aramil Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Veritabanındaki verileri tablo içine yazdırırken her satırın başındaki bir alana radio düğmesi atmak istiyorum fakat olmuyor. Diğer verileri istediğim alanlara atabiliyorum ancak satır başlarındaki radio button yok. Yardımcı olursanız sevinirim. for($k=0;$k<mysql_num_rows($sorgu);$k++) { $satir=mysql_fetch_row($sorgu); echo "<tr> <td>buraya</td> <td>$satir[0]</td> <td>$satir[1]</td> <td>$satir[2]</td> <td>$satir[3]</td> <td>$satir[4]</td> <td>$satir[5]</td> </tr>"; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Nasi radio button, ne icin, neye gore!?!! koyuyosun da calismiyo mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Listeleme yaptıktan sonra listeden sadece 1 seçenek seçtirip devam edeceğim ama radio butonda sıkıntı çıktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Dedigim gibi anlamakta gucluk cekiyorum. kusura bakma ama tahmin ettigim gibiyse asagidaki gibi olmasi gerekli. for($k=0;$k<mysql_num_rows($sorgu);$k++) { $satir=mysql_fetch_row($sorgu); echo "<tr> <td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[0].""</td> <td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[1].""</td> <td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[2].""</td> <td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[3].""</td> <td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[4].""</td> <td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[5].""</td> </tr>"; } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Tam anlatamadım ama tamam buymuş bana lazım olan: . Çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 " yerine ' de kullanabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 ' koyunca XHTML valid oluyor mu? Ya da en azından takıntıları olan insanlar bence koymasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 echoyu da ' ile açabilirsin echo 'asdsdads""fsda' gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Queen said: ' koyunca XHTML valid oluyor mu? Ya da en azından takıntıları olan insanlar bence koymasın. ahah katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Tertemiz ve daha hızlı çalışacak bir kullanım yolu olarak aşağıdaki şekli tavsiye ederim; <?php for($k=0;$k<mysql_num_rows($sorgu);$k++) { $satir=mysql_fetch_row($sorgu); ?> <tr> <td>buraya</td> <td><?=$satir[0];?></td> <td><?=$satir[1];?></td> <td><?=$satir[2];?></td> <td><?=$satir[3];?></td> <td><?=$satir[4];?></td> <td><?=$satir[5];?></td> </tr> <?php } ?> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Queen said: ' koyunca XHTML valid oluyor mu? oluyor. (XHTML 1.0 Strict) kod konusunda, <?php while( $satir=mysql_fetch_row($sorgu) ) { ?> <tr> <td>buraya</td> <td><? echo $satir[0];?></td> <td><? echo $satir[1];?></td> <td><? echo $satir[2];?></td> <td><? echo $satir[3];?></td> <td><? echo $satir[4];?></td> <td><? echo $satir[5];?></td> </tr> <?php } ?> echo'lar kodun genisletebilirligini arttirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 okunabilirliğini de :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Bir konuda daha yardım lazım o da şu: for($y=1;$y<=$ysay[0];$y++) { echo ""; echo(" $y. Yetişkin Yolcu Bilgisi T.C. Kimlik No: ... Şimdi efenim ben birkaç sayfa önce yolcu sayıları aldım, yetişkin, öğrenci, çocuk, bebek diye. Misal 2 yetişkin girildi, 2 tane tablo oluşturup bunların bilgisini alıyorum fakat o 2 farklı tablodaki text fieldlarin adları aynı. Bu haliyle o alanlara girilen verileri alabilir miyim? Nasıl? Alamazsam nasıl alırım? Anlatabilmişimdir inşallah. text fieldların adlarına $y filan eklemeye çalıştım ama olmadı. Hoca 2 kez derse girip online rezervasyon sistemi isteyince böyle oluyor =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Ne dedigini yine anlayamadim fazla... Ancak tahmin ettigim soyle. Bir onceki sayfada bir form var. Bu form'u submit ediyo insanlar. 2. sayfada bu verileri sen $field1=$_POST['textbox1']; seklinde aliyosun. Sonra 2. sayfada farkli bilgiler var, bunlari da onceki bilgilerle birlestirip sonraki sayfaya aktarmak istiyosun...? Eger boyle ise onceki isim] value= echo $y; ?>"> seklinde yaptigin zaman sonraki sayfaya ayni isimlerle yollar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… aramil Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 2 yetişkin yolcu seçildikten sonra şu tablolar oluşuyor bu tabloları for döngüsü ile oluşturdum. Alttaki kodu öyle bir hale getirmeliyim ki o 2 tablodaki verilerin tamamını alıp, farklı kayıtlar olarak veritabanına atabileyim: mysql_query("insert into yolcu_bilgi (tckimlik,adi,soyadi,dog_tar,adres,sehir,postakodu,vergidairesi,vergino) values ('$ytckimlik','$yad','$ysoyad','$yyil/$yay/$ygun','$yadres','$ysehir','$ypostakodu','$yvergidairesi','$yvergino'),$veriyolu"); Sorduklarım temel şeyler olabilir fakat bilmeyince onlar da zor oluyor. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Hah simdi anladim. for($i=0; $i<$yolcuSayisi; $i++) echo "<input type="textbox" name="TCKimlik".$i."">"; seklinde yaparsan TCKimlik0,TCKimlik1,TCKimlik2,... seklinde sayisini artirirsin ve hepsi farkli isimlere sahip olurlar. Verileri alirken de $tcKimlik=array(); for($i=0;$i<$yolcuSayisi;$i++) $tcKimlik[]=$_POST['TCKimlik'.$i]; seklinde alirsan butun tckimlik'leri bi array'e dizmis olursun. Ya da class kullaniyosan, orda ayarlamalari yaparsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… aramil Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Tamamdır, teşekkürler (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… di Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Highlight özelliği olan bir editör kullanıyorsanız -ki notepad gibi bir editör kullanmanın mantıklı hiç bir yanını göremiyorum- bu tip tek değişken yazdırımlarında echo ya da = kullanmanız arasında okunabilirlik açısından bir fark olacağından şüpheliyim. Geliştirilebilirlik olayından kastınızı tam anlamadım. Bahsettiğiniz ikinci ve üçüncü değişkenlerin yazdırılması ya da farklı işlemler yapılması ise zaten çoğu zaman tek satıra sığdırmak için uğraşmanız gerekmiyor. Neyse, nasıl rahatınıza geliyorsa öyle. Ben bu şekilde daha okunabilir buluyorum highlighted görünümde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Tech Donanım & Yazılım PHP Radio Button¿ × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Ne dedigini yine anlayamadim fazla... Ancak tahmin ettigim soyle. Bir onceki sayfada bir form var. Bu form'u submit ediyo insanlar. 2. sayfada bu verileri sen $field1=$_POST['textbox1']; seklinde aliyosun. Sonra 2. sayfada farkli bilgiler var, bunlari da onceki bilgilerle birlestirip sonraki sayfaya aktarmak istiyosun...? Eger boyle ise onceki isim] value= echo $y; ?>"> seklinde yaptigin zaman sonraki sayfaya ayni isimlerle yollar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 2 yetişkin yolcu seçildikten sonra şu tablolar oluşuyor bu tabloları for döngüsü ile oluşturdum. Alttaki kodu öyle bir hale getirmeliyim ki o 2 tablodaki verilerin tamamını alıp, farklı kayıtlar olarak veritabanına atabileyim: mysql_query("insert into yolcu_bilgi (tckimlik,adi,soyadi,dog_tar,adres,sehir,postakodu,vergidairesi,vergino) values ('$ytckimlik','$yad','$ysoyad','$yyil/$yay/$ygun','$yadres','$ysehir','$ypostakodu','$yvergidairesi','$yvergino'),$veriyolu"); Sorduklarım temel şeyler olabilir fakat bilmeyince onlar da zor oluyor. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Hah simdi anladim. for($i=0; $i<$yolcuSayisi; $i++) echo "<input type="textbox" name="TCKimlik".$i."">"; seklinde yaparsan TCKimlik0,TCKimlik1,TCKimlik2,... seklinde sayisini artirirsin ve hepsi farkli isimlere sahip olurlar. Verileri alirken de $tcKimlik=array(); for($i=0;$i<$yolcuSayisi;$i++) $tcKimlik[]=$_POST['TCKimlik'.$i]; seklinde alirsan butun tckimlik'leri bi array'e dizmis olursun. Ya da class kullaniyosan, orda ayarlamalari yaparsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aramil Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Tamamdır, teşekkürler (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Highlight özelliği olan bir editör kullanıyorsanız -ki notepad gibi bir editör kullanmanın mantıklı hiç bir yanını göremiyorum- bu tip tek değişken yazdırımlarında echo ya da = kullanmanız arasında okunabilirlik açısından bir fark olacağından şüpheliyim. Geliştirilebilirlik olayından kastınızı tam anlamadım. Bahsettiğiniz ikinci ve üçüncü değişkenlerin yazdırılması ya da farklı işlemler yapılması ise zaten çoğu zaman tek satıra sığdırmak için uğraşmanız gerekmiyor. Neyse, nasıl rahatınıza geliyorsa öyle. Ben bu şekilde daha okunabilir buluyorum highlighted görünümde :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar