Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 yok ya kompleks algebra alıyorum geçtim difi felan, alttan aldığım için unutmuş gitmişim hepsni e not falanda yok elde e yarında final var dedim patide kesin bilen vardır.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 ana matematikçi. kompleks algebra beni aşar gerçi (hayatım boyunca kullanıp kullanacağım tek complex algebra tensorlar ve euler transformasyonları hehe) ama bunların orda da olduğunu bilmiyorum iyiymiş.
Suark Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Herşey olduğu gibi aynı, bi residiue lar giriyor işin içine pek ilginçleşiyor.
Nartanesi Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Ardeth senin bölüm neydi? Anlatımın çok basit(anlaşılır) ve güzel, ciddi anlamda dikkatimi çekti :) Madcat, yine ne zaman program yaparız bilemiyorum ama kesin topic açarız önceden.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 teşekkür ederim heh aslen genetik okuyorum (ve sadece genetik okusam bu okulda muhtemelen hiç birşey öğrenemem, edit:boğaziçinde okuyorum buarada ve genetik bölümünü oldukça başarısız buluyorum d: ) ama ilerde biyofizik ve biyoinformatik çalışmak istediğim baya fazla sayıda fizik,matematik ve bilgisayar dersi aldım. bu anlattıklarım diferansiyel ve lineer cebirde gördüklerim d:
Malkor Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 bi karton sigaraya numerical methods dersi verilir.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 computational numerical methods dersi alcam ben bu dönem sdf d: hem de fizik bölümünden o.O
Syn Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 hazır açıkken ben de bi soru sorayım.bu simplex methodun basit tanımını yapabilir misiniz?
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 ahem kulak dolgunluğu olarak lineer problemlerin çözümünde kullanılan bir algoritma olduğunu biliyorum sadece fekat ne olduğunu anlamak için okumam lazım onu da önümüzdeki iki gün yapamam final var d: ama bu süre içersinde delikanlı bir cs'ci çıkıp açıklamazsa ben bir yerden okutup açıklarım d: wikipediaya bakmayı dene ya da buraya http://www2.isye.gatech.edu/~spyros/LP/LP.html
dory Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 tam da linear algebranin finalini oldugum gun okuduguma bak resmen beynim aci aci aci diye haykırısa gecti.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Bi cozum bulup onun optimal olup olmadigina bakiyo. Eger optimal'sa ona benzer cozumlere bakip daha optimal hale gelebilir mi diye degerlendiriyo. Sonra o gurubun en optimal halini aliyo. Daha sonra aramaya devam ediyo ve diyelim ki bi tane daha buluyo. Sonra kendi icinde onun benzerlerine gore degerlendirip o gurubun en optimal'ini geri yolluyo. Oncekiyle karsilastirip optimal olani aliyo. Oyle oyle devam ediyo iste. Optimal cozumlerin sayisi limitli oldugu icin infinite loop'a girmiyo ayrica.
Öne çıkan mesajlar