Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablosuz modem ve ağ yaratma sorunsalı

pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Bu aralar donanımla ilgili çok konu açtım, hadi hayırlısı :D

Şimdi efendim, başka bir konuda dediğim gibi en sonunda kendime bir dizüstü bilgisayar aldım; ve masaüstü bilgisayarıma bağlı olan modemim aracılığıyla interneti her iki bilgisayar için paylaştırmak istiyorum.

Modemin marka ve modeli Zyxel P-660HW-T1. Kablosuz internet özelliği var (anteninden anladım :p). Sorum şu kendim bir kablosuz ağ yaratarak (modem aracılığyla) dizüstü bilgisayarım üzerinden bu ağa bağlanabilir miyim? Yoksa illa odam ve salon arasına kablo mu çekmem lazım internete girmek için?
Sosyal ağlarda paylaş

Bağlanabilirsin tabii ki. O modemin amacı bu zaten.

http://192.168.1.1 yazarak modemin konsoluna gir. Kullanıcı adı ve şifresi kitapçığında yazar. admin/hedehodo falan bir şeyler olacak.

Orda menüde wizard'lar var. Wireless lan için olanını çalıştır. Bir kaç soru soruyor, o kadar. Sonra laptop'tan giriyorsun kablosuz olarak.

Wizard'ları bulamazsan. Wireless LAN bölümüne gir. Ordan Wireless bölümüne gir. Kablosuz ağın için bir isim gir (ESSID). Wireless LAN aktifleştirmek için bir kutucuk var. Ona da bir tik koyuver. Sonra yine o bölümden şifreleme protokollerini de ayarlarsın istediğine göre. WPA yada WPA2 tavsiyemdir. WEP'ten uzak dur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...