Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UMAX Astra 600P ve XP (ya da 98, farketmiyo o kadar)

wastiee

Öne çıkan mesajlar

$imcik, odunc bu scanneri aldim birinden. serial baglantili.

xp icin driveri yokmu$ (official sitesinde oyle diyo), kari$tirdim biraz neti vs, xp'nin yaninda gelen 610P driverini elle yuklyince sorunsuz calisiyo diyolardi. denedim, olmadi, tik demedi. xp 'de scanner properties'e girince, on port: (not available) falan diyo, tum field'ler bos o penceredeki.

lpt1 'im bios'tan enabled, ecp+epp olarak.

neyse dedim, ba$ka bi arkada$tan eski hddsini odunc aldim, 98 kurdum bugun ona, scanner icin. sitesinden de driverini (vistascan v3.10) indirdim kurdum. Ama yine ayni seyi yapti, link failed diyo.

neden olabilir bi fikriniz var mi? scannerin normalde calistigini biliyorum. ne yapabilirim; kullanmi$ olan var mi?[hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

Tarayıcının acık olduguna emin ol.
yazıcıyı bilgisayar görüo , tanıtamıomusun?
yoksa hem görmüo hemde tanıtamıomusun?

eğer görmüosa tarayıcıda bişiler var demektir :D

görüosa driverle kesin olur tam marka model ver bulurus.[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
*************Mail-Icq*************
See Ya...
Sosyal ağlarda paylaş

scanner acik merak etme :)

nette arastirdim ben, 600p 'nin xp driveri olarak, xp'nin yaninda gelen 610p driverini kullanin diyodu, sitede yazan 2000 olayi calismiyomus sanirim.

neyse iste, dun aksam win98 kurdum kendi makinamda baska bi hdd'ye, xpnin oldugu hdd'yi iptal edip, tik demedi. hadi sorun belki benim makinamin LPTsindedir diye eski 166mmx 'imi kurdum, 98 kurdugum hdd'yi ona takip denedim, yine olmadi (test utility, link failed to scanner diyo), 98'i bir daha kurdum o makinadayken hdd, yine olmadi

oyle yani. sinir oldum kisaca, umudu kestim ama[hline]wastiee
Sosyal ağlarda paylaş

said:
wastiee, 19 Mart 2003 00:21 tarihinde demiş ki:
scanner acik merak etme :)

nette arastirdim ben, 600p 'nin xp driveri olarak, xp'nin yaninda gelen 610p driverini kullanin diyodu, sitede yazan 2000 olayi calismiyomus sanirim.

neyse iste, dun aksam win98 kurdum kendi makinamda baska bi hdd'ye, xpnin oldugu hdd'yi iptal edip, tik demedi. hadi sorun belki benim makinamin LPTsindedir diye eski 166mmx 'imi kurdum, 98 kurdugum hdd'yi ona takip denedim, yine olmadi (test utility, link failed to scanner diyo), 98'i bir daha kurdum o makinadayken hdd, yine olmadi

oyle yani. sinir oldum kisaca, umudu kestim ama[hline]wastiee

tam marka ve model ver bulabilirim düzgün driverini. :)[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
See Ya...
Sosyal ağlarda paylaş

bu 600p benim degil zaten, odunc.

98 kurdum baska bi harddiske bu makinada, ise yaramadi driverini cekip kurdugum halde. belki benim LPTdedir sorun diye eski 166mmx 'ime taktim o harddiski, formatlayip 0'dan 98 kurdum, yine calismadi.

kabloda falan sorun var sanirim, ne bilim ya da kendisinde aletin.

sonuc olarak elimdeki 215 foto icin birini somurmem gerekicek, euhehue :)[hline]wastiee

[Bu mesaj wastiee tarafından 20 Mart 2003 22:06 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

walla wastiee kardeş heç böle ilginc bir kargasada bulunmamısdım.Yane driver siteleri sanki bu scannerin driverini vermeye korkuo :-P adamlar doğru düzgün bir acıklama yapmamıs üstte win2000 için yazıo dökümana bakıosun sadece win98 dio töbe töbe.... nese 4-5 tane veriom bunlardan baskada bulamazsın zaten. hepsini dene olmazsa ya geri ver yada kır, at çöpe :P

nese bunları dene... (sıra ile hepsini dene ama...)
win9x için 1. download ;
http://www.iumax.com/down/scanner/v310pd.zip
win9x için 2. download ;
http://www.iumax.com/down/scanner/v240pd.zip
win2000 için 1. download ;
http://www.iumax.com/down/scanner/v310pd.zip
xp için yok gibi bişi (ben görmedim) hepsinin var ama bi 600p'nin yok. Ama olmaması imkansız gibi. ya win9x yada dier sistemlerden birisi uyumlu olması gerek. 3. kere neyse diyoruz ve veriyoruz adresleri.
buda kendi sitesinden buldugum altarnetifler hangi sistem oldugu yazmıo bide bunları denersin...
download 1;
ftp://ftp.umax.com/scanners/vscan/vsc101u.exe
download 2;
ftp://ftp.umax.com/scanners/vscan/version2.43/parallel_port.exe

not: kendi sitesinden bulduklarım hepsi için geçerli olabilir ("windows 9x/me/2000/xp") cünkü hangi işletim sistemi oldugunu yazmamıshlar.

hade ei geceler bu kıyamıda untuma :-P[hline]C++,Delphi,Php,Web Design,Sphere Devoloper.
See Ya...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...