Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uff matematiksel yardım lazım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yok ya kompleks algebra alıyorum
geçtim difi felan, alttan aldığım için unutmuş gitmişim hepsni
e not falanda yok elde e yarında final var
dedim patide kesin bilen vardır.
Mesaj tarihi:
ana matematikçi. kompleks algebra beni aşar gerçi (hayatım boyunca kullanıp kullanacağım tek complex algebra tensorlar ve euler transformasyonları hehe) ama bunların orda da olduğunu bilmiyorum iyiymiş.
Mesaj tarihi:
Ardeth senin bölüm neydi?
Anlatımın çok basit(anlaşılır) ve güzel, ciddi anlamda dikkatimi çekti :)

Madcat, yine ne zaman program yaparız bilemiyorum ama kesin topic açarız önceden.
Mesaj tarihi:
teşekkür ederim heh

aslen genetik okuyorum (ve sadece genetik okusam bu okulda muhtemelen hiç birşey öğrenemem, edit:boğaziçinde okuyorum buarada ve genetik bölümünü oldukça başarısız buluyorum d: ) ama ilerde biyofizik ve biyoinformatik çalışmak istediğim baya fazla sayıda fizik,matematik ve bilgisayar dersi aldım. bu anlattıklarım diferansiyel ve lineer cebirde gördüklerim d:
Mesaj tarihi:
ahem kulak dolgunluğu olarak lineer problemlerin çözümünde kullanılan bir algoritma olduğunu biliyorum sadece fekat ne olduğunu anlamak için okumam lazım onu da önümüzdeki iki gün yapamam final var d: ama bu süre içersinde delikanlı bir cs'ci çıkıp açıklamazsa ben bir yerden okutup açıklarım d:

wikipediaya bakmayı dene
ya da buraya
http://www2.isye.gatech.edu/~spyros/LP/LP.html
Mesaj tarihi:
Bi cozum bulup onun optimal olup olmadigina bakiyo.
Eger optimal'sa ona benzer cozumlere bakip daha optimal hale gelebilir mi diye degerlendiriyo. Sonra o gurubun en optimal halini aliyo.
Daha sonra aramaya devam ediyo ve diyelim ki bi tane daha buluyo. Sonra kendi icinde onun benzerlerine gore degerlendirip o gurubun en optimal'ini geri yolluyo. Oncekiyle karsilastirip optimal olani aliyo. Oyle oyle devam ediyo iste. Optimal cozumlerin sayisi limitli oldugu icin infinite loop'a girmiyo ayrica.
  • Yeni Oluştur...