldigi zaman yaninda maximum 3 arkadasini getirebilecek sekilde istedigi zaman gelebilir. Hatta bu uye olma belirli bir para ile olur, ve sadece uyelere oyun imkani saglanir. Boylece icerisi ana baba gunu olmaz, uyelik kurallarini z oldugundan bu kurallara uymayanlari atmak kolaylasir, uye olmayanlar yukarda FRP bolumune giremezler. Kutuphane kismina inip Magic oynayamazlar ya da kitap okuyamazlar. (tabii uye olmayanlar derken bir uyenin yanidn o gunluk getirdigi misafirleri saymiyoz) Boylece elit bir musteri tayfaniz olur bir sure sonra. -Han, ickiler, 18 yas Giris bolumundeki kismi aninda 18+ yapmaniz pek cok musteriyi kaybetmenize neden olur. Onun yerine ilk kati store yaparsiniz, gerekli seyler gibi bir yer olur, satislarla da ilgilenirsiniz, ve 18- ler de rahatlikla girebilir ve uye olmuslarsa FRP odalarina, olmamislarsa sadece kutuphane kismina ulasabilirler. Boylece hem +18 bir bariniz olur, hem de her yasa hitap eden bir dukkaniniz. -Dekorasyon Bence de silahlar kiliclar hede hodoler gayet iyi, ama bunlari koreltilmis sekilde almaniz hem finansal olarak sizi, hemd e guvenlik olarak musteirleri ve on yargilari rahatlatir. Kimse kavga eden iki kisnin duvardaki seylere atlayip birbirine zarar vermesini istemez, bu sizin adinizi cok kotu lekeler. Hem de koreltilmis silahlarin kat kat ucuz olmasi daha da rahatlatir, boylecek daha cok seye para ayirabilirsiniz sonunda. -On yargilar, TUrkiye de boyle bir yer acmak Eger olur da bir gun bir basin organi sizinle roportaj yaparsa, soylemeniz gekren ilk sey, acilis amaclarinizdan birinin Turkiye de FRP ye ve fantazi edebiyatina karsi olan on yargiyi azaltmak odlugun soyleyin, ve bu amaca hizmet edin. Benden bu kadar, daha aklima gelirse yazarim :) Basarilar, umarima cilir Turkiye de boyle bir yer rahatlikla[hline]Var var var. -A Khajiiti Saying Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 olaiblir, açıkcaıs +18 bir yer olup olmaması han açıldığında bana koymayacak, dediğim gibi tematik bi cafe gibi olsun han, böylece insanlara FRP nedir daha rahat gösterilmiş olur... tamma Maecük seni mi kırıcaz Hancı Bana Et,Şarap ve Kitap getir deriz olur biter =)[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while Berk's Playlist Doyanakadar hosted by Profocio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 18+ suxxx[hline] beer or not beer VİLYIM ŞEKSBEER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 cok güzel bir proıje umarim gerçekleşir.. bu arada part time hanci olabilirim :)[hline]Ben eskiden, evimin hemen arkasındaki top oynadığım boş araziyi geri istiyorum. Yıkın üstüne yapılan evleri Bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına bende karşıyım Her şey forum için! Her şey forum için! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Proje güzel ama bazı yerleri hayal (kütüphane+motel) Kadıköy de kayıp diye bir yer vardı bir kaç sene önce kapandı ama şu ana kadar gittiğim en iyi atmosfere sahip kafeydi. Biraz dar bir yerdi ve girişinde bilgisayarlar vardı ama oyun odası çok güzeldi. Bir de çok iyi yemek yapan bir ahçısı vardı. İl olarak ışıklandırma ve ısıtma sistemine deyineyim. Bir çok kişi demiş zaten bende tekrar edeyim. Gaz lambasının içine yerleştirilecek ufak ampüllerle ve voltaj ayarlı switchlerle çook güzel ve ortama uygun ışıklandırma yapılabilir. ısıtmaya gelince ince ve az yer kaplayan birşey olsa iyi olur. Hemde kamuflajı kolay olur. Şömine de ancak süs lur. İçeride mecburi oalrak teknoloji kullanılmak zorunda ama teknolojiyi çok rahat bir şekilde kamufle edebilirsiniz. Bir de minik bir sahne konması fikri mükemmel! Bölece canlı müzikte sağlanabilir. (bunun için ayrı bir ruhsat gerekir mi bilmiom) Oyun oadalarında en önemli 4 şey şudur 1- odanın ses yalıtımı güzel olmalı (dışarıdan fazla ses gelmemeli ve içeriden fazla ses çıkmamalı) 2- Mecüğün de dediği gibin odalarda bir şekilde müzik olmalı 3- Eğer yapılabiliyorsa güzel bir ışıklandırma sistemi. 4- Havalandırma sistemi çok iyi olmalı. Malumunuz sigara içern bir gurup olursa sigara içmeyen dm ölebilir. (örnek grudge :) ) Bir de bar olayına gelirsek hiç bir şey diyemem çünkü o kafeye bar sistemini nasıl ekleyeceksiniz bilemiyorum. Bir de burası türkiye ve ne yazık ki ble yerler polislerin çok gelip gittiği ve kapısına mühür koymamak için rüşvet aldığı yerler olur. Canları sıkılınca gelirler. Hele bir de satanist olayları varsa direk gelirler saçı uzun siyah giyinen kim varsa alır götürürler. Umnarım böle bir yeri açabilirsiniz de biz de gideriz :)[hline]NO PAIN NO GAIN icq:108382340 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 bence önemli olan öle işta yok efenim ışıklandırma bilmemne değil...hoş atmosfer li bir ortam yer olarak kadiköy süper olur karşıda saklı kent sihir falan war burdada böle biyer olsa çok güzel olur.birde yurt dışından çeşitli envanteriler getirseniz falan cübbe falan çok çok iyi olur.birde üyelik sistemine gelince yani bi şekilde içerde çeşitli guild ler olmalı insanlar üye olmalı falan toplantılar yapılmalı konuşulmalı.çok mu abarttım bilmiorum ama insanların kaynaşa bileceği bir ortam olması gerek bence.tabi biz böle burda atıp tutuyoruz ama bu işlerin hepsi para...[hline] beer or not beer VİLYIM ŞEKSBEER Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 öncelikle kadıköyde olsun, bizim olsun ve de profesyonel hizmet verilsin. batmasın feature olaraktan da: 18+ yalan. en basitinden gelecekteki müşterilerinizi kendinizden soğutursunuz. hiç ileriye dönük bi yatırım olmaz "abi biz frp diye bişey varmış ona bakcaktık" diyen gençleri kovalamak. bi setting seçip o settingdeki ünlü bi hanı kullanmak mantıklı. gönlümde Civic festhall yatıyo aslında. ama kim ne anlicak civic festhalldan. bence sıçrayan midilli yapın mekanı. oyun odasında bilgisayar ve ışık/ses sistemi şart. sihirdeki gibi 4-5 değişik renkte açılıp kapanabilen lambalar + normal florasan aydınlatma + black light ışıklandırma için ideal sistem. müzik de kesinlikle bilgisayarla ayarlanmalı. 32-64 mb ramli, büyükçe bi HDD'i olan MMX falan gibi bi alet yeterli. dandik de bi monitör ayarlarsınız, süper olur. sadece frp diye açmayın. nargile, çay kaave, tavla, satranç neyin de olursa ilgi gösteren kişiler doğru yolu görebilirler. siz de kitleniz tatile çıktığında batmazsınız. bi de uyarı eğer kalınacak yer koyarsanız kızla işi pişiren gelir. durum çirkinleşebilir. aman derim... bu olayı 1 seneden önce organize edemezsiniz muhtemelen. şimdiden başarılar diliyorum. ve iyi şanslar. cidden ihtiyacınız olucak... [hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you. So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that. Believe well, cutter. [Bu mesaj Grudge tarafından 07 November 2003 01:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 acıldıgı gun ben 1 tv kanalı cagırıp canlı canlı kedı keseyım kapının onunde uzerımde sıyahlar olsun sonra kanlı bıcakla kafeye gıreyım ... ertesı gun kapatsınlar kafeyı ...[hline]*The Bagımsız Oyun Bagımlısı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Arkadaşlar HAN'dan bahsetmiş adam, FRP cafe gibi algılamanın manası yok. Tamam bir katını oyuncular için ayırıyor olabilir ama anladığım kadarıyla genel amaç han havasını yaratmakta. Gerçektende ben orda tahta kupalarda bira içip, patates yiyemeyeceksem gitmem! (Giderimde, alacağım tadın kaçta kaçını alırım.) Böyle bir yer açmaktaki amacın çok önemli. Grudge ve diğerlerinin de değindiği gibi RPG oyuncuları (hatta kısıtlayıp FRP yapalım) hedefse, 18+ imkan dahilinde değil.[hline]Life is just a dream. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 Tabi tahta kupa olacak mecükle bonela tıkuşturucaz biraları, ya da arsitokrat takılıp şarabımızı yudumlıycaz, tek kötü yani handa kaga çıkaramayız =)[hline]Do you ever think of me And get lost in the memory When you do, I hope you smile And hold that memory a while Berk's Playlist Doyanakadar hosted by Profocio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 up...[hline]Level 12 Jedi Level 15 topuk Sizde Çizgi Roman Bölümüne Destek verin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiaBoLiC Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 yaw beni işe alın...hancının elbet bi yardımcısı...elbet biraları sabırsız müşterilerine götüren bi çırağı vardır dimi....[hline]Trust hurts, betrayel kills... İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen. Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki: ayrıca benim adım thomas disease bana komaz Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki: İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ivan Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Projenizin olması şu sıralar imkansız gibi bişi. Yani alköl bakımından öle. İçki ruhsatı almak, ya da aldıktan sonra sorunları ile uraşmak, heralde şu andaki Türkiye'deki en zor ve can sıkıcı olaylardan biri.[hline]Remzi the Bard LVL 48 <Terra Dominus> @ Excalibur|Hibernia [b](inactive) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Diabolic kızıl saçlı ve dolgun göğüslü bir hatun değilsen hemen vazgeç o iş başvurusundan! Berk'im ayıpsın be abi. Kavgada çıkarırız role play yapıyoruz ayağına, bir kaç gün atılır gene geliriz (ehehe :P) Bone'u almayın ama içeri, ortamı bozar :P Cevap beklemekteyiz bide sandro kardeş, sonuçlar ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 benimde böyle bi projem var aslında ama para lazım tabi projeyle bitmiyor heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 aslında bu topiğe mesaj atan herkes para birleştirirse fıstık gibi bir han açarız:)[hline]Bir Tık Atın Şu Mübarek Ramazanda Birinin Daha Karnı Doysun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 di mi... peki sonra kimden para kazancaz? :-p[hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you. So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that. Believe well, cutter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
orionn Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 icki icilen yeri bilmemde kafenin genelinin 18+ olmasi kotu olur valla ...naturelin dedigi gibi 3 sene koymayin sora koyun bu yas sınırı olayini:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2003 o lafdımdan waz geçtim hiç olmasın ...[hline]Level 12 Jedi Level 15 topuk Sizde Çizgi Roman Bölümüne Destek verin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SandroNightFall Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 1 haftadır yoğun bi iş temposundaydım ve mesaj atıcak zamanım olmadı hepinizden özür dilerim. Mağlum ÖSS sınavı ve staj oldukça insanı yoruyor. İki dakka boş zamanım yok. (Gerçi haftasonu c.tesi günü frp oyunum olcak ama ee okadarda olsun yani) Bütün mesajları okudum ve edindiğim bilgiler doğrultusunda bir-iki şey daha yazıcam. Şİmdi ilk başta içki olayını ele alırsak bu biraz sıkıntılı bir olay çünkü dediğiniz gibi 18 yaş sınırı neyin geliyor ki bu biraz sinir bozucu.. Genede bir çaresine bakıcaz. Diğer bi şey ise duvarlara asılacak olan aksesuarların olup olmiyacağı sorusu. Bunuda düşündüm ve amcamla konuştum. O "yaparsak en iyisini yapıcaz" dedi. Bunun ne anlama geldiğini anlayın artık... Beşiktaşta bir bina bulundu.. 3 katlı ve uygun gibi gözüküyor. Diğer bilgileri yani metre kare, cam sayısı parke falan filan hakkında bir bilgim yok bu gün iş çıkışında bakmaya gidicez. Umarım çekeceğim foto ları burada yayınlayabilirim... Bina inşa etmek harbidende çok para gerekteren bişi ve yapılması zor. Eğer istek olursa yani potansiyel müşteri dediğimiz insanlar olursa paraya kıyabilirler sanırım. Ama biliyosunuzki Türkiyede FRP henüz daha çokfazla bilinmeyen bir şey. Eğer yoğun talep vs olursa paraya kıyılır gibime geliyor. Bunun dışında bildiğim ve emin olduğum ve 100 doğru ve olucak diyebileceğim şey: "FRP-HAN olucak" Sadece zaman ve yer belirtemiyorum. Umarım bu akşam yer de kesinleşecek. Bildiğim kadarıyla bina 3 katlı ve cöp,toz ve farelerle doluda birde bodrum katı var. Herhalde işimizi görür. Ama adam ne kadar depozito, kira vs ister bir fikrim yok. Bizimkiler burayı satın almayı teklif etti fakat adam "ııı uuu şeeeyy bilmem bii düşüneyiiim" falan diye naz yapıyor. Eğer satın alırsak kat çıkma gibi extra şeyler doğabilir.[hline][/b]F-R-P konuşmalı barbut oyunu...[b] [Bu mesaj SandroNightFall tarafından 12 November 2003 13:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SandroNightFall Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 Bu sırada haftasonu saklıya gelcem oyunum var. isteyen olursa bu konuda konuşabiliriz ve yerini unutmazsam binayı da gösterebilirim.[hline][/b]F-R-P konuşmalı barbut oyunu...[b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Magic Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2003 Cumartesi benim de oyunum var orda. Dolayısıyla orda olacağım zaten. Bir kaç kişi daha orda olacak. Oturup bir konuşuruz. Nedir, ne değildir iyice bir anlarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ranges Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 ee ne oldu peki şimdi sonuç? ortada han man var mı şimdi? yer ayarlandı mı hede hödöler bşlandı mı?[signature][hline]erentako, 23 January 2004 23:38 tarihinde demiş ki: beyler yazacam 1sn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2004 istanbulu kazanmam lazım yoksa ömür boyu azap çekecem[signature][hline]İki tarafta saldırıyorsa bu taaruzdur;biri saldırıyor öteki savunuyorsa bu kuşatmadır;ama biri saldırıyor öteki birşey yapamıyorsa,işte o zaman katliam olur A.K.A Xanros Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar