Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aman Macbookum kitlendi açılmıyor - tamir öğretisi

Suark

Öne çıkan mesajlar

Evet az önce uğraşıp kendi sorunumu halletikten sonra yardımcı bişi yazım dedim, faydası dokunur belki.

Şimdi Macbook ların Seagate hard diskli olanlarının hard diskleri aniden pert olabiliyor.
Benimkisi Fujitsu.
Sapasağlam gidiyordu meret, Bugün bi kitlendi restart attım açılışta bitane folder içinde soru işareti çıktı.
Dedim eyvah görmüyor hard diski - ki öyleymiş Boot edebilecek bir hard disk bulamadım uyarısıymıs -
Taktım dvd yi - başlat dvd si -
Utilityden baktım görmüyor hard diski.
Bi üzüldüm bi üzüldüm sormayın.

Sonra netten bununla ilgili yazıları okurken, adamın birisi hard diski çıkarıp takmış işe yaramış.
Neden olmasın dedim kendi kendime, zaten garantiyi bozmuyor denemeye değer.

Güzel tutoriallar var nette en azından türkçe birtane olsun diye bende yazıyorum buraya.

Gerekli eşyalar;
- Tırnak veya bozuk para
- ufacık uçlu yıldız tornavida, ordaki vidalara uyacak kadar - nerdeki? bekle göstercem -
- Biraz sevgi

Şimdi öncelikle Macbook'umuzu ters çeviriyoruz. Koydugumuz yüzey pek sert olmasın yazıktır.
Arkadınsaki çentiğe tırnağımızı veya bozuk parayı sokup çeviriyoruz. Sonra pili zorlamadan çıkarıyoruz.
Çıkardık mı? çıkardık süper. Şimdi ortaki metal yüzeye dokunalım bi efemi dokunup alete sevgi verelim, varsa statik elektrik onu emelim.
Şimdi orda ram slotları - direk pilin uzunlamasına paralel olan 2 slot - üzerinde bir metal var 3 tanede vidası var ufacık
Onları çeviriyoruz ama çıkarmıyoruz. Denemeyin çıkmıyor sanırım zaten ama zorlamanın anlamı yok.
Şimdi, 3 vidayı açtıktan sonra "L" şeklinde olan metal kapağı ordan alıyoruz, nası alıyoruz peki?
USB girişlerinin hizasında olan yerinen hafifçe tutup çekiyoruz o "L" şeklinde geliyor zaten.

Şimdi eskiden 3 vidanın olduğu yerin hemen yanındaki yerde açıldı. Evet orda Hard Diskimiz mevcut. Üstünde Beyaz bir roll var. Bu roll - kağıdımsı bişi - hafifçe yuvarlıyoruz ucu geliyor.
- Tuvalet kağıdı tarzı -
hafifçe çekiyoruz ve bingo Hard Disk elimizde.

Yalnız, bu işlemler Garantinizi bozmasada
Bu işlemler sırasında verebileceğiniz herhangi bir hasar garantinizi bozar.

Yardımcı olur inşallah
Sosyal ağlarda paylaş

Macbookum olsa ve bozulsa onca parayı verdikten sorna, gider aldığım yerin kafasına çalarım, tepesine ekşirim. Apple a Steve Jobs abimize özel email atarım. Cevaplamazsa konuyu mahkemeye taşırım, tazminat alrıım.

Yavaş..

Ama gerçekten apple alsam da bozulsa çok kıl olurdum. Bu tutorial pek şahane olmuş fakat bence aciliyeti yoksa hiç açılmadan gaarnti kapsamında tamire vermek daha mantıklı.

Öyle vida mida maazallah biri kaçar içine sonra ayıkla appleın vidasını.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...