pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Bu aralar donanımla ilgili çok konu açtım, hadi hayırlısı :D Şimdi efendim, başka bir konuda dediğim gibi en sonunda kendime bir dizüstü bilgisayar aldım; ve masaüstü bilgisayarıma bağlı olan modemim aracılığıyla interneti her iki bilgisayar için paylaştırmak istiyorum. Modemin marka ve modeli Zyxel P-660HW-T1. Kablosuz internet özelliği var (anteninden anladım :p). Sorum şu kendim bir kablosuz ağ yaratarak (modem aracılığyla) dizüstü bilgisayarım üzerinden bu ağa bağlanabilir miyim? Yoksa illa odam ve salon arasına kablo mu çekmem lazım internete girmek için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Bağlanabilirsin tabii ki. O modemin amacı bu zaten. http://192.168.1.1 yazarak modemin konsoluna gir. Kullanıcı adı ve şifresi kitapçığında yazar. admin/hedehodo falan bir şeyler olacak. Orda menüde wizard'lar var. Wireless lan için olanını çalıştır. Bir kaç soru soruyor, o kadar. Sonra laptop'tan giriyorsun kablosuz olarak. Wizard'ları bulamazsan. Wireless LAN bölümüne gir. Ordan Wireless bölümüne gir. Kablosuz ağın için bir isim gir (ESSID). Wireless LAN aktifleştirmek için bir kutucuk var. Ona da bir tik koyuver. Sonra yine o bölümden şifreleme protokollerini de ayarlarsın istediğine göre. WPA yada WPA2 tavsiyemdir. WEP'ten uzak dur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Evet, biraz zorlanarak da olsa başadım sonunda. Teşekkürler Mirage ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Yalnız sonradan kafama bir şey takıldı. Acaba çevremde (alt üst kat vs) oturan insanlar benim bağlantımı kullanabilir mi? Bunu önlemek için şifre koyabilir miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Şifre koymadıysan kullanabilirler. Yukarda yazdığım gibi modemin konsoluna bağlanarak wireless lan menüsünden koyabilirsin. WPA yada WPA2 protokolleri iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 WPA veya WPA2'nin haricinda MAC kontrol sisteminide kullanabilirsin. atıyorum ki baban veya bir aile yakının kullanmak istediği zaman şifreleri girmekle uğraşmaları delirtiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar