pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Geçen gün dedim ki kendime "ulan pekaziz, bunca yıldır metal rock dinliyorsun, ama hala şu black metal denen naneye giriş yapamadın. Yakında çoluğun çocuğun olacak; çok geç olmadan sen de bilgilen şu amcalar hakkında". Ve girdim metal archives'e, metalstorm'a. 1-2 saat epey kurcaladım. Zilyon tane grup var tabi, aradan nereden eleyip bulacağım. Aradağım şey hem black metal olsun, hem melodik olsun, hem salak saçma vokaller olmasın, hem de anlaşılır sözleri olsundu. Biraz düşündükten sonra Arcturus denen garabet grupla başlayayım dedim ve hemen 1-2 şarkısını edindim. Allahım o da nedir? Ya çok şanslıydım ve grubun en iyi şarkısını buldum, ya da grup komple efsane ve bütün şarkıları böyle. Kinetic şarkısından bahsediyorum tabi ki. 4 gündür başka birşey dinlemiyorum, kinetic geziyorum, kinetic soluyorum, kinetic işiyorum. Bu sabah dedim ki yine kendi kendime "ulan pekaziz, bu şarkıyı dinlemeden metalciyim diye dolanıyorsun ortalık, git gözüme gözükme, namussuz seni!" (acaip özeleştiri yapıyorum bu arada). Neyse lafı uzatmadan keseyim, kesin dinleyin bu şarkıyı ve grubu arkadaşlar (tabi çıkıp yeni mi duydun aga sen bunları derseniz ellerinizi hörmetle öperim). Metalin nasıl uçsuz bucaksız olduğunu, nerelere uzandığını daha iyi göreceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lexius Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 aramıza hoşgeldin dostum metal ist krieg! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 /salute Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 bakym nası bişeymiş http://www.lastfm.com.tr/music/Arcturus burdan bahsi geçen amcaların bir kaç şarkısını bedava olarak dinleyebiliyormuşsunuz bu arada. edit: dinledim de sevemedim pek ya. black metal olarak burzum'dan başka bişey dinleyemiyorum, bir de çok nadir randomdan emperor geliyor ona katlanabiliyorum hmm.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 4, 2008 Bir gruba önce Garm, sonra Wintersorg, sonra da Vortex vokallik yaparsa o grup aşar. Baterist Hellhammer'sa tadından yenmez. Arcturus ondan güzel =) Shipwrecked dvdsi edinilmeli, 1-2 örnek şeyapayım: Kaliteli black metal için en önemli adreslerden biri bir zamanlar Garm adındaki HAYVANATı bünyesinde bulundurmuş grupları seri olarak download etmekten geçer ayrıca. Borknagar olur, Ulver olur (Nattens Madrigal albümü sadece, ama soğutabilir çünkü çok "yırtık"tır), Arcturus olur =) De Mysteriis Dom Sathanas'ı iyidir Mayhem'in, o albümle de girilebilir. Çarpmaz etmez. Onda da Hellhammer var mesela. Burzum'un sadece Aske albümü black metal, diğerleri dark ambient ama iyidir hoştur. Emperor emperordur, imparatordur bildiğin. Canlı kayıtları hayvanlıktır resmen, canlı edininiz. Marduk ta klastır, eski Satyricon'lara bakılabilir, yenisi rock ağırlıklı daha çok leziz bol bol tabi o da var. Darkthrone var sonra, bu abiler de baya bir sağlam. Bathory'nin belli başlı albümleri var bir de ama 1-2 aydır adam gibi dinliyor olduğumdan şu albüm bu albüm yapamayacağım =) Daha da gelmedi aklıma şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2008 black sevmiorm die yıllarca dolandım ama bu topiğin ustune indiriorm len.cok övmussunuz.painting my horrorla baslıorm bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piya_erdem Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 yaptıkları müziği sadece black metal diye sınırlandırmak haksızlık olur bence... ilginç klavye partisyonları, düetleri, lead vokalleri, farklı ve çeşitli enstruman kullanımı, acayip ritmleri ve şarkı sözleriyle daha çok avant-garde ve progressive metal denilen türlerin karışımı hayli yaratıcı bi gruptur... norveç'teki en yetenekli müzisyenlerin yan projesiydi. ve ne yazık ki dağıldılar... yeni başlayacak arkadaşlara The Sham Mirrors ve La Masquerade Infernale albümlerini tavsiye ediyorum (hayvan insan Garm bu iki albümden sonra gruptan ayrılmıştı yanlış hatırlamıyorsam). illa şarkı tavsiyesinde bulunmak gerekirse de benim ilk 5'im 1- The Chaos Path 2- Kinetic 3-Ad Astra (Disguised Masters albümündeki ensemble versiyonu aşmıştır) 4- Nightmare heaven 5- Hibernation Sickness Complete Bu arada kendisi benim last fm de en çok dinlediğim ilk 3 gruptan biridir. Sevin sevdirin Arcturus'u:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
piya_erdem Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 bi de bu grubu beğenen bunları da beğendi: Ulver (black metal trilogy) Ved Buens Ende Solefald Peccatum Fleurety Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 9, 2008 Black metal dinleyecem diyen birisine her zaman tavsiye ederim Venom - Black Metal albümünü. Ama melodik şeyleri daha çok seviyorum dersen kafadan boşver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2008 The Chaos Path şarkısına aşık oldum resmen. Ne kadar güzel vokal partisyonlarıdır öyle ya, dinlerken gözümden yaş geliyor resmen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Sıklıklıkla dinliyorum zaten Arcturus'u. Ama dün gece ne olduysa karanlıkta biramı yudumlarken Star-Crossed şarkısının girişi ve devamında kendimden geçtim. Söyleyecek söz bulamıyorum gerçekten. Sadece ışığı kapatın, gökyüzünü seyrederek bu şarkıyı dinleyin: Star-Crossed We- organic images dissolving earth Our future children sure at us unfixed from a residence of stars in their sidereal ships ho sailing beyond within Their eyes black in kingdoms of gold like the rocks of this desert where we wander in circles tails up the ass of time And our vision goes backwards the traces we see after something ot even existing beyond the prints All dreams end here where our cries began resounding to museums of a world we believed neverending And we stop exhausted beginning not again And the panic like the light of some star exploding Flashing in black holes of not knowing if we ever made a away out of this mud http://www.myspace.com/arcturusnorway Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2008 pekaziz said: Geçen gün dedim ki kendime "ulan pekaziz, bunca yıldır metal rock dinliyorsun, ama hala şu black metal denen naneye giriş yapamadın. Yakında çoluğun çocuğun olacak; çok geç olmadan sen de bilgilen şu amcalar hakkında". Ve girdim metal archives'e, metalstorm'a. 1-2 saat epey kurcaladım. Zilyon tane grup var tabi, aradan nereden eleyip bulacağım. Aradağım şey hem black metal olsun, hem melodik olsun, hem salak saçma vokaller olmasın, hem de anlaşılır sözleri olsundu. Biraz düşündükten sonra Arcturus denen garabet grupla başlayayım dedim ve hemen 1-2 şarkısını edindim. Allahım o da nedir? Ya çok şanslıydım ve grubun en iyi şarkısını buldum, ya da grup komple efsane ve bütün şarkıları böyle. Kinetic şarkısından bahsediyorum tabi ki. 4 gündür başka birşey dinlemiyorum, kinetic geziyorum, kinetic soluyorum, kinetic işiyorum. Bu sabah dedim ki yine kendi kendime "ulan pekaziz, bu şarkıyı dinlemeden metalciyim diye dolanıyorsun ortalık, git gözüme gözükme, namussuz seni!" (acaip özeleştiri yapıyorum bu arada). Neyse lafı uzatmadan keseyim, kesin dinleyin bu şarkıyı ve grubu arkadaşlar (tabi çıkıp yeni mi duydun aga sen bunları derseniz ellerinizi hörmetle öperim). Metalin nasıl uçsuz bucaksız olduğunu, nerelere uzandığını daha iyi göreceksiniz. yanılmamışsın kinetic en ünlü şarkılarıymış.last fm de grubun şarkıları arasında 1 numara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=190563320&blogId=508233058 There is another meeting also planned with Arcturus members to discuss about the future of the band and a possible reunite. Nothing's for certain yet but keep visiting back the page as more announcements will take place about Simen's projects in the very near future!;) Vortex on! The Vortex WebFreak Allah'ım ne kadar güzel bir güne başlangıç haberi böyle! :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2009 The Sham Mirrors albümleri dinledim ve hala dinlerim de black metal demek doğru olmaz kanımca diğer albümlerini de edincem de unutuyorum hep sdsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Burada ilgilenen yok diye yazmadıydım sahi, Demon Burger Vortex'i ve Mustis'i (klavye çalıyordu, çok sağlam bir herif bu da) şutladı, Hellhammer'ın da artık olmadığını düşünürsek Galder dışında Demon Burger'da sağlam adam kalmadı diyebiliriz. Mustis ne yapar ne eder bilemiyorum da Vortex Arcturus'u toplamak istiyor gibi. Arcturus geri toplanıp tura çıksın, Türkiye'yi listede gördüğüm an şükür namazı kılarım şerefsizim. Garm metali bıraktı, Borknagar'da Vintersorg var zaten (emin ellerde yani), bir Arcturus kaldıydı dağınık kalmış heh. Çok sevindim şutlandıklarına. Mustis'ten de ilerde çok ekmek çıkacağına eminim çünkü sadece klavye çalmıyor o adam. Saçma sapan enstrümanları toplama huyu olduğundan baya farklı olaylara girebilir. Ayrıca Borknagar da albüm hazırlıklarında. Arcturus seven Borknagar da sever. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sloth Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2009 black metal grubu olarak düşünmek pek doğru olmaz bence arcturus'u. hufsa bence en iyi şarkılarıdır dinlemeni tavsiye ederim. demon painter ve chaos path de çok kaliteli şarkılar kesinlikle. grubun kötü özelliği efsane şarkılar yapabilmelerine rağmen çok kötü parçaları da utanmadan albüme koymalarıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar