Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kriterlerime hangi anakart uyar?

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar, tahminen bir ay içinde anakartımı yenilemek istiyorum.

Şu anda Asus P5LD2-SE + Intel Dual Core 2.6 kullanıyorum.

Biliyorsunuz sonu 50'li (E6750, E6550 vs..) C2D'ler daha sonra çıktı ve 1333 mhz fsb ile çalışıyorlar, ayrıca fiyatları da gayet makul. İlk olarak anakartın C2D E6750 full desteklemesini istiyorum, yani 1333 mhz fsb desteği vermezi lazım. Örneğin Asus P5B 1066 MHZ desteklediği halde E6750 de destekliyor ama tam performans ile desteklediğini sanmıyorum.

Şu anda dual core 2.6 kullanıyorum. Ama anakartın yanınıda işlemci de alamam işlemciyi birkaç ay sonra değiştirecem. Yani alacağım anakartın ayrıca dual core da desteklemesi lazım ki bir süre daha şu anki işlemcim ile idare edebileyim.

Kullandığım Asus modelinde bazı sorunlar var heralde. Anakartı değiştirttiğim halde Samsung 120gb sata hard disk ile kimi zamanlar problem yaratıyor, okuma hızı 3mbye düşüyor. Sata kablolarını değiştirince, hard diski formatlayınca, bios update yapınca kendi kendine düzelebiliyor. Bir uyuşmazlık olduğundan şüpheleniyorum. Uyuşmazlık sorunları olduğunca az olan anakartlar tercihim.

Overlock da yapmayacağım.

En azından 3 sata girişi olması (4 olur zaten o da) tercihim. Şu anda zaten 2 tane sata hdd kullanıyorum ilerde 3. olarak büyük bir hdd daha alabilirim.

Ve en önemlisi C2D yanında Quad Core nm45 vs. ileriye yönelik teknolojileri desteklemesi, ve bir daha bu anakart değiştirme çilesini uzun süre boyunca çekmek istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim tavsiyem Gigabyte P35c DS3R Üzerinde hem ddr2 hem ddr3 desteği var.Uyum problemi konusuna gelince,herhangi bi problem yaşamadım ben.Yeni nesil işlemcileride destekleyen bi anakart.Ayrıca overclock(yapmıcam demişsin ama) kapasitesi oldukça yüksek.Ben E6750 yi 3.0 ghz de çalıştırıyorum.Idle iken 35c üzerinde çalışmıyo box fan ile.Tam performans'ta da 50-55 arası oluyo maksimum.

Tavsiyem gigabyte'tan yana :)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2088

Gerçekten güzel bir kart aklıma yattı :). İstediğim herşeyi barındırıyor üstüne bir de ddr3 desteği de cabası. Pentium D desteği yazmamışlar ama gigabyte.com.tr'den baktım desteği var. Gerçekten çok beğendim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2185

Hacım bu adreste de var bi alt versiyonu sanırım. Çok daha ucuza geliyor. Sadece 8 yerine 4 sata var. DDR3 desteği yok. Bir de " INTEL P35 EXPRESS" değil de "INTEL P35"

Gözümden kaçan başka birşeyi yok inşallah?

Yani DDR3 öyle çok yüksek bir teknoloji değil gibi bence. Ayrıca 2 tane 1GB'lik DDR2'lerimi de atmam mantıksız olur. Uzun süre DDR3 kullanacağımı sanmıyorum. Ama P35 EXPRESS ile P35 arasında fark var mıdır acaba? Yani Express'i tercih ettirecek kadar?
Sosyal ağlarda paylaş

Yani pek bi fark yok ama,ICH9 düşük olan.ICH9R yüksek olan.Yani raid desteği yok ucuz olanda.Bide pasif soğutucusu biraz daha ufak sanki.Sen bilirsin elbet,ileriye dönük düşünürüm diyosan,tavsiye ederim ben pahalı olanı.Yok düşünmüyom diyosan,bi düşük modelide gayet iyi.Gigabyte'tan çok çok memnunum ben,tavsiye ederim kesinlikle.

Ekjleme: Bide katı kapasitörler varmı düşük modelde bilemiyorum,ısıdan farkediyo sanırsam oda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...