Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uyku Problemi

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Efenim selamlar, bir uyku problemi topici ile daha karşınızdayız.

Şimdi sorun nedir,

19 yaşındayım, 3-4 ay öncesine kadar gün içinde uyandığım en geç saat (önceki akşam içmediysem falan) 11 - 12 idi. 4te de yatsam bu saatte kalkardım, 12de de.

Hatta alarm falan kurduğum zaman gece 2de falan yatsam en geç, sabah 6da 7de sorun yaşamadan kalkardım.

Son zamanlarda ne oluyor peki?

Kaçta yatarsam yatayım, alarm kurmuş olmama rağmen sabah 6 - 7 de çok çok ender uyanıyorum. Genelde 10 - 11 gibi uyanıyorum, o da yine alarm sayesinde.

Geç uyanma olayını geçtim, daha kötüsü de var: 6da uyanıyorum mesela, gidip yüzümü yıkıyorum ve direkt uykuya dalıyorum tekrar; ya da hiç kalkamıyorum. Uyku mahmurluğundan çıkamıyorum yani kısacası. Yüzümü yıkasam da, duş da alsam da uyuduğum uyku yetersiz geliyor.

Genelde bu şekilde alarmı yarım saat sonrasına kura kura 12 - 1 de kalkıyorum; dolayısıyla bütün derslerim yalan oluyor.

1 - 1.5 aydır sürekli bu oluyor, uyuduğum uyku yetersiz geliyor ya da en sağlam alarmları kurmuş olsam bile uyanamıyorum.

Vitamin eksikliği olabilir dediler ama doktora falan gözükmedim; nedir ne değildir ve en önemlisi, nasıl çözebilirim bunu?

(biraz uzun oldu sorry)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de gece uyuyamıyorum.

Son derece ciddiyim, uyku düzenimi ayarlamak için çok uğraştım, olmuyor arkadaş. Sabah 5-6 olmadan uyuyamıyorum. Uykusuz kalıp, gece uyumaya çalışıyorum, dayanamıyorum. Hayvan gibi uyuyup sabaha kadar yatakta kalıyorum, bu sefer de 20-22 saat ayakta kalıp yine ertesi günün sabahında uyuyorum.

Çok garip.
Sosyal ağlarda paylaş

Duş iyice uykunu getirir abi, boşuna alma derim. Uyku sorununu en iyi bir gün uyumayarak düzene koyabilirsin tabi ondan sonra rayına koyunca da 1 hafta bozma. Yoksa 3. gün yine geç yatınca pert oluyor. Mesela 4 gündür ne güzel koymuştum düzene, sabahlarım bomboştu ama bu gece yine gg oldu uyku. Sen gel ben senin ilacını biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlama ama bu tamamen kişisel tembellik ve sorumsuzlukla ilgili birşey. bak ben son bir aydır kaçta yatarsam yatayım, 12 de de yatsam sabah 5 tede yatsam, saat 9 daki alarmıma uyanıyorum ve hiç bir dersime gidemeden, o alarmı erteleye erteleye akşam 5 te kalkıyorum. yani senin hiç bir sorunun yok aslında. çok ender erken kalkıyorum genelde 12 de kalkyıroum diyosun. ben hiç kalkamıyorum ve saat 5 te uyanıyorum.

rahat olabilirsin yani, hayatına biraz çeki düzen verip, kalkıcam dersen kalkarsın, sorumluluklarına daha sıkı sarıl. sabah için kendine bi iş bul, mesela kalkınca kahve yap kahveni iç, giyin dışarı çık gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

işte uyku bozuklukları uzmanlarına sormadan önce, kendine bi çeki düzen vermek en iyisidir. yapıcak herşeyi yaptıktan sonra hala sorun varsa o zaman başka bir sorun olabilir. 19 yaşında, derslerini asan bir öğrencinin, 11-12 de kalkması kadar normal hiç birşey görmedim ben.

ayrıca normal bir insanın biyolojik saati, gündüz yaşayıp gece uyumayı gerektirir. aksi durumda bir süre sonra hastalık durumları oluşmaya başlar. güneş girmeyen eve doktor girer. 12 de yatın 7 de kalkın en güzeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı problem bendede var sabah 6-7 yi görmeden uyuyamıyorum. Hatta şuanda akşama kadar dayanıp 22-23:00 gibi yatmayı denicem. Daha önce 3 4 kere daha denedim ama aksam 7-8 oldumu uykum kaçıyor gene sabah 6 7 ye kadar uyuyamıyorum. Profesyonel yardım alma kararı aldım tedaviye gidiyim sonuçları yazarım :)

En uyuz kısmı ise normal vatandaşlar hayat sürerken sen uyuyor oluyorsun. Gece yat gece kalk olayıda sinir bozucu
Sosyal ağlarda paylaş

wildpervert said:
işte uyku bozuklukları uzmanlarına sormadan önce, kendine bi çeki düzen vermek en iyisidir. yapıcak herşeyi yaptıktan sonra hala sorun varsa o zaman başka bir sorun olabilir. 19 yaşında, derslerini asan bir öğrencinin, 11-12 de kalkması kadar normal hiç birşey görmedim ben.

ayrıca normal bir insanın biyolojik saati, gündüz yaşayıp gece uyumayı gerektirir. aksi durumda bir süre sonra hastalık durumları oluşmaya başlar. güneş girmeyen eve doktor girer. 12 de yatın 7 de kalkın en güzeli.

normal insanin biyolojik saati gazetelerin arka sayfasinda yer bulur ayda bir. 8 saat uyku zart zurt, bunlar kisiden kisiye degisir o yuzden bilincsizce kendini harap etmektense uzmanina danismak daha iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...