Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stratocaster

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
stratocaster'in cesidi yok, fender stratocaster var bir. onun 2 cesidi var, fat strat yani bridge'de humbuckeri olani bi de normal strat onda da 3 tane single vardir.

kasa sekli olarak diger gitarlari etkilemis olmasi aklini karistirmis sanirsam.

ha iron maiden gitaristleri de strat kullaniyor, eric clapton da malmsteen de, jimi hendrix de stevie ray vaughan da.
Mesaj tarihi:
onu sormamissin bir, fat strat neden alemin krali iki? degisir bunlar.

fiyat bicimi, iscilik, kullanilan agaclarin kalitesi, ustundeki manyetikler, burgular, kopru malzemesi vs.
Mesaj tarihi:
pwnbot düzeltiyorum o zaman işte bahsettiğin tüm farkların ayrıntısını soruyorum.elbette hendrix kıvılcımda satılan 1500 euroluk strattan kullanmıyordu stratın detayları hakkında bilgisi olan var ise paylaşsın sevinicem

edit: customlardan bahsetmiyorum standart malzeme farkları
ve farklı malzemelerin getirilerini
Mesaj tarihi:
Abi strat kasa diye bişey var onu sormuyosun sanırım.
Fender stratocaster amerikan ve meksika var.
Meksikalar oyuncak gibi daha çok.
O gördüğün 1500 dolarlık stratler(daha pahalı sanki) american standar stratocasterlar.
Pahalı olanlar ise vintage(güya) deluxe ve signature serileri.
Standart american stratim var çok seviyorum.
2006 yapımı tabii o keskin (nası anlatayım bilmiyorum) ve parlak strat tonu yok.
Neyse.
Mesaj tarihi:
fender twin reverb alsan, veya roland jazz chorus bi kac da duzgun booster + overdrive pedaliyla cok guzel alirsin o tonu.

farklari su, burgular var. standart burgunun masrafi atiyorum 5 dolarsa XxX markali burgunun masrafi 70 dolar.

agaclarina gelince, belirli rezervleri oluyor ust modellerinde kullanilacak agaclarin, oyle agaci kesip gitar yapmiyorlar. oturana kadar agac ozel depolarda bekletiliyor nemine falan ozen gosterilen bir ortamda, o yuzden pahalilar.

onun disinda standart koprusu olan gitar gene burgu ornegi gibi, birinin maliyeti 50yse orjinal floyd rose tremololu koprusu olanin ekstra 200 dolar maliyeti oluyor.

boyle, ne kadar ekmek o kadar kofte.
Mesaj tarihi:
http://www.fender.com/products//search.php?section=guitars&cat=stratocaster

Şuanda üretilen stratocaster'ları fender'i gibson gibi bir efsane yapan stratlarla karıştırmamak lazım. Kişisel görüşüm şuanki american strat'a para vermenin hiçbir anlamı olmadığı ve aletin tabiri caizze "tatak" olduğu yönündedir. Bunu kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum ama bulursanız bir 58 standart american tabiki atlayın:). Bunu dışında şuanda kesinlikle ve kesinlikle Deluxe serisini öneriyorum özellikle american fender deluxe stratocaster ash inanılmaz bir gitar. HSS ve SSS farketmez, s1 switching sistemi ile manyetiklerin bağlanma sistemini değiştirerek standart stratlara karşı büyük bir üstünlük sağlar, bunun dışında strat'ların tonal çeşitliliği ve parlak bluesy tonu bu alettede tabiki bulunan bir klasik özellik. Günün birinde param olursa Gibson'un yanına birde bunu alacağım;
http://www.fender.com/products//search.php?partno=0101500720
Mesaj tarihi:
Hayır ne bağlarsan bağla aynı tonu alamazsın malesef.
Twin reverble muhteşem ses veriyor doğru da efsane fender sesi değil.
Glamdring in dediği kadar da yok ama.
Tamam ismi fender stratocaster olmasa ben de gidip o gitara o kadar para vermezdim ama gayet güzel bir sesi var valla.
Mesaj tarihi:
Tatak derken tabikir rezil birşey demedim:), ancak gerçekten "iyi" ve özel gitar diyorsanız american stratların bu seviyede olduğunu düşünmüyorum...
Ekmek haklı jc120 veya twin reverb ve iyi bir booster o tonu almak için yeterli değil, bir kere bu ton işini biraz açalım, malmsteen tonundan mı bahsediliyor, maiden'mı yoksa vintage tonlarmı? Bi kere bu tonların hepsi için mix faktörünü düşünün ve canlı duyduğunuz soundlara yaklaşmaya çalışın, çünkü zaten profestonel bir kayıt tonuna sahip olmanız imkansız(örn clapton pilgrim albüm tonları veya santana supernaturel albüm tonları).
Ancak stratlara özel olarak göz önünde bulundurulması gereken önemli bir faktörde iyi bir ton almak single manyetikli ve tuşenizi yutmayan tüm gitarlarda olduğu gibi stratlardada düşündüğünüzden daha zor, helede twinreverb gibi gene tuşeyi harika alan bir amfiye iyi bir strat girersek, çoğumuz aslında ne kadar kötü gitaristler olduğumuzu görürürüz.
Mesaj tarihi:
ben twin reverbde cok kral calmistim, demek ki mukemmelim..

btw, eger bahsedilen o temiz fender strat tonunu alamayacaksaniz, neden 2 milyara yakin para verip amerikan strat aliyosunuz ki. hic gerek yok.
Mesaj tarihi:
Çünkü ses aynı fiyata başka gitardan alamayacağın kadar iyi.
Aynı ses değil sadece.
Ha benim gibi stratlere özel sevgisi olmayan bir adamı memnun eder mi?
Etmez.
  • Yeni Oluştur...