kingpin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 kaygan zeminde (karlı/buzlu) el frenini çekmek suretiyle arabayı kaydırmak normal zamandakine göre (kaygan olmayan zemin) eşdeğer hasar mı verir arabaya ? yoksa hiç vermez mi ? teşekkürler.
Vodan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Arabayı kaydırmanın lastikler dışında neye zarar verdiğini düşünüyorsun ki? Beeelki el freni teline zarar verebilirsin. Buzlu zeminde ise araç zaten kayma eğilimi göstereceğinden ötürü onada vereceğin zarar daha az olacaktır. Buzlu zeminde lastiklerinde buz üzerindeki suyunda üzerinde kaydığından zarar görmeyecektir. Yinede şansa bağlı olarak cam gibi keskin bir buz kütlesine rastlarsan lastiğide yarabilirsin. Benim aklıma başka birşey gelmedi.
Jedi Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 yani evet. el freni çekmek araca ne zarar verir ki lastiklerden başka? buzlu zeminde de sürtünme az olacagından lastiğe zararı az olur normal zemine göre o kadar.
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 powerslide veya drift dediğimiz etkinliklerin normal şartlarda arabaya zararlı şeyler olduğunu bilerekten ya da öyle sanaraktan (hoş el freni çekip kaydırmanın bunlarla bir alakası yok gerçi) böyle bir soru sorma gereksinimi gördüm o kadar :)
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Selam, Kingpin, şu paticik forumunda biz gitmiş termodinamik ile akışkanlar mekaniği tartışırken sarf edilecek söz müdür şimdi bu :P Saygılar.
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Nası lastik dışında zararı yok? Araba yan gitsin diye üretilmiyor ki, akslara fazladan yanal yük bindiriyorsun en basitinden. daha bi çok komplikasyonu vardır elfo yapmanın
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 paramecium said: Selam, Kingpin, şu paticik forumunda biz gitmiş termodinamik ile akışkanlar mekaniği tartışırken sarf edilecek söz müdür şimdi bu :P Saygılar. tartışın para tutan yok ki ? sadece merakımı gidermek istedim :)
matama Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 driftin arabanin aktarma organlarina bir yigin zarari var nasil yok ben anlamadim. ben kendi adima basimdan geceni anlatayim dusunun bakin neler olabilecegini clioyla 60 70 le giderken birde kopegin biri yandan carpti. Araba spin atmaya basladi. parcalanan lastik disinda, arabanin sasesi kaydi :) aynen basiniza gelir
paramecium Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Selam, Clio zaten şasesini kaydırmak için bekliyor :P Saygılar.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 yok be, özellikle son modellere doğru iyice taş gibi oldu renaultlar.
Tyrael Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Valla eski passat'la arkadaşım bi ufak çekti el frenini, bi arıza verdi araba çalışmadı çektirmiştik.. hatırlayamadm şimdi neydi problem.. belki de el freniyle alakalı deildi..
kenzap Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 El freni çekmek yada normal arkadan itiş gücüyle drift yapmak farklı şeyler fakat arabanın yan gitmesi şasenin eğilmesine sebeb olabiliyor.
JsH Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Nasıl el freni lastik harici başka birşeye zarar vermez ya :) El freninin aktarma organlarına bindireceği ekstra zorlama, kastırma yanal güçler yeterli arabaya zarar vermeye. Arabalar düz gitsin diye yapılıyor sonuçta,bir de arka tekerlekleri kilitlenmiş bir aracı (el freni çekilmiş) götürmeye çalışan bir motorun ne kadar zorlanacağını ve bu motorun sağladığı güçle arka tekerlekleri kilitlenmiş olan bir sistemin ileri götürülmeye çalışıldığını düşünün. Motor ile arka tekerler arasındaki aktarma organlarının canı baya bir yanar herhalde ;)
Vodan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Hem gaza basıp hem elfrenini mi çekeceksin :) Madem arkadan çekişli araban var o halde neden el frenile kaydırasın ki gaza asıl atsın kıçını :) Araba önden çekişliyse de arka tekerlekler zaten sadece dönüyor. Kilitlersende lastikler üzerinde kayar araba hiç bisiklet kaydırmadınızmı siz fren yaparak :) Bu arada arabanın el frenini çekip şaseyi kaydırabileceğinizi iddia ederken ciddi misiniz? 100mt yan yan gitmiyor araba hatırlatırım kıçı 90 derece dönecek alt tarafı :)
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 arabayı kaygan zeminde 20 km ye çıkartıp direksiyonu kırarak el frenini çekip ve durmanın arabaya olan zararını sormuştum aslında, drift falan yaptığımız yok :D
Rondar Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 neye zarar verir? mesela süspansiyonla,aksla ve fren sistemiyle ilgili herhangi birşeye zarar verebilir. üstüne gereğinden fazla ve olağan dışı güç biniyor. zararsız demeyin ;) tabiki buz üzerinde herşeye daha zararsız ama tamamen zararsız değil
Öne çıkan mesajlar