Demron Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Merhabalar, öcelikle aletin adını vereyimki saglıklı yardım alma imaknım olsun. Cünkü akıllara zarar bi sorunla karşı karşıya kaldım... elimde hp pavilion dv 5000 bi laptop war kikendileri emektar yadigarım oldu... Bu amcamın üstünde bi dvd writer war... evet sorunum bu writer... bi kaç ay öncesine kadar herşey rutin giderken... Canım dvd-r bozuldu. nasıl bozuldu derseniz; Elimize 2 adet dvd miz war... 1 orjinal 2 kopya... :D bu hain dvd kopya hatta ciddi ciddi yarık diyebilecegim cd leri catır catır okurken... Orjinal dvd leri görmemeye başladı... dvd yi taktıktan sonra okur gibi yapıp bi kaç ışık sinyali verdikten sonra okumayı bırakıyor... Okumadıgım kıl tüg danışmadıgım adam kalmadı sizin haricinizde... Özellikle Bölgesel Dil ayarları ( İngilizcesi nedir bilemiyecem. Orjinal dvd leri korumak için yazılmış bişiymiş. okuduklarımdan öyle ögrendim.. Film dvd lerinde özellikle görürsünüz. Dünya resmi izerinde 1-5 arası rakamlar olur o olay) düzgün gözüküyor, herhangi bi problem yok hoş olsada degiştirme gibi bir şansım yok ama orjinal dvd yi okumuyor... Ve işin kötü yanı laptop üstündeki dvd universal olarak geçiyor yani 1-5 teki tüm kodlara sahip dvdleri calıştırması gerekiyor... Format Dışı her türlü yardıma acıgım... Hatta istanbul için elden getirip size kontrol ettirebilirim... Ama rica edicem yardımlarınız Format dışındaki herhangi birşey olsun :D Şimdeden Teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Isınınca okuma sorunu çekiyo olabilir. Soğukken de var mı sorun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Demron Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Evet evet sıcak saoguk hiç farketmiyor, tamamiyle normalken herşey sadece orjinal dvd okumuyor.. ama korsan ı inanılmaz derecede destekliyor :D bu sorundan kurtulmam gerek canım film arşivi yalan oldu :( Hem sevmez pati halkı korsanı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 vista kurunca düzeliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 firmware güncellemesi de düzeltebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Demron Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 ya tamam şimdi diyeceksiniz ki ne cins adamsın firmware yemedi vista olmasınada imkan yok... Hani diyeceksiniz ne cisin ne haltsın diye ama ne sisteme format atabilirim nede upgrade (vista, linux bla bla) edebilirim... elimdeki imkanlar, formatsız bir çözüm... sistem oldugu gibi kalmalı, zamanında düşündüm ki hesapladkm format temizler herşeyi diye ama :D seceneklerim cok kısıtlı olanı düzeltmekten başka carem yok :D affınıza sıgınıyorum ve daha cok yardım bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Belki direk yardimci olamiyorum ama ben basima gelen biseyi anlatayim, belki isine yarar. Hernekadar yenilikci bir cozum olmasada... Benimde bilgisayarim (vaio fe series) asagi yukari senin de anlattigin gibi ilk once dvd yazmamaya, sonra kopya dvd leri okumamaya derken orjinal dvd, cd yazma problemi ve en sonunda hic bir media okumayacak hale geldi. arada sirada kafasina gore okuyabilsede 5-10sn den fazla surmuyordu. Cozum olarak yukarda sayilan herseyi denedim, driver guncellemesi, rom u temizlemek, firmware guncellemesi, hatta hatta downgrade. En sonunda servise yolladim makineyi ve de ucretsiz olarak degistirdiler(haliyle), ve multi-purpose dvd-ram lerde sikca karsilasilan bi problem oldugundan bahsettiler. Sadece suresi degisiyormus. Bildigim kadariyla dv5000 serisi 2-3 yasinda bi bilgisayar, hp dvd-ramler ise 100-150 liraya bulunabiliyor. Eger ki hala cozum bulamazsan serviste muayene ettirip onlarin ne soyleyecegini de dinleyebilirsin. Mudahale yapilmadigi surece ucret alinmiyor ne de olsa. kolay gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Demron Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 güzel çözüm bakalım servisteki ayrı kalabilecegim süreye dayanabilecekmiyim :) malum görüntüde işsiz olsamda işlerim için hala kullanmaktayım, aynı seninkine benzer bir fikir tavsiyeside başka bi arkadaşımdan geldi 79$ dvd-r satıyordu oda sanki çözüm o olacakmış gibi geliyor banada :) neyse fikirler için teşekkürler... Saygılar sevgiler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar