Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Router(hub) ile server kurmak...

rune_xander

Öne çıkan mesajlar

Oncelikle herkeze merhaba...
Size rooter(hub) ile server kurmak ile ilgili bilgi vermek istedim.. Bu aralar cok soruluyorda :D... Oncelikle bir bilgisayarda (server olacakta) 2 tane ethernet olmalidir...bu ethernetlerden birine baglantinizi kurunuz (internet)... ikinci ethernetten ise bilgisayarinizi rooter(hub) denilen dagiticinin internet girisine baglayniniz.. ondan sonra rootera bir kablo daha baglayiniz ve internete girmak istedginiz diger makinanin ethernet kartina baglayiniz... tum is bu kadar.. artik ag baglantinizi kurabilir ve server acabilirsiniz... normalde rootera internet baglayip bilgisayara dagfitirlar ama bu sekilde sever kurulamaz cunku ilk once kablo veya Adsl modeminizin bir ip si vardir ve rootera girdiginde bilgisayarlara gore 192.168.100.1 , 192.168.100.2 gibi makinlara yeni ip verirler. bu yuzden sizin makinaya girmak icin 2 ip gerekmektedir buda uo serverlarinda yapilmasi zor birsey ondan yukarida belirttigim gibi rooterinizi baglarsaniz server acabilirsiniz cunku ilk ip direkt olarak sizin bilgisayara gelmektedir. Ama ikinci bilgisyardan server gene kurulamaz.. Eger sizlere biraz yardimci olabildiysem ne mutlu bana... :D herkeze kolay gelsin bir sorunuz olursa bu konuda soru sorabilrsinz..

[Bu mesaj rune_xander tarafından 23 January 2004 10:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bide rooter degil router olucak o

router la server kurdugum halde bu semadan hicbirsey anlamadim
yani router ın nat ozeligini kullanıp server portuna gelen istekleri serverin acik oldugu ip ye yonlendirmek gibi bir yol varken bu sema neyi anlatiyor ?[signature][hline]Fallen

[Bu mesaj Kobe tarafından 23 January 2004 10:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

her rooterda oyle bir ozellik oldugunu sanmiyorum cunku benimkinde yok :D ama ben kolay bir yontem yazdim yani fazla zor degil ... sadece bir iki kablo ile oynaman yeter :D tabikide seninkide bir yontem bizim arkadasin rooterda ole yapiyoruz ama mesela bende olmuyor...[signature][hline]herkez uo oyanayabilir ama uonun icinde yasayamaz....
Sosyal ağlarda paylaş

suanda rooteri kaldirdim biyerlere nerde oldugunu bilmiyorum ama baya eski bir rotter dusun izmmire ilk kablo net geldiginde Amerikadan bir arkadas donuyordu ona aldirdim baya bi kazik yemistim... :D istersen bu topic altina bide sen nad ayarlamasini anlat bilmeyenler olabilir... bilgi paylastikca degerlenir :)[signature][hline]herkez uo oyanayabilir ama uonun icinde yasayamaz....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Infeqted, 23 January 2004 12:36 tarihinde demiş ki:
router ile hub ayni sey degil
winxp de kendisi kuruyor zaten!

(genellikle herkesde rotter oluyor hub daha pahali..)rotterda birnevi bir hub cesidi.. hub demek dagitici veya paylastirici demek.. bide herkez xp kullanmiyor.. cok sorun var en iyisi 98s..[signature][hline]Herkez Ultima Online Oynayabilir... ama Ultima'nin İçinde YASAYAMAZ....

[Bu mesaj rune_xander tarafından 23 January 2004 13:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar kısaca bir açıklama yapma gereği duydum.

1 aya yakındır. router'dan dağılan internet dahilinde server açmayı araştırdım. Birincisi konuyu açan arkadaş ana makinaya 2 ethernet'den bahsetmiş. Bu ne demek allah aşkına siz router'ı cable modemlemi karıştırıyorsunuz. Router kendi başına ana makina diye bir olay olmadan interneti bir hub'a yada direk router'ın birden fazla portu varsa bilgisayarlara dağıtır. ilk kurulum esnasında extra bir ayar yapılmamışsa net ipsinden router'dan ilerisine giriş yapamazsınız. Fakat yine bir arkadaşın belirttiği gibi napt ayarları ile gelen istekleri port dahilinde istediğin bir ip ye yani bilgisayara yönlendirebilirsiniz.

Bu napt ayarları dahilinde http bağlantısını web server'a bizzat yönlendirme yaptım. Gelelim sphere'a yine 2593 port ile gelen bağlantı isteğini sphere'in kurulu olduğu makinaya yönlendirdim server'a bağlanma talebine kadar bir sorun ile karşılaşılmıyor fakat sphere'dan çıkış aşamasında yani login olup server'a tıklayınca char seçme ekranına geçme esnasında problem ile karşılaşılıyor. Bu problem kanımca sphere'in hep bildiğimiz portu olan 2593'in açık ve napt'da ayarlanmış olması yeterli olmuyor. Sphere çıkış içinde belki bilinen ( ben bilmiyorum ) belkide bilinmiyen bir port kullanıyor.

O portuda bulup yine napt'a ekleyince belkide sorunun halledileceğini düşünüyorum.

Saygılarımla...
Sosyal ağlarda paylaş

benim anlatmak istedigim konuyu sana kisaca sole anlatayim... birincisi ana makinana 2 tane ethernet karti lazim...(bu olayi denedim ve kullaniyorum ki yazdim onuda soyliyeyim...)daha iyi anlaya bilmen icin sema cizeyim..

server
ethernet 1------kablo modem
ethernet 2-----Rooter-------ethernet 3 (2. bilgisayar)

ben boyle yaptim gicir gicir calişiyor bir sorunlada karsilasmadim dogrusu...
bunuda sadece bi yontem olarak belirtmek istedim... ister kullan ister kullanma beni ilgilendirmez ben sadece yardim etmek istedim keske anlatmasaydiim ne diyeyim yani...[signature][hline]Herkez Ultima Online Oynayabilir... ama Ultima'nin İçinde YASAYAMAZ....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...