Lorrotar Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 hepiniz sallamışsınız.ne kıla giden bi protein var ne dökülme.sadece görüntü olsun diye kesilir.göğüs kasları kılların arasında kaybolmasın da güzel görünsün diye mesela.futbolcuların bacaklarını almasının sebebi de tozluk falan giydikleri için ter yapar ve rahatsız eder malum.basketçilerinki de maksat show olsun diye.döküldüğü protein emdiği filan yok yani.tamamen görüntüye dayalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Lorrotar said: hepiniz sallamışsınız.ne kıla giden bi protein var ne dökülme.sadece görüntü olsun diye kesilir.göğüs kasları kılların arasında kaybolmasın da güzel görünsün diye mesela.futbolcuların bacaklarını almasının sebebi de tozluk falan giydikleri için ter yapar ve rahatsız eder malum.basketçilerinki de maksat show olsun diye.döküldüğü protein emdiği filan yok yani.tamamen görüntüye dayalı. sende sallama ozaman tozluğu kilotlu çorap olarak mı kullanıyorlar , bütün bacakları traşlıyor adamlar, onada alt kesik üst var olmaz deme bare.. artı sen hiç prf tozluk tekmelik kulandın mı, varmı yokmu belli değil, nasıl hava alıyor, koku dersen maçta kimse kimsein tozluğunu da koklamıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2008 byzasz said: Ardeth said: arkadaş da haklı tabi keratinle kasın ne alakası var vaz geçtim ben bu fikirden tamam d: keratin fosfat atp den sonra ani ihityaç halinde enerji kaynağıdır kaslarda depo edilir.. Keratin ve kreatin birbirlerinden tamamen farklı proteinler. Hatta birde kreatinin varki oda bambaşka. Kasta bulunan kreatin, saçtaki keratin. Kartıştırmayalım. Ayrıca eklemek gerekise siz kıllı kessenizde o üretir, kesmesenizde üretir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 yok biz zaten kesmekten ziyade tüp dökücü kremlerden bahsediyorduk yani en azından en oraya doğru kaymıştım çünkü kesmenin bir manası yok o durumda evet d: ayrıca "keratin" ani enerji kaynağı olarak kullanmak için hiç uygun bir protein değil :p öyle bir varlık varsa bile doğal seçilim yoluyla gitmiştir heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 tüy dökücü kremde kökten almıyorki yakıyo bişey yapıyo sora kopuyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 ama sonuçta bir süre orda kıl büyümesini engelliyor değil mi? benim demeye çalıştığım o :p tabi aslında protein tiplerinin farklı olması ikisinin de sonuçta bir aminoasit havuzundan kullandığı gerçeğini değiştirmiyor (kastaki proteinler ve kıldakiler) şimdi o aklıma geldi düşününce d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 bide şey var galba ya. kılı kestikçe kalınlaşmasını bırak, uzaması durmuyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-alatariel- Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Ardeth said: Futbolcular neden traş ediyordur bilemiyorum ama onu da futbolculara sormak lazım d: futbolcuları bilemiyorum ama bisikletçilerin bacak kıllarını almalarının en büyük sebeplerinden bisikletten düşüp herhangi bir yaralanma filan oldugunda yaranın daha çabuk kabuk tutması için alındıgını sölemişti babam.belki futbolcularda bu sebepten alıyorlardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EponymouS Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 mantıklı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Qui said: byzasz said: Ardeth said: arkadaş da haklı tabi keratinle kasın ne alakası var vaz geçtim ben bu fikirden tamam d: keratin fosfat atp den sonra ani ihityaç halinde enerji kaynağıdır kaslarda depo edilir.. Keratin ve kreatin birbirlerinden tamamen farklı proteinler. Hatta birde kreatinin varki oda bambaşka. Kasta bulunan kreatin, saçtaki keratin. Kartıştırmayalım. Ayrıca eklemek gerekise siz kıllı kessenizde o üretir, kesmesenizde üretir. çok haklısın ben yanıldım, ama ortada toplu bir karmaşa var kreatin keratin adına, benim sölediğim şey var ama onu çok iyi biliyordum,( ve varmış) keratin le kreatin arasındaki farkı bilmiyordum açık söliyim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 keratini parçalaması çok zor ilk örnek olarak. dolayısıyla ani enerji kaynağı olarak kullanılamaz hehe. keratin uzun ve ipliksi bir protein, kreatin ise organik asit ve dediğin gibi ani enerji deposu, kaslarda depolanıyor ve birden ağır yükte harekete geçirilirse, atp ve anayrobik metabolizma yetmeyeceği için onlar kullanılıyor. Dolayısıyla çok uzunca bir merdiveni yürüyerek çıkarsanız, birden koşarak çıkmaktan daha çok yorulursunuz başta. Kreatin harcandığı zaman onun yorgunluğu biraz daha geç hissedilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Valla kusura bakmayın ama bu konu ve tartışılan içerik son derece saçma. Vücut protein - enerji metabolizması ve kıl tüy metabolizmasının birbirlerine etkisi "fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış" mevzusuna benziyor. Rüzgardan etkilenmemek, düşünce kabuk bağlamak gibi şeylerde anca takılmış kulplar gibi duruyor. Hani hep diyorum ya.. Şudur budur diye ahkam kesmeyiniz. "Aha bakın burda yazıyor, ben söylemiyorum" -cu olunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2008 ne güzel ortalığı aydınlatmıştın, bir duruşun vardı, saygın, o duruşla geldin ezdin cemaati.. olmadı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Qui said: Vücut protein - enerji metabolizması ve kıl tüy metabolizmasının birbirlerine etkisi "fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış" mevzusuna benziyor. Yok buna katılmıyorum. Ben normalde computational biophysics çalıştığım için tek tek proteinlerle uğraşıyorum hepsi angstrom boyutlarında ölçülüyor. Bir de saça bakıyorum gözle görülebilir koca bir protein ve sürekli uzuyor dolayısıyla buna harcanan protein miktarı aslında hissedilebilir bir miktar olmalı gibi geliyor bana (tabi hücrede bahsettiğim küçük proteinlerden sürekli ve bir sürü üretiliyor ama yine de bence keratinin çokluğu sayesinde onu karşılaştırılabilir yapıyor) en azından etkileyici bir sentez boyutu tek bir hücre için heh. Ama tabi kılların uzaması bir süre sonra duruyor ve onlar nispeten daha kısa ve eğer kılın keratinden oluşan kısmı sürekli yenilenmiyorsa üretimi bittikten sonra çok fazla bir sorun değildir. Bu konu açıldığında nete girip kıl hücrelerinin protein harcaması konusunda araştırma yaptım ama bir bilgi bulamadığım için çok emin konuşamadım zaten. Ama önemli olan bilmemek değil araştırmamak, araştırıp da bulanamazsa sağlık olsun ne diyelim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Buarada burdan insan oğlunda kılın saçın azalmasının evrimsel bir olgu olup olmadığına gidebiliriz. Bu da benim gerekmedikçe azalan vücut özellikleri kısmında anlamadığım ve lamarck evrimine benzettiğim alana giriyor eğer kılların metabolizmada pek bir etkisi yoksa. Misal apandist gittikçe neden küçülüyor ve köreliyor yahu? Herhangi evrimsel bir açıklama getiremiyorum ben buna "kullanılmadıkça küçülüyor" diyor bazı kitaplar resmen bu da reddedilmiş lamarck teorisini çağrıştırıyor. Öte yandan insan oğlunda da kıllar zamanla gereksizleşti. "Kıllar kullanılmadıkça azaldı" mı yoksa, kıla harcanan enerji ve protein, diğer hücrelerde depolanmaya mı yöneltildi? Yoksa bu ikisi de insanı eski atalarından ayıran bazı fizyolojik özelliklere uygunsuz olduğu için mi azalıyor? Eğer öyleyse bunların kademeli azalması, o özelliklerin de kademeli arttığını gösteriyor olabilir mi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 bişeyide düşünme be adam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 benim çok zekice dizayn edilmiş bir beynim yok galiba "proove by exhaustive search" algoritmalarıyla çalışıyor olabilir :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Ardeth said: ...gibi geliyor bana... fail. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 gibi geliyor bana yoksa şüpenmi var? karakaaaan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Vallaha duruşumu birileri beğensede beğenmesede taa başından beri ilgili kişilerin yapmış olduğu gibi hissiyatlarımı belirtmiş durumdayım. Daha elle tutulur bir data göremedim ben daha :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peter Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2008 neyse halfköse olan bi insan olarak mutluyum bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Sly-One said: @dyna bu dediğine göre ya kassız ve kıllı olacaz ya da kaslı ve kılsız. ya hep ya hiç diyosun ayrıca kaslı bir vücutun kıllar ile pek güzel durmayacağına katılmıyorum. mağara adamı gibi olmadığın sürece alakası yok derim. şöyle ki pek estetik olmuyor, şimdi oturmus calısmıs kas yapmıssın güzelce ve vücut kıl dolu hali ile mesela bi karın kaslarının baklava şekli gözükmüyor veya kollarda hele ki pazuların orda kıl var tam azman görüntüsü verir. sporcuların ise kıllarını alması gayet dogal. yüzücüler mesela sürtünmeyi artırıyor ve hızlarını kesiyor diye bütün vücut kullarını aldırırlar. bisikletçiler alatariel'in dedigi gibi bacak kıllarını aldırırlar ki mumi ile de konusmustum kendisi de öyle demişti. bacakları alıyorum da kolların onemi yok ondan bırakıyorum hem seviyorum falan dedidi :) hatta abartayım basketçilerin cogu dazlak cunku zıplarken agırlık yapıyo sac daha yukarı zıplayıp koşarken rüzgarı hissetsinler diye :p (bu şaka idi ama gerçeklik payıda vardır belki hehe) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Peter said: neyse halfköse olan bi insan olarak mutluyum bu konuda ehehe aynen, half-orc olmaktan iyi ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2008 dynada lazeri yansıtmak için kel aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 4, 2008 byzasz said: Lorrotar said: hepiniz sallamışsınız.ne kıla giden bi protein var ne dökülme.sadece görüntü olsun diye kesilir.göğüs kasları kılların arasında kaybolmasın da güzel görünsün diye mesela.futbolcuların bacaklarını almasının sebebi de tozluk falan giydikleri için ter yapar ve rahatsız eder malum.basketçilerinki de maksat show olsun diye.döküldüğü protein emdiği filan yok yani.tamamen görüntüye dayalı. sende sallama ozaman tozluğu kilotlu çorap olarak mı kullanıyorlar , bütün bacakları traşlıyor adamlar, onada alt kesik üst var olmaz deme bare.. artı sen hiç prf tozluk tekmelik kulandın mı, varmı yokmu belli değil, nasıl hava alıyor, koku dersen maçta kimse kimsein tozluğunu da koklamıyor.. nerenden anladın abi?tekmelik tozluk kullandım.futbol takımına da gittim.kokudan dolayı rahatsızlık değil.yahu bacağın terledi,tekmeliğin altındaki lifleri koruyan süngerimsi şeyler ıslandı.tekmeliğin arkasındaki pamuksu yüzey de ıslandı.eee.bacağın ıslak ve kuruyunca yapış yapış olan bişeyin içinde yüzüyo.rahatsız olmazmısın?ben inanılmaz olurdum top oynarken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar