malik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 vize ne demek ? giriş belgesi , hakkı. bir şartı şurtu olur o vizenin geniş kapsamlı . ben bilemem onu , insanların giriç çıkışlarını kontrol altına alsınlar . sen niye art niyetli bakma zorundalığı yapoyorsun ki kendi kendine ? istanbul' u başkent yapmazlar korkma . o mu korkun ? geri kafalılık derken nedir yani senin çözümün ?
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 v2 said: puahahha fatih sultan mehmet göreve! mebuslar meclisi kurulsun!ben komik bişey göremiyorum açıklarsan biz de eğleniriz belki
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 malik said: vize ne demek ? giriş belgesi , hakkı. bir şartı şurtu olur o vizenin geniş kapsamlı . ben bilemem onu , insanların giriç çıkışlarını kontrol altına alsınlar . sen niye art niyetli bakma zorundalığı yapoyorsun ki kendi kendine ? istanbul' u başkent yapmazlar korkma . o mu korkun ? geri kafalılık derken nedir yani senin çözümün ? canımın içi türkiye cumhuriyeti bak adı üstünde. türkiye cumhuriyetinin ister kıçından gir,ister başından, girişte bi tane vize verirsin yabancıysan,geri kalan her taraf senindir. eger sen istanbula vize gibi bir oneriyle gelirsen,zaten sana kçıyla güler bilgili insanlar,hemde ülkeni bölmüş olursun. sen okumuş,bilgili,kültürlü bir insan olabilirsin fakat T.C deki her vatandaşlarla eşit haklara sahipsin. eger sahip olmadıgını savunuyorsan bir faşist ve ırkçısın. hazır gelmişken istanbul ve batısını AB ye alalım gari?
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 v2 yurtdaşlık eşitlik çinde yokmu adamlar nüfüs planlaması için 1 çocuktan fazlasına izin vermiyor, lokal sorunlar için lokal çözümler uygundur.. yaparsanda kimse sana neden yaptın demez kimsede götüyle gülmez emin ol
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 artı honkong tu sanırım orası da çinin bir parçası bağlandılar çine ama giriş için vise uygulanıyor faşist çin yönetiminde
malik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 vize olmaz kontrol kağıdı olur canım benim be. niye böyle korkuosun ki ? neyi bölüolar ? kim bölüo? :D avrupa birliğine de sölersin hacı ben giriş kağıdı koyacam önlemim böyle . ikna etmeye çalışırsın . bunu savunuyorum bazen faşist olmak gerekli canım problemlerin çözülebilmesinde . istanbula zibilyon insan geliyor günde yerleşmeye , neyi nasıl eğiteceksin ? benim önerim şekillendirilir ve kamuoyuna sunulur .bir anlamda çözümüm var. senin nedir çözümün ? canım . canısı . lol :D
sir Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 o vize meselesinde bi rüşvet döner ki aklınız durur ehaheh lütfen daha yapıcı çözümler, vize falan saçmalamayın.
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 sir said: o vize meselesinde bi rüşvet döner ki aklınız durur ehaheh lütfen daha yapıcı çözümler, vize falan saçmalamayın.soruna çözüm yöntemni anlamadın heralde bunun bire bir çözümü vize demiyoruz bizde kontrol altına alacak herhangi bir mekanizma olması gerekli, bu ne ıolur tartışılır ama istanbulun kaldırack hali kalmaış bu durumu bu kesin
dEaThMooN Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Burasi musluman bir ulke avrupa'da uygulanan sistemlerle burdaki sorunlari cozemezsin .. Adamlar orda cinselligi 15 16 yasinda yasamaya basliyo.. Dine fazla girmek istemiyorum ama bunun temelinde evlilik oncesi cinselligin halkin buyuk bir kesimi tarafindan kabul edilemez gorulmesi yatiyor kanimca .. Evet vizeyse vize abi natural selection hesabi .. zaten istanbulun nufusu fazla :D
malik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 @sir : abi ciddi bir kurum üstlenecek bunu ozaman . bu giriş çıkışların kontrolü şart ya.
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 malik said: vize olmaz kontrol kağıdı olur canım benim be. niye böyle korkuosun ki ? neyi bölüolar ? kim bölüo? :D avrupa birliğine de sölersin hacı ben giriş kağıdı koyacam önlemim böyle . ikna etmeye çalışırsın . bunu savunuyorum bazen faşist olmak gerekli canım problemlerin çözülebilmesinde . istanbula zibilyon insan geliyor günde yerleşmeye , neyi nasıl eğiteceksin ? benim önerim şekillendirilir ve kamuoyuna sunulur .bir anlamda çözümüm var. senin nedir çözümün ? canım . canısı . lol :D bazen faşist olmak gerektigini savunuyorum diyorsun, faşist olmanın hiçbir savunulcak yanı yoktur savunan biriylede tartışamam zaten bb.
