sigisMoNd Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 bilgisayarimda vista home yuklu. simdiye kadar hic format atmadm. ne daha onceki xpye ne de daha oncelerine. format atma konusunda cahal kaldm.8-) bilgisayar zaman zaman cok yawaslio. ornegin firefoxun acilmasi icin 1 dakka bekledigim oluo. adim adim nasil format atabilicegim konusunda yardim edicek war mi? saolun simdiden edit: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Öncelikle Vista DVD'n var mı? Varsa bu tam sürüm mü, yoksa hazır bilgisayarlarla verilen recovery DVD'lerinden mi? Yada DVD'n yoksa recovery partisyonu var mı harddisk'inde? İşletim sistemini yeniden kurarken, (sadece) işletim sisteminin yüklü olduğu partisyona format atman gerekecek. O yüzden işletim sisteminin yüklü olduğu partisyonda (Windows klasörünün yüklü olduğu yer) önemli şeyler varsa yedeklemen lazım. Biliyorsundur muhtemelen ama söyliyeyim yine de. İşletim sistemini nasıl kuracağın ise ilk sorunun cevabına göre değişiyor. Ama genel olarak: - Bios'tan boot önceliğini DVD sürücüsüne veriyorsun. - Vista DVD'sini yerleştirip restart atıyorsun. - Çıkan işletim sistemi kurulum rehberini takip ediyorsun. Kurulum sırasında hangi partisyona kurmak istediğini soracak. Windows'un eskiden kurulu olduğu yeri seçeceksin, kendi formatlayacak. - Kurulum sırasında restart atacak. Bu restart sonrasında boot önceliğini tekrar harddisk'e çeviriyorsun. - Soruları cevaplıyorsun. - Bittikten sonra sürücüleri kuruyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 bilgisayar notebook. hazir bilgisayarlarla werilenlerden sanirim. ustunde 'urun kurtarma portions 2007' falan yazio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 O zaman işin daha kolay. Bilgisayar açılırken belli bir ekranda belli bir tuş çıkarak kurtarma konsolunu açıyorsun. Mesela benim laptop'ta Asus logosu çıktığı zaman F10'a basmak gerekiyor. Kullanım kılavuzunda yazar ne yapman gerektiğin. Neyse, kurtarma konsoluna girdikten sonra baştan kurmasını söylüyorsun. Genelde iki üç seçenek çıkıyor. Sadece windows kurulu olan partisyonu formatlamasını söylüyorsun. Formatını atıyor, harddisk'ten kurulumu yapıyor. Vistan laptop'un ilk günkü haline dönüyor. Detaylar yazar kullanım kulavuzunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sigisMoNd Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 tmm cok tesekkurler. ancak kullanim klavuzunda bulamadim hangi tusa basmam gerektigini. bnm bilgisayar casper. casper laptop kullanan varsa yardimci olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2007 Bilgisayar açılırken F tuşlarına bas dene işte. Çok daha kısa sürede bulursun. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar