Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PHP Radio Button¿

aramil

Öne çıkan mesajlar

Veritabanındaki verileri tablo içine yazdırırken her satırın başındaki bir alana radio düğmesi atmak istiyorum fakat olmuyor. Diğer verileri istediğim alanlara atabiliyorum ancak satır başlarındaki radio button yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

for($k=0;$k<mysql_num_rows($sorgu);$k++)

{
$satir=mysql_fetch_row($sorgu);
echo "<tr>
<td>buraya</td>
<td>$satir[0]</td>
<td>$satir[1]</td>
<td>$satir[2]</td>
<td>$satir[3]</td>
<td>$satir[4]</td>
<td>$satir[5]</td>
</tr>";
}

Sosyal ağlarda paylaş

Dedigim gibi anlamakta gucluk cekiyorum. kusura bakma ama tahmin ettigim gibiyse asagidaki gibi olmasi gerekli.

{
echo "<tr>
<td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[0].""</td>
<td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[1].""</td>
<td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[2].""</td>
<td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[3].""</td>
<td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[4].""</td>
<td><input type="radio" name="select1" value="".$satir[5].""</td>
</tr>";
}
Sosyal ağlarda paylaş

Tertemiz ve daha hızlı çalışacak bir kullanım yolu olarak aşağıdaki şekli tavsiye ederim;

<?php

{
?>
<tr>
<td>buraya</td>
<td><?=$satir[0];?></td>
<td><?=$satir[1];?></td>
<td><?=$satir[2];?></td>
<td><?=$satir[3];?></td>
<td><?=$satir[4];?></td>
<td><?=$satir[5];?></td>
</tr>
<?php
}
?>
Sosyal ağlarda paylaş

Queen said:
' koyunca XHTML valid oluyor mu?

oluyor.

(XHTML 1.0 Strict)

kod konusunda,

<?php
while( $satir=mysql_fetch_row($sorgu) )
{
?>
<tr>
<td>buraya</td>
<td><? echo $satir[0];?></td>
<td><? echo $satir[1];?></td>
<td><? echo $satir[2];?></td>
<td><? echo $satir[3];?></td>
<td><? echo $satir[4];?></td>
<td><? echo $satir[5];?></td>
</tr>
<?php
}
?>

echo'lar kodun genisletebilirligini arttirir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir konuda daha yardım lazım o da şu:

for($y=1;$y<=$ysay[0];$y++)
{
echo "

";
echo("

$y. Yetişkin Yolcu Bilgisi

...

Şimdi efenim ben birkaç sayfa önce yolcu sayıları aldım, yetişkin, öğrenci, çocuk, bebek diye. Misal 2 yetişkin girildi, 2 tane tablo oluşturup bunların bilgisini alıyorum fakat o 2 farklı tablodaki text fieldlarin adları aynı. Bu haliyle o alanlara girilen verileri alabilir miyim? Nasıl? Alamazsam nasıl alırım? Anlatabilmişimdir inşallah.

text fieldların adlarına $y filan eklemeye çalıştım ama olmadı. Hoca 2 kez derse girip online rezervasyon sistemi isteyince böyle oluyor =(
Sosyal ağlarda paylaş

Ne dedigini yine anlayamadim fazla...
Ancak tahmin ettigim soyle. Bir onceki sayfada bir form var. Bu form'u submit ediyo insanlar.
2. sayfada bu verileri sen $field1=$_POST['textbox1']; seklinde aliyosun. Sonra 2. sayfada farkli bilgiler var, bunlari da onceki bilgilerle birlestirip sonraki sayfaya aktarmak istiyosun...?

Eger boyle ise
onceki isim] value="> seklinde yaptigin zaman sonraki sayfaya ayni isimlerle yollar.
Sosyal ağlarda paylaş

2 yetişkin yolcu seçildikten sonra şu tablolar oluşuyor

bu tabloları for döngüsü ile oluşturdum.

Alttaki kodu öyle bir hale getirmeliyim ki o 2 tablodaki verilerin tamamını alıp, farklı kayıtlar olarak veritabanına atabileyim:

mysql_query("insert into yolcu_bilgi (tckimlik,adi,soyadi,dog_tar,adres,sehir,postakodu,vergidairesi,vergino) values ('$ytckimlik','$yad','$ysoyad','$yyil/$yay/$ygun','$yadres','$ysehir','$ypostakodu','$yvergidairesi','$yvergino'),$veriyolu");

Sorduklarım temel şeyler olabilir fakat bilmeyince onlar da zor oluyor. Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Hah simdi anladim.
for($i=0; $i<$yolcuSayisi; $i++)
echo "<input type="textbox" name="TCKimlik".$i."">";

seklinde yaparsan TCKimlik0,TCKimlik1,TCKimlik2,... seklinde sayisini artirirsin ve hepsi farkli isimlere sahip olurlar.
Verileri alirken de
$tcKimlik=array();
for($i=0;$i<$yolcuSayisi;$i++)
$tcKimlik[]=$_POST['TCKimlik'.$i];

seklinde alirsan butun tckimlik'leri bi array'e dizmis olursun. Ya da class kullaniyosan, orda ayarlamalari yaparsin...
Sosyal ağlarda paylaş

Highlight özelliği olan bir editör kullanıyorsanız -ki notepad gibi bir editör kullanmanın mantıklı hiç bir yanını göremiyorum- bu tip tek değişken yazdırımlarında echo ya da = kullanmanız arasında okunabilirlik açısından bir fark olacağından şüpheliyim.

Geliştirilebilirlik olayından kastınızı tam anlamadım. Bahsettiğiniz ikinci ve üçüncü değişkenlerin yazdırılması ya da farklı işlemler yapılması ise zaten çoğu zaman tek satıra sığdırmak için uğraşmanız gerekmiyor.

Neyse, nasıl rahatınıza geliyorsa öyle. Ben bu şekilde daha okunabilir buluyorum highlighted görünümde :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...
T.C. Kimlik No: