Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Devlet üniversiteleri paralı olmalı"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bence insanlar hala bugüne endeksli düşünüyor ama bu adamın bahsettiği "üniversite" kavramı çok daha farklı ve bugünki
sayısına oranla çok çok daha az olacak ve yoğun akademik araştırmaları için paraya ihtiyaç duyacak bir mekan olacak. Yani eğer ki gerçekten dedikleri gibi bir sistemi başarı ile oturtabilirlerse ihtiyacı olan insanların burslarını karşılayabilirler (geri ödenmeli mi ödenmemeli mi o ayrı bir tartışma konusu).

Ya da bir şekilde türkiyenin ilk ne bileyim 10 üniversitesine daha çok kaynak aktarıp onları yökten bağımsız bir kurum haline getirmeliler. YÖk gelişmekte olan üniversiteler arasındaki kaos'u engellemek için var olabilir ama Türkiye'nin en başarılı akademisyenlerinin bulunduğu üniversiteler YÖk tarafından baltalanmamalı.
Mesaj tarihi:
@ombakkombak, arkadasim, TR'de is girla. Insanlar is begenmiyolar. Universiteye giden adama sen bekcilik yapabilirsin dediginde, ben bunun icin mi OSS'ye girdim, universite okuyorum vs. vs. diyo. Ilk sene kantinde yerleri de sildim ben, 21'den gece 1'e kadar her aksam bekcilik de yaptim. Bu tur isler girla TR'de. En olmadi bulasikci olursun bi yerde. Ama insanlar kendilerine yakistiramiyolar. Ben suraya 5 haftaligina geldim, onca yerin kapisinda is ilani gordum. Ya siz bakmiyosunuz etrafiniza ya da TR'ye gelirken ucak dustu de cennete falan geldim (hurileri getirin bana!!!!!!).

Daha once birisi sormustu, bu kazanilan paranin hepsi okula mi gidecek, yasamayacak mi bu adam diye. E iyide simdi nasi geciniyo? Kalacak yer ve yemek paraylaysa zaten su anda da veriyo adam bu parayi. O konuda degisen bi sey yok. Ha adam king oynayacagina 5 saat, 1 saat batak oynar, 4 saat de calisir. Is insanin kendine yakisani giymesidir.
Mesaj tarihi:
Öyle işler Türkiye'de gırla ama öyle işlere türkiye'de ödenen parayla okul ücreti falan ödenmez. 400 ytl falan veriyorlar TÜrkiye'de o işlere. Hele Anadolu'da 10 lira günlük veriliyor temizlik işlerine falan.
Mesaj tarihi:
400YTLx12x4=19,200YTL
Hadi yarisi yol parasina gitsin, ekstradan hani yol yapicak ya arkadas ise gitmek icin. 9,600YTL. Sadece bulasikci olarak bu parayi yapiyosan ne guzel.

Simdi buna ek olarak yazin calismasan 3 ay, yine eline gecen para 7,200YTL oluyo.

Dalga mi geciyosunuz benimle? Okul adam basi 5,000YTL olsa, hem calisip hem odersin, ustune para bile kalir.
  • Yeni Oluştur...