Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Afiş Çalışmalarım


SbNN

Öne çıkan mesajlar






Arkadas Bogazici Uni.'deki müzik etkinlikleri icin afis yapmamı istedi . Deneme amacıyla bu ikisini yaptım .

Bence 2.'si daha hos oldu . Yorumlarınız ve elestirileriniz varsa bekliyorum :)


NOT: Boğaziçi Üniversitesi'nde böyle bir etkinlik yoktur. Sadece deneme amacıyla yaptım afişleri . Yani bir gerçeklik boyutu yok .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ikisini de beğendim. ilkinde yazı daha büyük olsaymış (ve caps) ve jazz da aynı tipte yazılsaymış boşluğu daha iyi doldururmuş bence, dikkat çekmiyor. bir de mikrofonda hue değiştirilmiş sanırım, kahverengi olmuş metalik olsa daha iyi. ikincisinde moda falan önemli değil gayet iyi olmuş dikkati çekmiş yalnız textde stroke bence gereksiz olmuş, text rengi olarak da beyaz veya saksafonun tonunda bir sarı daha iyi gider bence. (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Chiptech said:


- b&w fotoda bir objeyi renkli bırakmanın modası geçti.
- ilkinde J ters.



j benimde dikkatimi çekti..

fakat "objeyi renkli bırakmanın modası geçti" cümlesine katılamıcam.
yani bunun bi modası yok bence. yakışırsa yaparsın.
haa ama bir zamanlar bu teknik çok kullanılmıs şimdi ise eskisi kadar kullanılmıyor olabilir.


bu arada fotografları sen mi çektin?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

renkli fotoğrafı renksizleştirip sadece bir objeyi yada öğeyi renkli bırakmak, çok kullanılmış, yapılması kolay ve dolayısıyla yaratıcılıktan uzak bir şey.

bunu kötülemek için söylemiyorum, chiptech'in modası geçti derken anlatmak istediği şey bu.

güzel duruyor mu? duruyor tabii, iyi yapılmış vesaire, ama modası geçti lafı bu durumda açılınca böyle oluyor.

orjinal değil yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orjinal değil ama güzel durmuş bu afişte d: iki afişte güzel ama muhtemelen bunları A3e basıp duvara asacaksın, dolayısıyla uzaktan insanların görüp dikkatini vermesi istediği kelimeleri daha büyük ve diğerlerinden daha seçilir bir formatta yazmanda fayda var. Resim, fotoğraf da ilgi çekici olabilir ama bence bir insanın uzaktan gördüğü bir kelimeyi algılaması resmi algılamasından daha çabuk ve daha olası.

ikinci resimde kontör yerine daha güzel şeyler kullanılabilir demiş ama o da zor geldi bana. Neden diyecek olursanız iki afişte sade gözüküyor, o afişlerin sadeliğini bozmadan text nasıl daha dikkat hale getirilir benim de kafama takılan bir mesele. Bir de mesela orda yazının yazıldığı yerde de "nefes alacak" fazla alan yok gibi...Bilgili arkadaşlardan yönlendirme bekliyoruz d:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende ilkini beğendim daha çok ama yukarda belirtilen ufak tefek görülen hatalar gerçekten ufak tefek değil aslında. Detaylar önemli.
2. Afişte yazının etrafına kontür eklemiş olman beni rahatsız etmedi ama daha ince olabilirmiş. Beni o yazıda asıl rahatsız eden renkler oldu. Jazz'a klişeleşmiş gece mavisi yakışırmış anlamında demedim ama kırmızı olucaksada bari kontür'ü olmasaymş yada kontür biraz daha saydam vs olsaymış.
İki fotoğraftaki elleride yapı ve renk bakımından zenci olarak yorumlayabildim ben ki ilk'i bir zenciye ait gibi. Herneyse, son olarak siyah beyaz resimde bir kısmı/objeyi renkli bırakma modası geçti denmiş. Herşeyde olduğu gibi bu işinde modası var ama bizde kolay kolay çirkin durmaz eskiler, buna inanıyorum :)

edit: mikrofonun şuanki hali Jazz'ın samimi havasını kaybetmesine engel olmuş bence. Jazz'ın samimi havası derken ne kastettiğim tartışılır gerçi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...