Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mail Okundu bilgisi (?)


Phobos

Öne çıkan mesajlar

gmail, hotmail ve bir çok mail sağlayıcı bu özelliği sunmuyor. mail sağlayıcı bu özelliği sunmadıkça da, çok sağlıklı olarak böyle bir sistem kullanmanın yolu kalmıyor aslında. ama doruk.net'in mail servisi bu özelliği sağlıyor mesela..

bunun dışında 3rd party olarak yapabileceklerin şunlar;
- outlook gibi bir email client kullanmak. bu durumda karşıdakinden okundu bilgisi talep edebilirsin ama okuyanın da outlook kullanıyor olması ve "okuduklarımı karşı tarafa belli etme" özelliğini açmamış olması gerekiyor.

- didtheyreadit tarzı tracker'lar var. kullanıcının postasını kendi sunucularına atması, daha sonra kendi sunucularından da postayı istenilen kişiye ulaştırmak üzere kurulu. en nihayetinde posta, kendi sunucularından gönderildiği için bilgi toplayabiliyorlar ve postayı gönderene ulaştırıyorlar.

lakin ben bu "okundu" bilgisini göndermeyi falan hiç sevmiyorum. bence sinir bir şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sistem güzel fakat şöyle birsorun var sana okundu bilgisini geri gönderen adam genelde zaten kısa surede senle iletişime geçicek insan oluyor, zaten sallıcak olan adam okundu bilgisi gönderme der sende daha okumamış falan diye takılırsın. Tabe herzaman sazan faktoru var, bilgisayarda her gördüğüne ok diyen şirket çalışanları düşünülerek iş yaptığınız kişide şansınızı deniyebilirsiniz :P :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...