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 malik said: @sir : abi ciddi bir kurum üstlenecek bunu ozaman . bu giriş çıkışların kontrolü şart ya. ciddi kurumdan kasıt? Örnek ?
malik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 topluluğun olduğu her yerde bir faşistlik vardır v2. zorundalıktır, başka bir şeydir ama yaptırımdır . sen geçsen başa yapsan faaliyeti temiz , başkası yapsa faşistlik mi ? yani .
malik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 örneğim yok . belediyeler olmaz onu biliyorum =9
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 yaa abicim okuma yazma bilen en az kesintisiz temel eğitimi almış insanları alsan göç durur be abicim hangi kuruma gerek var, cia mi yapacak bu işi
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 byzasz said: yaa abicim okuma yazma bilen en az kesintisiz temel eğitimi almış insanları alsan göç durur be abicim hangi kuruma gerek var, cia mi yapacak bu işi Emin ol onlar da yapsa, biz veririz rüşveti alırız vizeyi =)
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 malik said: topluluğun olduğu her yerde bir faşistlik vardır v2. zorundalıktır, başka bir şeydir ama yaptırımdır . sen geçsen başa yapsan faaliyeti temiz , başkası yapsa faşistlik mi ? yani . ben yapmam başkasıda yapmasın. zorundalık da degildir.ogrenmen lazım bunu oku bence. toplulugun oldugu her yerde faşistlik vardır fakat her yönetimde faşistlik yoktur.mesela şuanki iktidar faşist degil,ecevit de degildi.
malik Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 her insanda faşistlik vardır .her yönetimde de vardır .faşistliğim , adaletim , demokratlığımla insanım ben . 2008 ' den klasik olmayan bir sahne sizlere eahae. ben çözümümü söyledim , bir kurum bulun yapalım şu işi :P v2 beni yolladı zaten ,öptüm falan yane .
sir Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 bir devletin vatandaşları arasında siyah-beyaz, eğitimli-eğitimsiz, kıro-entel, müslüman-ateist gibi ayrımlar yapıp, buna bağlı olarak yaptırımlar uygulamak faşizmdir. insanların ellerinden bazı hakları mı alacaksın? bunun bütün vatandaşlarını etkilemesi lazım. yoksa birisi istanbulda doğuyor diye otomatikman diyarbakırda doğan birinden farklı hak ve özgürlüklere sahip oluyosa, bu faşizmdir ve kabul edilemez. istanbul sorununu mu çözmek istiyorsun? diğer şehirlerini de cazip hale getiriceksin, yatırımıyla, eğitimiyle, istihdamıyla istanbulla yarışan şehirler kuracaksın. "aman üzerimiz kirlenmesin, bunlar çok kaka insanlar, almayalım bunları aramıza" dersen hem çok büyük bir potansiyeli kaybedersin hem de yok yere düşman kazanırsın. sistemin dışına attığın her güruh sistem düşmanı olarak sana geri döner ve o kuvvete karşı herhangi bir güç duramaz. senin duruşun sağlam olacak, sistemini doğru oturtacaksın ve dışardan geleni iyi yontucaksın. bu yontma işlemini eğitimle, kültürle, bilgiyle yapacaksın. ve bu sistem öyle bi sistem olacak ki bilgisiz, kültürsüz insan para kazanamayacak. para kazanması için daha insani olması gerektiğini anlayan vatandaşlarımız emin ol kibarlıkta seni beni geride bırakacaklardır zamanla =) şu da bir gerçektir ki devletin en ciddi kurumlarında bile rüşvet dönüyoken, istanbul gibi bir şehire vize uygulaması koyduğun anda acaip bir sahte vize(veya kafa kağıdı herneyse), rüşvet, adam kayırma, torpil patlaması yaşanıcaktır. çünkü türkiye hem eşi benzeri görülmemiş salaklıkların, hem de emsalsiz kurnazlıkların ülkesidir =) not: ee abi zaten istanbulda doğanlar daha şanslı ki argümanıyla gelenlere benden bir ayar hediye =))
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 her insanda faşistlik yoktur.faşist insan aciz ve başarısız insandır.komplekslidir.cahildir yada aptaldır. faşizmi iyice bir oku araştır derim ben sana.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Girisi kontrol altina almak. Anadolu'dan gelen tren ucretlerini artirirsin. Istasyonu Gebze'ye cekersin. O bolgede yerlesimi saglarsin ki bunlar zaten planlanan seyler. Calismak icin gelen insan Gebze'de is bulur, oraya yerlesir. Sehir ici ekstra vergi koyarsin; gecekondulari kaldirirsin. Isi olmayan zaten odeyemez vergiyi. Yetmedi mi? Kiralara abanirsin, bi studio evin kirasi $4000 Manhattan'da. Buyursun yasasinlar. Ha bunlarin yanisira Istanbul emniyet muduru aciklama yapiyo, her sokak basina bi polis olamaz diye. Her mahalleye bi arabali ekip koy, ona da razi insanlar. Ama islerini yapsin adamlar. Diger metropollerde bu boyle, polis olmadan da kollayamazsin kimseyi. Kalici cozum icin egitim sart, hem fikiriz. Ama kisa sureli icin de insan uckuruna hakim olacak. Geneleve gidecek. Cok lazimsa elizabet... Olmayan 57YTL ile cikmayacak disari... Boyle yaparlarse seneye al 100YTL diyip tecavuz ederler. Polis de oyle aval aval izler yine. Ya vize uygulanacak olsa, amenna; yapsinlar. Ama bunun rusveti de doner, amca oglu da gecer, yan yoldan Istanbul'a adam bile sokulur kamyonlarla. 7 tepe Istanbul'u citle mi ceviricekler? Insanlar yuzer gecer be... @dEaThMooN, Natural Selection o degildir. Ayrica Turkiye'nin dini yoktur, musluman bir ulke degiliz.
