Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

grafik tasarımı

unac

Öne çıkan mesajlar

Grafik Tasarım öğrencisiyim.
Dikkat ettiysen okullar desen sınavıyla öğrenci alıyor. Ayrıca okuldan önce öğrenmen gereken birçok şey var. Çizim kursları bir nevi okula hazırlık. En önemlisi bakmak ile görmek arasındaki farkı öğreniyorsun. Ama kursa 1 ay giderek falan öğrenemezsin bunları.
Freehand vb. için resim bilmene gerek yok ama vizyon sahibi olman lazım. Resim yapabilen birisinin gözü şüphesiz iyidir. Adı üstünde grafik tasarım. Tasarımcı yetiştiriyorlar. Kendinde tasarımcı ışığı görüyor musun? Grafik Tasarımcı iyi bir fotoğrafçıdır da bunu ekleyeyim. Fotoğraf derslerimiz oldukça yoğunlukta. Okulda programları kullanabilen,fotoğraf çekebilen arkadaşlar iyi kötü birşeyler çizebiliyor. Çok iyi çizebileni de var eh iştesi de var ama onlar bile hataları görebilecek düzeydeler.
Yani bana soracak olursan grafiker olmak için biraz resim yeteneği gerekli,zaten gerisi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

hazır konusu açılmışken ben de bişey merak ediyorum. bizim okuldaki bir kulübün tasarım işlerinin çoğunu yapıyorum ben de photoshopta faka bir ajansta falan çalışsam adamlar benden bir afiş istediğinde şimdi yaptığım gibi netten bulduğum fotoğrafları değiştirerek postere falan eklemem sorun olur mu, kendi fotoğraflarımı mı çekmek zorundayım yoksa çalışacağım yer bana öyle bir kaynak sağlıyor mu? bir de tasarım işlerinin bulununabileceği yerler var mı yoksa bu iş sadece bir arkadaşın dediği gibi çevreyle mi oluyor d: ( o arkadaş cüce oluyor ismen tabi nette olsa ona sorcaktım ama yok bi kaç gündür hehe)
Sosyal ağlarda paylaş

coreldraw, freehand,quarkXPress,ps ,xx
bunlar sadece mecra
kalem kullanmak için nasıl ressam olmaya gerek yoksa bunları kullanmak içinde resim yetenegine gerek yoktur.

herhangi bir mecra ile kaliteli devamlılıgı olan icraatlar yapmak için görsel yeti gerekir, grafik tasarım için resim yapma kabiliyetinede gerek oldugunu düşünmüyorum,olsa güzel olur
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şöyle söyliyeyim sana,resim yeteneğin olmadan bu mesleği icra edebilirsin.Yapılmaz diye birşey yok. Ama sanatçıyım diyemezsin,dört-dörtlük bir grafiker olamazsın,grafik sanatçısı sıfatını alamazsın. Grafikerim dersin veya belki fotoğrafa ağırlık verirsin,iyi olursun,fotoğraf sanatçısıyım dersin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya benm amacım afiş logo yok işte kartvizit tasarımı falan olucak.
afiş dediğim zaten fotoğrafa dayalı olarak.
ben temelde o programları öğrenip bişeyler yapmaya başlamak istiyorum..
zaten grafik bana soğuk bi kelime olarak geliyo. Chiptech in dediği gibi tasarımcı olmak belkide istediğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rakursi said:
Ya şöyle söyliyeyim sana,resim yeteneğin olmadan bu mesleği icra edebilirsin.Yapılmaz diye birşey yok. Ama sanatçıyım diyemezsin,dört-dörtlük bir grafiker olamazsın,grafik sanatçısı sıfatını alamazsın. Grafikerim dersin veya belki fotoğrafa ağırlık verirsin,iyi olursun,fotoğraf sanatçısıyım dersin.

ne alaka yahu bu alemin en kral isimlerinden kacı cizim yapıyo? bak bi dunyanın en ünlü en insparing album kapaklarını kimler yapmış cizim yapmayı biliyolarmıymış, en kral afişler kimlerden cıkmış etmiş.

cizim yapamay gerek yok, ama eskiz şart
Sosyal ağlarda paylaş

Rakursi said:

