sgecca Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Hiç konsol oyunu oynamadım, ama haberleri devamlı okuduğumdan biraz biraz bilirim. Merak ettiğim ; bu anime grafikli oyunlar ( dövüş hariç ), yani güzel video lu, iyi hikaye ve karakterli olan ( final fantasy ler gibi en basit ) oyunların çoğu ingilizceye de çevriliyor mu, yoksa japonca mı kalıyor hep ? En basit örnek ; Shining Tears mesela aklıma gelen. Sırf bu anime tipi oyunlar için konsol almak istiyorum, ve bu anime oyunlar genelde PS de mi çıkıyor, Xbox 'ı da var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 anime türü oyunlar ps3 işidir:D ama xboxa da çıkmıyor mu dersen çıkan olabilir...çoğu ingilizceye çevriliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 27, 2007 PS3ün gelmesinden kısa süre öncesine dek en çok PS2ye çıkıyorlardı (geçmişe dönersek bir ara PS1'ye çıkan oyunların -neredeyse- tamamını bu tür oyunlar oluşturuyordu diyebilirim) gerçi şu aralar bile hala Anime oyunlarından PS2ye çıkanlar olmakta ama sonuc bağlamında diyelim ki genel manada her platformda anime oyunları piyasaya sürülüyor. Eğer "anime türü çizimler kullanan oyun" dersek (hatta sadece h game dersek) bu topic'in sabaha dek uzaması mümkün. Ama sadece Anime serilerinin ismini taşıyan oyunlar dersek Arc The Lad, Gundam, Hack Sign, Naruto , Eureka 7 , Captain Tsubasa , Zone of Enders vs gibilerini aldım oynadım, oynamaktayım. Anime'lerini seviyorsan bunları da seveceksin. İngilizce'ye çevriliyor mu çevriliyor , ama RPG dışında İngilizce'ye çevrilen Anime oyunlarında Amerikan aksanı kullanımı bende antipati yaratmakta : Uyarayım. Sadece zevkinin kaçmaması için anime dışı türlerde oynadığın diğer oyunlarla aynı kefeye göre değerlendirmemen gerekiyor. Ama atıyorum, bu normalde God of War'dan aldığım zevkin fazlasını Gundam'ın oyunlarından almama engel değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 PS2 eng. çevrilmiş ero-ge fazla yok diye hatırlıyorum ben ? Genelde PC için yapıyorlar ero-ge conventionları Anime stili çizimli konsol rpg leri biraz rötarlı olarak Eng. çevriliyor. FF, DQ, Tales of the Abyss, Persona, Shin Megami Tensei vs serileri gibi bi dünya oyun var. Ama Japonya/Kore de kalıp asla çevrilmeyen çok güzel rpglerde var. Bir kelimesini anlamadığım halde Shinji Ikari Raising Project bitirmek nasıl bir duygudur biliyormusunuz ? =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 2000lerin başında Anime türü çizimleri olan ve US versiyonu yapılmayan birçok SNES RPGsi hayran grupları tarafından İngilizceye çevrilmişti. Bazı Evangelion oyunlarının da fan-translated versiyonlarını edinmiştim bir ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 mecha animelerine pek meraklı değilimdir ama zone of enders 2 yi çok sevmiştim.o füzelerin havada çarpışmaları,son düello filan direk animelerden çıkma :3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 full metal alchemistler var ama o dublajlar adamı öldürür. Onun dışında güzel oyunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Anime uyarlaması olmadığı halde cutscene'lerin veya Intro'ların anime çizimlerle yapıldığı oyunlar olmakta.Örneğin: http://www.youtube.com/watch?v=IAZw8CAYb6w -Eretzvaju ( Açılış müziği Masai Okui - "Kiss in The Dark" ) PS1 zamanlarından sevdiğim bir dövüş oyunudur. US versiyonu Evil Zone adıyla yapıldı ama bu müzik bulunmuyor ne yazık ki. http://www.youtube.com/watch?v=C-j94S-br9E -Shogo : M.A.D. ( Açılış müziği Nemoto Miho - "Negai" ) İlk FPS gözağrılarımdan biri: MonoLith'i sırf bu yüzden seviyorum. http://www.youtube.com/watch?v=KP5Azn-AFII -Psychic Force 2 ( Açılış müziği Hironobu Kageyama - "Burning Red" ) PSX döneminden bir dövüş oyunu daha. Sonradan OVAsı da yapıldı. http://www.youtube.com/watch?v=s4Iqz15YBlE -Macross VFX2 Bandai Visual bu oyunu senaryolaştırıp anime yapsa Macross 7'nin kötü imajını belki üzerinden atabilirdi, ne dersiniz? ---------------------- Aynı şekilde Anime'si olan oyunların elden geçirilmiş çizimlerle yapılan görüntülerini kullananan oyunlar da mevcut. http://www.youtube.com/watch?v=jQHCJY5tn7M -Gundam: Char's Counter Attack http://www.youtube.com/watch?v=4nGRnYODzyM -Z Gundam Anime'sinde olmayan görüntülerle PSX döneminden Gundam oyunları... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cado Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 naruto nun son oyunu güzele benziyordu yapımcısı ubisoft tu ingilizcedir heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sgecca Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 yazılarınız için sagolun. Benim ilgilendigim RPG'ler, asıl bunların ingilizce altyazılı, japonca dublajlı olmasını isterdim. Hgame lerden de sanırım eski oyunlar ingilizceye cevriliyordu, yenilerden ceviri hic goremedim ADVENTURE tipi hgame ler için konusuyorum. Basta soyledıgım gıbı, hic konsol sahibi olmadım, bahsi gecen oyunları hic gormedim. Merak ettigim ; final fantasy nin dehset verici video larını hepimiz gorduk, iste dovus, dans, opusme vs. Buyuk iht, bu video lar, oyunun belli noktalarında cıkıyor. Peki ANIME RPG dediklerımızın asıl oyun kısımları nasıl, sanırım ufacık ustten gorunum zamanının SSI frp 'leri gibi izometrik bir alanda kosturmaca. Bir kac Hgame oynamıstım bu tarz oradan hatırlıyorum. Bu sekil son FF oyunu icin gecerlı mi mesela, yoksa bahsettigim tip cok geride mi kaldı ? Bu konuda fikri olan, ama isin basinda biri olarak gorunuz beni :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Xenogears'ın ara demoları anime çizimlerle yapılmıştı örneğin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 sgecca said: yazılarınız için sagolun. Benim ilgilendigim RPG'ler, asıl bunların ingilizce altyazılı, japonca dublajlı olmasını isterdim. Hgame lerden de sanırım eski oyunlar ingilizceye cevriliyordu, yenilerden ceviri hic goremedim ADVENTURE tipi hgame ler için konusuyorum. Basta soyledıgım gıbı, hic konsol sahibi olmadım, bahsi gecen oyunları hic gormedim. Merak ettigim ; final fantasy nin dehset verici video larını hepimiz gorduk, iste dovus, dans, opusme vs. Buyuk iht, bu video lar, oyunun belli noktalarında cıkıyor. Peki ANIME RPG dediklerımızın asıl oyun kısımları nasıl, sanırım ufacık ustten gorunum zamanının SSI frp 'leri gibi izometrik bir alanda kosturmaca. Bir kac Hgame oynamıstım bu tarz oradan hatırlıyorum. Bu sekil son FF oyunu icin gecerlı mi mesela, yoksa bahsettigim tip cok geride mi kaldı ? Bu konuda fikri olan, ama isin basinda biri olarak gorunuz beni :D Erogelerde eskiden visual novel tarzı oyunların çevirileri vardı (EVE gibi) ama artık ağırlıklı olarak eroge PC ye geliyor. PS2ye hem az eroge çıkıyor hemde çıkanlar yaş limiti alta çekilmiş, ağır editli versiyonları oluyor (15+). Bu yüzden firmalar Japonya dışına lisans için bu tür oyunları tercih etmiyorlar. Yani Türkçe meali eroge = PC :> Son FF oyunu için geçerli değil bu formül, önümüzdeki FFlerde de değişeciğini sanmıyorum ama aynı formulü izleyen oyunlar hala çıkıyor (Tales of, Persona serileri gibi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 ps2 için okami diye bi oyun vardı level dergisinde görmüştüm gerçi azcık oynayabildim ama level'da yazan kadarıyla hikayesi, grafikleri vesaire hoşuma gitmişti. hatta kapak resmiydi "oyunla sanat birleşti" gibi bişey yazıyodu kapakta. anime gibi göründü gözüme oda sayılabilir heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Okami oldukça ilginç ve bi okadar da yaratıcı olan bir oyundur. Bende tavsiye ederim hatta bu yaz başında Wii içinde hazırlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar