Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
zamaninda sanrim george carlin cok guzel demisti

its not the smiling camel that makes children start smoking. its the same fucking things as the adults. stress being unable to cope with the facts of ife need a small break here and then.

bole bisi
sigara bi terch meselesidir ve bence dier tercih meseleleri gibi olmalidir
nasil ki alkol icmek tercih meselesidir alkol icenlerle bulunmask istemiyorsan alkollu mekana gtmessin ayni mantalite sigaradada olmalidir
Mesaj tarihi:
ya kontrol edebileceğini sanan salaktır zaten.
neyini ediyosun abicim sen.
olacak tek şey, kapalı ortamlarda yasak olması.
sokakları kım durdurucak.
millet karakolun önünde esrar sarıyo, koko çekiyo.
biz sigarayı yasaklıyoruz.

hadi ordan.

herifler hepsini bianda yasaklamak yerıne tek tek yapsalardı belkı diebilirdik.

ha olcak başka şeyde, taksimde falan içerken tiplerin uyuz uyuz yasak kardasım yapması olcak.
okadar yani.
bi polisin gelipteki sigara icmeyen polis azdır, söndür lan yasak dur polis diye kovalayabilceğini su 3-5 senede hiç sanmıyorum.

bunun sonu barların kapatılması alkol yerine şerbet sularının gelmesi olacak. ahanda yazdım
Mesaj tarihi:
matama said:
neyse en son okudugum kadariyla yeni bir bagimlilik teknigi olan elektronik sigarada yasaklanmis

yani hukumet bu konuda tam gaz

evet bunu ben radyoda duydum yasaklanmış iyi olmuş ... rekabet yoktu sektörde... zaten AKP işine gelmez
Mesaj tarihi:
mikein dedigide onemli bi durum
hukumet uygulayamayacagi yasalar cikartarak sayginligini ortadan kaldiriyo
trafik kanunu cikariyo kimse sallamiyo cunku ceza gelmiyo
kaldirima park yasak dyo kimse sallamiyo cunku degnekci war para aliyo
parkta sigara yasak diyo herkes icicicek cunku polis sigar aicenleri kovalamayacak
Mesaj tarihi:
BonePART said:

its not the smiling camel that makes children start smoking. its the same fucking things as the adults. stress being unable to cope with the facts of ife need a small break here and then.

bole bisi
nasil ki alkol icmek tercih meselesidir alkol icenlerle bulunmask istemiyorsan alkollu mekana gtmessin ayni mantalite sigaradada olmalidir

Tamamda Ben senin yanında alkol içerken seni zehirlemiyorum,Rahatsız etmiyorum bişi yapmıyorum ama sen sigara içerken beni zehirlyorsun,rahatsız ediyorsun ve en kötüsü o irenç ötesi koku.
Mesaj tarihi:
mawiman said:
matama said:
neyse en son okudugum kadariyla yeni bir bagimlilik teknigi olan elektronik sigarada yasaklanmis

yani hukumet bu konuda tam gaz

evet bunu ben radyoda duydum yasaklanmış iyi olmuş ... rekabet yoktu sektörde... zaten AKP işine gelmez

bi bakanin oglu sektore girer kalkar bu yasak
Mesaj tarihi:
Sawer said:
BonePART said:

bole bisi

Tamamda Ben senin yanında alkol içerken seni zehirlemiyorum,Rahatsız etmiyorum bişi yapmıyorum ama sen sigara içerken beni zehirlyorsun,rahatsız ediyorsun ve en kötüsü o irenç ötesi koku.

iyide ben yasaklanmasin demiyorum ki
icilebilirde yerler olsun diyorum
icmeyennere imkan taninsin diyorum
ama ayni sans icennerede verilsin diyorum

ayrica alkol nedeniyle trafik kazalari
turistlere nerdeyse tecavuz edilmeler
sokakta kavgalar warken
nasil zarar vermiyorum dersin ki
Mesaj tarihi:
BonePART said:
[
komik olabildigin zaman beklerim konu disina
o zaman kadar garbage git orda calis

peeyki.

bana göre haksızsın abicim. niye kızıyorsun?
Mesaj tarihi:
Jedi said:
BonePART said:
[
komik olabildigin zaman beklerim konu disina
o zaman kadar garbage git orda calis

peeyki.

bana göre haksızsın abicim. niye kızıyorsun?

kizmiyorum ki
acikla diyorum neye gore kime gore niye haksizim
mantikli sebebler sun
diyorum
Mesaj tarihi:
insanlar özgür iradesiyle istediği şeyi istediği zaman yapabilirler.kurallara uysa da uymasa da.
yaptığın şey her ne ise yaşadıgın toplumda yasak ya da değil olarak kurallarla belirtilmiştir.eğer sen o toplumda yaşamanı sürdürmek istiyorsan bu kurallara uymak zorundasın.
ha gelelim sigara'nın topluma açık yerlerde içilememesi yasağına.
özgür iradeye sahip insanlar sadece kendine zarar verebilir.
fast food sağlığa zararlı deniliyor.ancak yersen kendi vücuduna zararın dokunur.bu da senin isteğin ve seçeneğindir.
alkol sağlığa zararlıdır.ancak kullanırsan sadece kendine zarar verebilirsin.
sigara sağlığa zararlıdır.kullandığında dumanı hem sana hem de çevrendekilere zararlıdır.
sen yaşadığın toplumda başkalarına istekleri dışında zarar veremezsin.sağlıkları ile oynayamazsın.
Mesaj tarihi:
hee orayı doğru demişsin yani devletlerin bu işe karışma sebebi sigara içmeyen insanların da dumandan etkilenmesi.
+fast foodu niye yasaklasınlar lütfen cümleleri yazdıktan sonra bir iki kez okuyalım tamam bazı şeyler savunulur da bu kadar da abartmayın fast food yiyip millete rahatsızlık mı veriyoruz töbee ya
neyse sigara tamamen yasaklanamaz çünkü katma değer olarak da deli gibi vergi alıyor devlet $$$$$$$ olarak görülüyor şu anda ama böyle sigara içilen bölümler fln 2 tarafı da memnun eder gibi
Mesaj tarihi:
ala ala
iyide ayni seleri diyoruz nerem haksiz

ben diyorum ki
sigara icilebilen mekanlar olsun
sadece icmek ve icenden raatsiz olmayannar gitsin bu kadar basit

@burax : SIGARA ICILEBILEN MEKANNAR OLSUN ICILMEYENNER OLDUGU GIBI.

abi okuyun ya
Mesaj tarihi:
Tamam haklısın.
olsun sigara içilen mekanlar.
kim açacak? girişimci ruh lazım. sonuçta müşteri yelpazeni kısıyorsun, büyük risk + ortam leş.
Mesaj tarihi:
iyide niye musteri yelpazeni kisiyorsun ki
su anda butun mekannar sigara icilebilir mekan
sigara icilmeyen mekanlar acilinca
icilebilenlerde karsi opsiyonu sunucak
nasil ki icilemeyen mekannar musteri cekemicekse icen tayfadan tersi gercke olcak
Mesaj tarihi:
abi su savunmadan ne kadar biktim anatamam matama
devletin gorevi halkin sagligini korumaksa
once fast foodlari kapasin
dunyanin en buyuk olum nedeni kalp hastaliklari akciger 3 uncu sirada

ne diyodum
abicim duzgun yasa cikarilsin
alkol ruhsati gibi sigara ruhsati verilsin
sart arasindan
inanilmaz iyi havalandirma istesin mesela
bu kadar basit
Mesaj tarihi:
BonePART said:
iyide niye musteri yelpazeni kisiyorsun ki
su anda butun mekannar sigara icilebilir mekan
sigara icilmeyen mekanlar acilinca
icilebilenlerde karsi opsiyonu sunucak
nasil ki icilemeyen mekannar musteri cekemicekse icen tayfadan tersi gercke olcak

sigara içmeyenler şimdi her yer sigaralı mekan dediğin yerlere gidiyor.köşeye geçerim mekan sağlam, cam dibine otururum eğlenirim bir çeşit zoraki yapıyor bunu.ne kadar sigara dumanından etkilenmek istemese de.sağlıgına zararlı olsa da.
ama yasaklanınca mutlu mesut gidecek.bu sefer sigara içilmiyor diye içenler gitmeyecek ama bırakmak herkes için iyi oldugunu düşünürsek zamanla sigara içenler o mekanlara gidecek ve kapı önlerinde o ihtiyacını mecburen giderecek.ha sırf sigara içilen mekan olarak açarsan, oraya içmeyenler gitmeyecek, çünkü pencere kenarı yok kuytu köşe falan yok, düşünecek ki kaçış yok.
Mesaj tarihi:
tabi ki olacak ama "hıı sigara içilen mekan" diye bilinç altında eski yerlerde ki gibi burda sigara dumanından kurtulamayacağı hissine kapılacak ve gitmeyecek.
tabi bu benim görüşüm.
  • Yeni Oluştur...