Aegean Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 bilgisayarıma brontok.a[10] diye bi virüs bulaşmış sanırım okuldaki bilgisayarlardan birinden, bitdefender ın brontok removal tool diye bişeyini indirdim ve halletti sanırsam. bi sonraki durumla alakası varmı yok mu bilmiyorum ama genede böyle bi durum olduunu anlatayım dedim. ama diğer olay daha garibime gitmekte ve ne olduunu çözemedim, su an yüklü bi antivirus de yok elimde. olayı anlatayım: bilgisayarıma bağladığım bütün taşınabilir belleklerde her klasör ün içinde klasörle aynı isimde 41,1 kb lık uygulamalar yaratıyor, klasör simgesi taşıdığından ilk seferde bu neymiş diyip tıkladım, görünürde yalnızca belgeler klasörünü açtı, başka bişey yaptıysa bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Brontok tam bi illet ama bi suru turu var sanirim. Eger ayni turle karsi karsiyaysak seninle: (ben de bi dosyaya tikladim, enteresan biseyler oldu belgelerim acildi, sora olanlar sunlar) Kendi mail clienti ile tum adres defterine kendini yolluyo bu bir, tabi buna sahit olmuyosun da yapiyo yani. Bilgisayar internete baglaninca restart atiyo direk removal tool u cekeme diye. Araclar'dan klasor seceneklerini kaldiriyor, gizli dosyalari gizliyor boylece regedit falan cakmiyorsan da acamiyorsun. Gizli dosya olarak kendi dalgalari oluyor. edit: Hayir kaldiramamissin tamamen ve yine tahminen yine kopyalamis kendini her tarafa. Microsoft'un bi toolu var Brontok Removal icin, onu oneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 şeyi yazmayı unuttum böyle belli aralıklarla ie de brontok a 10 başlıklı bi sayfa acıyo anlamadıım bi dilde bişiler yazıo o sayfada, evet arada bi kafasına göre restart da atıyo ama internete bağlanmamda bi sorun yok ama daha demin kaspersky i indirdim dl biter bitmez restart attı hemen. vista kurulu bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Aegean virüsü çıkarması çok zor. ben system recovery + hijackthis + googleda virüs adını aratarak bulabildigim bir fix + gene aratarak buldugum 2 program sayesinde anca kurtulmuştum. Ciddi diorum eger bilgisayarını formatlamaman gerekiyorsa hiç uraşma format at daha kolay kurtulursun. ps: bende xp vardı, vistadaki salaklıklarla büyük ihtimal çok daha kasınç olacak işin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 brontok feci bir worm.. bir sürü versiyonu var; brontok.a, b, c, d... ve bir tanesi girdi mi, çoğalarak cirit atmaya başlıyorlar bilgisayarda. klasörler içine fake (executable) klasörler oluşturmak da brontok'un işi, internette download yaparken, program kurarken vs. restart atmak da.. "format at" demek pek yardımcı olmaktan sayılmaz ama.. bu durumda en kesin çözüm sanırım. çünkü bu illet devamlı bir yerlerden kendini çağırabilen, zeki bir worm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 dün kurduğum nod32 ile 400 küsür brontok silmem işe yaradı sanırsam, bilgisayar bariz biçimde hızlandı :) dünden beri hiç restart veya kendiliğinden acılan explorer sayfaları da yok, klasörlerin içinde aynı isimde exe ler de yok. ama anladığım kadarıyla bu brontok cok yeni bi virüs değil ve bundan dolayı vista da pek rahat çalışamıyor sanırım. bilmiyorum belki de ben hafif bi versiyonuna denk geldim ama kurtulduğum için sevinçliyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar