Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ana Makine...?

RaVena

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar Hep Kafama Takıldı Bu Konu Belki daha Öncden sorulmuş olabilir ama Cevapları benim
aradagım cevaplar diğillerdi..
Simdi bizim evde 2.Tane Bilgisayar var ve Ana Makine diger bilgisayar Ve bu Iki bilgisiayar Ethernet kartı ile birbirlerine baglı ama AnaMakinin bir Diğer Kablosu Cablo Modeme e takılı...
Ben 2.Makineden Server Acıtıgımda Dısarıdan Kimse Giremıor Bunu Sağlamanın Bir Yolu Varmı?
Ana Makineden Server acamam cünkü Ana Makine Abimin Bilgisayarı ve Abim ile Kotü bi Şekilde Tartışmamız Oldu O Yuzden bana Bilgisayarını birak odasına Sokmuyor.. bende Bu Yuzden Onun (Ana Makine)den Serverı Dısarıya Acamıorum..
2.Makineden Serverı acmak istiorum eyer Nasıl Olcagını bilenler varsa Burdan Yazarlarsa Cok Memlun Kalırım...[signature][hline] when you cried i'd wipe away all of your tears
when you'd scream i'd fight away all of your fears
and i've held your hand through all of these years
but you still have all of me

My ImMoRtAl

Icq=322-630-305
Mesenger
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle senin makina net'e bağlıysa www.ipadresimne.com dan IP'ni öğren. Serverı aç. Ve o IP'den bağlan. Kendi makinan nete bağlıysa sorun çıkmaması lazım...[signature][hline]Başlangıcı Olan Herşeyin Bir Sonu Vardır...
Mail:mailto:[email protected]
Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Web Design
Bilgi Paylaştıkça Değerlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır Ravenloftcum bak simdi
benim makinem Abimin makinesine baglı onunkide Cablo Modeme baglı..Yani ben ABİMin Bilgisayarına baglıyım Ağ Komşularından..
Serverı acıp ipyi versem bile server acık olsa bile dısarıdan giremıolar bunun bi çözümü olmalı...[signature][hline] when you cried i'd wipe away all of your tears

My ImMoRtAl

Icq=322-630-305
Mesenger
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi Makinem Intel Celeron 1200 128 dd Ram T2 Ekrankartı.
Abimin.P4 1.8 Ge Force 4 64 MB 512 Ram...[signature][hline] when you cried i'd wipe away all of your tears

My ImMoRtAl

Icq=322-630-305
Mesenger
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Kusura Bakmayın Evdekilerle bi action vardı Kafam dagınk..
benim Işletim sistemim Win98
Abimin WinXp[signature][hline] when you cried i'd wipe away all of your tears

My ImMoRtAl

Icq=322-630-305
Mesenger
Sosyal ağlarda paylaş

Abinin bilgisayarında firewall yada bu tür program varsa bu nedenle giremiyor olabilirler. Yoksa da XP nin kendine özel Güvenlik Duvarı. Onu kapatman gerekecek. Yapman gerekenler;

Denetim Masası => Ağ ve İnternet Bağlantıları => Ağ Bağlantıları => Yerel Ağ Bağlantısı (Sağ tıkla. Özelliklerden gelişmiş'e gir.) İnternet bağlantısı güvenlik duvarı alanındaki işareti kaldır. Ve Tamam de...

Tekrardan dene...[signature][hline]Başlangıcı Olan Herşeyin Bir Sonu Vardır...
Mail:mailto:[email protected]
Asp,Php,Visual Basic,Delphi,Web Design
Bilgi Paylaştıkça Değerlidir...
Sosyal ağlarda paylaş

kafede ki anamakina olayı nasıl oluyor ya bence çok saçma eğer firewall gibi bişi varsadır . biz kafeden açtık ve herkes girmişti . rastgele bir makine seçmiştik .[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildigim kadariyla Intentene direk olarak bagli olmasi gerekiyor. Server acilacak pc eger baska bir pc araciligi ile baglaniyorsa nete bagli olan pc ye gostermelik bir sphere kuruluyor ve o spheredeki ini dosyasinda en altraki [SERVERS]
bolumune asil Server olacak makinanin ip adresi ve portu da yaziliyor. Buna benzer bir bir sistemi Nebulada kullaniyor sanirim Rhaem gibi.[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle
Lord GNR's Homepage

Lost Roses UO
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zgrw, 23 January 2004 15:45 tarihinde demiş ki:
kafede ki anamakina olayı nasıl oluyor ya bence çok saçma eğer firewall gibi bişi varsadır . biz kafeden açtık ve herkes girmişti . rastgele bir makine seçmiştik .

Zgrw Bu İnternet Cafeden rastgele bi makine secip Servera Insanların girmesini nası sagladınız anlatırmısın acaba....[signature][hline] when you cried i'd wipe away all of your tears

My ImMoRtAl

Icq=322-630-305
Mesenger
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xharloan, 23 January 2004 14:33 tarihinde demiş ki:
Aynı cafelerdeki gibi bizimde burada cafede ben kuruyorum mesela yan masadan adam giremiyor bunun gibi bende çözemedim.
Xp var pclerde.

Olm Hiç Öyle bişi olurmu ben cafeden açtıgımda sadece cafe içersinden girilebiliyodu :)[signature][hline]Nookie Nookie I Like The Cookie
------------------------------------------
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RaVena, 23 January 2004 17:41 tarihinde demiş ki:
said:
kafede ki anamakina olayı nasıl oluyor ya bence çok saçma eğer firewall gibi bişi varsadır . biz kafeden açtık ve herkes girmişti . rastgele bir makine seçmiştik .

Zgrw Bu İnternet Cafeden rastgele bi makine secip Servera Insanların girmesini nası sagladınız anlatırmısın acaba....

Zgrw Yine Yardımını Bekliorum Kardesim :D Herzaman bana yardım ediosun valla her topigimde sorunuma care buluosun saol gercekten..[signature][hline] when you cried i'd wipe away all of your tears

My ImMoRtAl

Icq=322-630-305
Mesenger
Sosyal ağlarda paylaş

said:
RaVena, 23 January 2004 17:41 tarihinde demiş ki:
said:

Zgrw Bu İnternet Cafeden rastgele bi makine secip Servera Insanların girmesini nası sagladınız anlatırmısın acaba....
[signature][hline] when you cried i'd wipe away all of your tears

My ImMoRtAl

Icq=322-630-305
Mesenger
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben o zaman böle ana makina olayını bilmiodum . girdik kafeye açtık bilgisyayardan servera arklara telefon ettik girdiler . nasıl olduğu konusunda hiç bir fikrim yok .

not:mesajını yeni gördüm yoksa daha önceden cevap yazardım :)[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj zgrw tarafından 23 January 2004 20:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen okulda biz landan oynayabiliyoruz, aynı habtaki bilgisayarların ip leri farklıdır. bunu dikkate almalısınız. Serverın çalıştığı makine ana makinedir.(LAN içindeki yeri önemli değildir) Servera bağlanacak insanlarında bu makinenin kendi ipsini kullanması gerekir. Bağlantının size nereden geldiği önemli değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...