ı ıh
Sosyal ağlarda paylaş

Theridone said:
CorelDraw la harikalar yaratıyorum ama berbat resim çizerim. Ama graffiti de yapıyorum. Neyim ben yaw ?

aynını diyorum el cizimim über deildir öle resim bölümü fln da kapısından geçmemişimdir
kroyum ama para bende gibi bende , kroyum ama photoshop bende diyorm :P
Sosyal ağlarda paylaş

bende grafik öğrencisiyim.
1. yetenek sınavı için perspektif, gölge, parçalama, betimleme gibi yeteneğin olması lazım
2.yeteneği geçtin diyelim işte o zaman ,
1-Sabır
2-Hayal gücü
3-el yeteneği
4-Gerçekten grafiker olmak istemek (sınıfta var öle birşey olamamış bari yetenekten girim belki olur diyipte kazanan, ard arda repeat olanlar)
5-bütçe diyesim geliyo Ciddi şekilde haftada 60 lira kağıda gidio, rapidosu haric rapido da yurt dışından siparişle 230 ytl e buldum.
6-Resim cizmenin hobi değil iş oldupunu bilmen
7-en önemlisi görüldüğü kadar kolay olmadığını bilmen.(yemin ederim kazanmak daha kolaydı şöyle diyebilirim, yetenek sınavına hiç çalışmadım 230 kişiden 4. oldum fakat gel görki bu dönem 2 taneçizimden kaldım.
eğer istersen hem eğlenceli hemde iş olanağı cok yuksek... inşallah kazanırsin bir yerleri ^^
Sosyal ağlarda paylaş

unac said:
gerçek hayatta güzel resim yapma yeteneği gerektirir mi..

coreldraw, freehand,QuarkXPress falan kullanmak için illa resim yeteneğimin mi olması lazım.....

yıkarım lannnnn....

evet güzel resim yapmayı bilceksin**, mülakatı geçsen bile zor mêzun olursun :(

**Güzel dediğinde öle sokak ressamı kadar değil, sadece işin tekniği var örn. vucut çizerken 1/13 ölçüsü veya 2 kaçma noktalı perspektifin nasıl çizildiği... bunları sana cizim kursları verir... bunları tamamladıktan sonrada zaten sen kendini okulda geliştiriyorsun ciddi bir şekilde..
ayrıca o çizim kurslarinin fiyatı dershanelerin 3 te biri kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

grafik tasarım son sınıf öğrencisiyim.
program kullanabilmek için çizim yeteneğinin olmasına gerek yok.
grafik tasarım okumadan bile; bilge adama giderek, ya da evinde kendi başına kasarak da o programlar öğrenilir.

grafik "tasarımcı" olmak istiyorsan, çizim yeteneğinin olması, en azından bir tasarımcı gözüne sahip olman açısından kafandaki kağıda çizebilmen gerekir.

şu kadarını söyleyelim, çizim bilmeden, kafandakini (çok muhteşem olması gerekmiyor tabi ki) başkalarının da anlayacağı şekilde kağıda dökemeden, fotoğraf çekmeyen biri, ben grafik tasarımcıyım derse döverler, ki zaten o kişi de yaptığı işte çok başarılı olamaz.

bi ozalitçide çalışan, programların hepsini kullanmayı bilen ama hayatı boyunca "tasarımcı" olarak anılmayacak biri olur çıkarsın.

eskiden bilgisayar yoktu unutmayın, herşey bir kağıt ve bir kalem ile yapılıyordu. sen çizmeyi öğren, program sadece hayatını kolaylaştıran bir araç olsun, amaç değil. (fotoğraf olayına da gerçekten özen göster)
Sosyal ağlarda paylaş

cizmeyi öğrenmeye gerek yok, cok cok iş görüp yenı şeyler deneyip cabalamak gerek.

dünyada işini cok yii yapan sayısız tasarımcı var artık "cizim" yapamayan.

işten eve dönüp kola/bira/film/dizi takılırsanız isterseniz bu alemin en kral akademilerinden cıkın hala cacık olmuyo işte.

tabiki öğreniminin yararı var, ama olay cizim yapmak falan filan değil, cok calışıp cok uğraşmak cok paylaşmak konuşmak tepki almak kavga etmek gerekiyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...