sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 İster inan, ister inanma! SÖYLEYEN BBC olmasa emsalini çok gördüğünüz "palavra" haberlerden biri der geçersiniz. Ama BBC haber ciddiyetiyle tanınmış bir yayın kuruluşu... Çok baskı altında kaldığı dönemlerde (örneğin Margaret Thatcher’in başbakanlığı döneminde) bile "tarafsız" ve "dürüst" gazetecilik adına dik durmayı, saygınlığını korumayı başardı. Burada -yeni deyimle- bir "BBC güzellemesi" yapmak niyetinde değiliz. Keza "BBC ne verirse doğrudur" gibi bir iddiamız da yok. Kaldı ki her yayın kuruluşu gibi BBC’nin de -bilerek veya bilmeyerek- bazı maksatlı kaynaklara alet olduğunun örnekleri bulunabilir. Biz sadece aşağıda değineceğimiz konuyu ciddiye almaya, neden gerek duyduğumuzu açıklamak istiyoruz. Dünkü gazetelerde bildirildiğine göre BBC’nin Ortadoğu Servisi, Celal Talabani tarafından desteklenen Aso isimli gazetenin "Türkiye ile PKK yakında masaya oturacaklar" diyen bir haberini aktarmış. İki taraf -konu her ne ise onu- "müzakere etmek" için bir araya geleceklermiş. Bu müzakere sürecinde Celal Talabani de "arabuluculuk" yapacakmış. Gazetenin 6 Ocak 2008 tarihli sayısında yer aldığı bildirilen bu habere göre bu müzakereler "yakın bir gelecekte bir Avrupa ülkesinde" başlayacakmış. Baştan belirtelim: Böyle haberler bazen "ortalığı iskandil etmek" için, yani "gerekirse tekzip ederiz ama eğer böyle bir görüşmenin yapılması ihtimaline kamuoyunun tepkisi ne olur, onu ölçelim" diyenler tarafından ortaya atılır. Bazen de gerçeğin ta kendisini yansıtır. Bu aşamada hangisi doğrudur bilemezsiniz. Örneğin, "aslı astarı yok" diye tekzip edilen bir haber bazen gerçeği yüzde yüz aksettiriyor olabilir. Sadece bir noktayı anımsatmakta yarar olduğunu düşünüyoruz: Bilindiği gibi Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 5 Kasım 2007 günü Beyaz Saray’da Başkan George W.Bush’la yaptığı görüşmeyle ilgili olarak yayınlanan haberlerde, "Bush’un Erdoğan’dan konunun siyasi çözüm boyutunu da göz önünde tutmasını istediği" belirtilmiş, ancak Erdoğan bu haberlere şiddetli bir tepki göstererek, "yazılanların yalan olduğunu" söylemişti. Daha sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de Başkan Bush’un Türkiye’den "siyasi çözüm" istediğine ilişkin iddiaları yalanlamıştı. Bunlardan da anlaşıldığı gibi, "disinformation"un, yani maksatlı olarak kamuoyunu yanıltacak haber verme örneklerinin pek çok olduğu çağımızda en doğru şey, okuduğunuzu temkinle karşılamaktır. Bu kayıtla söyleyelim: Bugünkü hükümetin gündeminde PKK ile el altından -yıllar önce İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Norveç’in başkenti Oslo’da yaptıkları gizli görüşmeler gibi- bir temas kurma düşüncesi varsa, bu milletten ilk seçimde öyle bir tekme yer ki... Bir daha belini sittin sene (lügat anlamı 60 yıl, günlük dildeki anlamı çok uzun yıllar) doğrultamaz. Hele Celal Talabani’nin "arabulucu" olacağı bir olaydan Türkiye adına olumlu bir sonuç beklemek için bir insanın aklını peynir ekmekle yemiş olması gerekir. Oktay EKŞİ, Hürriyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Ben AKPnin bile böyle birşeye niyetleneceğini sanmıyorum. Tamamen PKK yanlılarının ürünü, zaten BBC'den de bu beklenirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 oha BBC tarafsız? hey yavrum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Arap Kralının ayağına falan da gittiler ama PKK yla masaya oturacak kadar dangalak bi hükumet değil AKP. Zaten sınır ötesi operasyon başlamış falan... masaya oturmaya gerek yok türkiye açısından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 belli olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 AKP hükümetinin -bence- yapmayacağı şey yok -her anlamda- ama yukarıdaki satırların PKK'nın baskınının haberini "Kürt Özgürlük Savaşçıları" ifadesini kullanarak veren BBC'ye ait olduğunu hatırlatırsak 2 kere düşünmemiz lazım sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Udonis Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 akp bole bi aptallık yaparsa oylarını kaybedicegini bnce tahmin ediodur ki yapıcaklarını sanmıorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 daha geçen hafta diyarbakırda bomba patlamışken mi? yok deve, böyle bişey mümkün değil. dtp meclise girer girmez pkk kayıtsız şartsız silah bırakmalıydı. bırakmadı. dtp saçma sapan istekler ve açıklamalarla değil, daha ılımlı bir politikayla yeni açılımlar getirmeliydi, getirmedi. kaybeden yine kürt halkı oldu ve sorumlusu da kendi temsilcileri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 1.si bbc tarafsız değil haber yanlı 2.si akp pkk ile masaya oturacak kadar noob bir hükümet değil 3.sü en fazla genel af türü bişi yaparlar ki bence de pkk nın tasfiye edilmesi için yapılabilecek max şey genel aftır. onun yerine yapılacak bissürü şey var ama masaya oturmazlar yok yok oturmazlar heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 keske otursa icsavas nedeni direk kelle isteriz diye ofkeli kalabaligi toplar mesalelerimizle ankara sokakalrinda turlariz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 sg daha üretici başlıklar abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Ne gibi abi? "Bu nasıl şey adfdhs" şeklinde mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 yok , oktay ekşiden daha yaratıcı olsun mesela . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Fehmi Koru ya da Hayrettin Karaman daha mı yaratıcı olurdu ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 mantıklı bir şeyi tartışırız yani . din falan . sevmez misin sen ? bayılırsın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 bunu tartisalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 türk solu dergisinin şu son yaptıkları "kürtten alışveriş yapmıyorum param pkkya gitmiyor" kampanyasında gıcık olmuştum ama, şu kapaklarının güzelliğine de bişey diyemem. konuya uyuyor alın size masa, isteyen otursun o değil de bu geyik çıkmıştı bi ara bi daha. sıkıldım nan edit: titreyen elle imlasal edite doyamıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 türksolu devrime gider bu kararlılıkla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 seviyeye iniyoruz biz işte viktor yani . ne istiosanız tartışıoruz ama baydık bir yerde. daha etkilenmek istiyorum o yüzden . büyüleneyim yani . hödöö falan diyim başlığınızı görüp . dumur olim , şaşırtın beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 neden bayildin? birtanesinin yalan oldugunu ispatladinizmi? "seriat geliyor lol" "takilin siz" "allahsiz elitistler" "enginarkic diyor ki....." den oteye gidemeyen sizsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 siz hep haklısınız abi , yok ben bir şey demedim. estağfurullah canım ne haddime yani . ben takılıyorum ya işte , yavaş yavaş ayak uydurucam size inş . YAŞASIN TÜRK SOLU EMEKLİYLE İÇİÇE HEP BERABER TRİBÜNE ÇANKAYA BİZİMDİR BİZİM KALACAK KATİL ABD İŞBİRLİKÇİ AKP FETOŞŞ GÜLENOXİÇ ÖLÜMLE YAŞAMI AYIRAN ÇİZGİ , TÜRK SOLUYLA DARBEYİ AYIRAMAZ Kİ. şimdilik bu kadar çıktı affet abi , tayyiple genetiğimiz mi aynı ne . biz de gelişerek değişicez. baksana konserlerine gidiyoruz , sizlere benziyoruz , sizler kadar da kültürlü olmak istiyoruz , aranızda dolaşıyoruz. değişmek istiyoruz abi , anla bizi . ama sizi daha yaratıcı tanıdık abi biz , o yüzden baydım. davamıza karşı geldiysem cezama razıyım . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 hayatimdan 5dk yi su sacma postunla caldin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 madalyam oldu benim de .saol abi . daha ne başarılara imza atıcaz bak sen . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2008 dergi ve görüşleri sağ sol ayırmadan sadece aşırı gaz. türk solunu sevdiğim için söylemiyorum, ki zaten pek hazzetmiyorum ama, solcu=komünist=ateist zihniyetinin tadını aldım bi an. neyse polemiklerden koşarak gachayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar