KingOfLoss Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 öyle bişey dememiş farkındayım. ben de ne demişim "...dan farksız bişey". aynı kulvarda işte.
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 fazıl said: Amerika yanlışlıkla 3-5 tane kız çocuğunu öldürdü belki. Ama milyonlarca kız çocuğunu diriltti. Nazım şu aşamada Amerika’ya "aferin" derdi. pamuğa nobel verdiler ya şimdi bir iki böle açıklama daha yaparsa türkiyeyide kötüledi buna da grammy verirler yakında :D
Cuce Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 bi kez nazım'ın azından konuşma hakkını nasıl kendinde görüyo onu zaten anlamıyorum (veya herhangi başka bir isnanın azından konuşma hakkını) bunun yanında afganistanın şuanki durumunun eskisinden ne kadar fakrlı olduğunu düüşünüyor? bu komik yalan nasıl inanmış? Amerikanın nasıl olurda orda iyi bişeyler yapmaya gittiğini sanıyor? Yardım paketleriyle misket bombalarının en büyüklük şekil ve rnekte olduğunu nasıl bilmiyor? komik adamsın fazıl, aa demek 2001'de yazmış ok eyvallah, bi umut değişmiş akıllanmıştır umarım ama merak içindeyim ne nazımdan ne afganlardan özür dilemişmi?
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 2001de demiş ama o zaman bile insanların çoğu amerika'nın ortadoğudaki emellerinin iyi olmadığını düşünüyordu. Aralıkta yazmış yani, kulelerin yıkılmasından iki ay sonra falan. Daha o zamandan çıkmıştı amerika'nın bu olayı (gerçek ya da kurmaca) hiç fırsat kaçırmadan ortadoğuya girmek için bahane olarak kullanacağı fikirleri vs. ki yaptığı bir çok şeyin de zamanla fos olduğu çıktı, kitle yıkım silahları vs. Bence bir sanatçının, özellikle de gazete köşe yazarlığı yapan bir sanatçının halkı etkileme gücünden dolayı böyle şeyleri daha dikkatli tartıp biçmesi ona göre konuşması lazım.
BonePART Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 basligi her okudugumda naz'imi anlamayanlara hitaben diye okuyorum kafamca diyorum ki ha herif aslind aonlar kazandi gidiyorum diye feyk atmis naz yamis sonra dusunuyorum Nazim Hikmeti anlamayannar
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 buarada ben de öyle anladım ilk başta heh
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Sevgili Cuce (dedim ama sadece sana degil. Genel olarak senin mesajinla basladim yazmaya, uzerine alinma), Bu soylediklerinin hepsini Afganistan'da gorev yapan Turk askerleri icin de soylenebilir. Hatta Kuzey Irak'a yapilan saldiri icin de soylenebilir. Umarim farkindasindir. "ABD'nin operasyonu onlarca genci kurtardi" ne kadar naif bir dusunceyse, "ABD ulkenin icine etti" de bir o kadar gercek disi. Zira bu isi ABD degil, NATO yuruttu; Turkiye devam ettirdi. Bunun disinda amac genc kizlari kurtarmak degildi belki, kesilen kolun hincini almakti. Fakat 9/11 sonrasinda kimse ABD'ye haksizsin diyemezdi. Sen de biliyosun ki El Kaide'nin orda konuslanmis olmasi ABD'nin orayi bombalamasi icin yeterliydi; ayni bizim K. Irak'a yaptigimiz gibi. O kim ki Nazim'in agzindan konusuyo... Ayni seyleri "Ataturk olsaydi aglardi", "Ataturk'un kemikleri sizliyodur" vs. diyen herkes icin soyluyo musunuz? Dahasi hepimiz O'nun gosterdigi yolda ilerlemeye calisiyoruz ve kismen ne yapip ne yapmayacagini veya nasil kararlar verecegini dusunuyoruz, tahmin etmeye calisiyoruz. Simdi biz kimiz ki Ataturk'un agzindan konusuyoruz?!?!?! Demekki insanlarin goruslerine gore, mevcut durumda kismen de olsa, ne dusuneceklerini ne diyeceklerini tahmin edebiliyoruz, etmeye calisiyoruz. Ama dogru, ama yanlis; Nazim'in "Aferin" demeyecegini hepimiz biliyoruz; Fazil Say da biliyor. Fakat Fazil'in sanatci yonunden dolayi Nazim Hikmet'le empati kurmasi, dahasi o donemde, onun eserleri uzerinde yogunlasmasi bu konu hakkinda onu soz soyleyebilecek yetkinlige getirir kanisindayim. Her sey bir yana, bu Fazil Say'in dusuncesidir. Sadece ona ait olsa bile, katilmasaniz bile saygi duymak gerekir. Bence tu kaka yapmayin insanlari; iki kasik suda bogmak dahasi yargilamak bizim isimiz degil. Illa yargilayacam diyosaniz, bu yazi hakkinda bir email yollayin ve en azindan kendini aciklamasina izin verin. Eminim bilmediginiz ama onyargiyla "bu kesin boyledir canim, baska bi ihtimal olmaz/olamaz" dediginiz seylerin farkli yonlerini gorursunuz/ogrenirsiniz. Ote yandan elestirdiginiz kisi, diger konuda da konusuldugu gibi, bir sanatci, egitimsiz birisi degil. Eminim dayanaklari vardir boyle bi yaziyi yazdigi sirada. Son olarak da, insanlar istedikleri gibi dusunmekte ozgurdurler. Siz de buna saygi duymak zorundasiniz. Begenmiyorsaniz, neden begenmediginizi soylersiniz ama bu size yargilama hakkini vermez. Cunku o kisinin, o donemde hangi motivasyon altinda, bu sekilde davrandigini/yazdigini asla tam olarak bilemezsiniz. Saygilar.
Öne çıkan mesajlar