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Şöyle bir durum var, cinselliğini yaşayamayan ve bu tür tacizleri yapan erkeklerin bulunduğu kesim genelde çevresi muhafazakar olan kesim. bu kesimlerde de kızlar/kadınlar genelde üzerlerine yapılan baskı yüzünden evlilik öncesi cinsel ilişkiye büyük çoğunlukla sıcak bakmıyordur/bakamıyordur diye düşünüyorum. Böyle olunca bu çevreden olan arkadaşlarımız cinsellik açısından daha serbest ve rahat görüşlere sahip olan çevrelere akıyorlar. Neden kendi geldikleri çevredeki kızlar gibi evlerinde oturmak yerine etraflarında hoş karşılanmayan eylemlere yöneliyorlar? Öncelikle üzerlerinde bir baskı olmaması ve ikinci olarak kadınlar/kızlar için suç olarak görülen bu olayların erkekler için o kadar da bir suç olarak görülmemesi buna sebep oluyor. Fakat bu çevredeki kızlar da hem ekonomik hem kültürel olarak kendilerinden bu kadar farklı erkeklerle ne kısa ne uzun süreli bir ilişki yaşamak istemediğinden bu alev alev yanan gençler ortada kalıyor. Ortada kalırken bir yandan da sulandığı çevredeki erkeklerin bu kızlarla beraber olabildiğini görüp/duyup iyice azıyorlar ve kendilerini bu kızları taciz ederek tatmin etme yoluna gidiyorlar. Kısacası yaşadığımız ülke içersinde bazı kesimler arasında kültürel ve ekonomik açıdan büyük uçurumlar var. Fakat bu kesimler birbirinden ayrı değil ve kültürel açıdan daha kapalı ve kısıtlı olan çevre, bazı açılardan daha serbest olan kesim ile karıştığında onların yaşam tarzına özeniyor fakat ona ulaşamıyor. Bu durum bu bireylerde hem aşırı bir istek ve özenti hem de o kesme karşı bir nevi kızgınlık yaratıyor. Bu duygular içersinde de bahsettiğimiz kesim tacizle karışık bir şekilde, hem cinsel açlığını hem de o kesme karşı duyduğu kızgınlığını tatmin etmeye, bir nevi zedelenmiş egosunu da tamir etmeye çalışıyor.
karareis Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 byzasz said: safmısın müslüman milliyetci yazmış herif sadece müslüman değil, yüklediği videolar arasına serpiştirdiği ölüm orucu direnişcilerinin videolarından adamın art niyetli olduğunu anlarsın.. evet haklıymıssın.affedersin yalnış anlamışım seni edit.benim derdim başkaydı zaten.ya şimdi sorsan bunlar da müslüman,bunlar da milliyetçi,bunların verdigide bir oy senin verdiginde bir oy nasıl halledicez bu sorunları hiç bir fikrim yok.daha da ilginci iki adım otede İstanbul emniyet müdürü dolaşıyor.
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 demek ki her faşist hareket kötü değilmiş, kullanışlı da olabiliyormuş. bazı insanlar hayvan muamelesi görmeyi hak ediyor.
v2 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 mahmut tuncer said: demek ki her faşist hareket kötü değilmiş, kullanışlı da olabiliyormuş. bazı insanlar hayvan muamelesi görmeyi hak ediyor. her faşist hareket kötüdür,ve bunu savunan faşist insanların bunu anlayacak insaniyet zekasi olamadıgından ötürü faşist olur zaten. tarihteki tüm faşist insanlar hakkettigi yerlere gitmişlerdir zaten. hiçbir insan hayvan muamelesi görmeyi hak etmez. çünkü ilerde hayvan insanlar çogalırsa, hayvan olmayan insanlara çok kötü şeyler yaparlar.bknz: (nazi almanyası) mahmut tuncer ,sanırım cici bebe,eger sen sokakta yürürken sevgilin,hatta sen bu hayvan insanların tecavüzüne ugramak istemiyorsan, onlara hayvanca muamele edemezsin.
Öne çıkan mesajlar