Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SQL sorgusu

wildpervert

Öne çıkan mesajlar

invertory.items: 1 2 3 4 5

require.items: 1 3 5 (true)

require.items: 2 4 6 (false,6)

require.items: 1 2 5 (true)

require.items: 3 7 9 (false,7,9)

böyle bir durumda neleri yapabileceğimi bulmak istiyorum fakat sorgu çıkartamadım. sadece true ları döndürmesi gerekior, istediğim anlaşılsın diye true false yazdım yanlarına. yardımcı olabilicek var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak ne yapmak istediğini anlayamadım. Inventory diye bir table var, items da onun içinde bir sütun diyelim. Require da ayrı bir table. Require içindeki extra değerleri bulmak istiyorsun diye anladım. Ona göre cevaplıyorum.

SELECT items FROM require
WHERE require.items NOT IN (SELECT items FROM inventory)

sorgusu hiç satır döndürmezse true, döndürürse de false oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de, iki tane tek sütunlu tabloya inventory.items = require.items üzerinden right join yapıyorsun. Yeni oluşacak tabloda da tek sütun olacak.

inventory.items = require.items dediğin için inventory.items'ın NULL olduğu her yerde require.items da NULL olacak ve sorgu sadece NULL döndürecek.
Sosyal ağlarda paylaş

right outer join diyince ikinci (ON ile bağlanan) tablodakilerin hepsini gösterecek, ayrıca varsa asıl tablodakileri de gösterecek. yoksa NULL değeri olacak. yani ortada 2 ayrı tablo oluyor. biz require tablosundakilerin hepsini yazdıracağız, yanında inventory tablosundaki değerleri de gösterecek. NULL ise birinde var birinde yok demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın Sailor. Demin bi siteye baktım, tek sütun oluşuyor yazıyordu. Şimdi DB2'de dedim, iki sütun oluyor dediğin gibi.

wildpervert said:
mirage, senin dediğinin sadece in versionu olucak sanırım.

ekstra değerleri değil de, require da olan şeyler inventoryde olsun istiyorum. eğer require da invertoryde olmayan şeyler varsa kabul etmicek.

Yine anlamadım. :( Kabul etmicek ne demek? require da olan şeyler inventoryde olsun ne demek? Sakince ne yapmak istediğini anlatır mısın tekrar? :)
Sosyal ağlarda paylaş

mum dediğini deniyeceğim, şuan daha kod database planlıyorum.

mirage bak baştan anlatıyorum örnekle.

benim 5 çeşit eşyam var.

eşyalar kendi arasında kombinasyonları var. mesela item#1,item#3,item#5 eşyalar birleşince "x" elde ediyorum. bunu kontrol ettirebilmeye çalışıyorum. eğer x için gerekenlerin içinde item#5 varsa ve benim çantamda item#5 yoksa bunu bana geri döndürmicek.

bende işte recordları kontrol ettiricem, yapabildiğim objeleri bulucam.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman require tablosuna reqNo diye bir field daha eklersin, mesela dediğin x in numarası 1 olur.

SELECT Count(require.items) FROM inventory
RIGHT OUTER JOIN require ON inventory.items = require.items
WHERE inventory.items IS NULL
AND require.reqNo = 1

diyerek sadece x'e gerekli parçaları incelersin. dönen değer 0 ise sorun yoktur, bütün gerekli parçalar stokta vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...