Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opeth - The Roundhouse Tapes

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

Arattım ama bulamadım.

Opeth'in 9 Kasim 2006'da, Londra Camden Roundhouse'da verdiği konserin kayıtlarından oluşmuş albüm.
Albümde bulunan şarkılar mutlaka elde bulunması gerektiğinin belgesi niteliğinde.

Cd1:
01. when
02. ghost of perdition
03. under the weeping moon
04. bleak
05. face of melinda
06. the night and the silent water

cd2:
01. windowpane
02. blackwater park
03. demon of the fall

Deliverance hariç tüm albümlerden en az bir şarkı var.
Şimdi bu topici bu tarihte açmamın sebebi albümü alıp tamamını an itibariyle dinlemiş bitirmiş olmam.

Yorumuma gelince; davul atakları yönünden acayip derecede eksik buldum. Albüm'de dinlerken orgazm olduğum atakların hiçbiri yok neredeyse. Ayrıca insanı mest eden bazı aksak ritmlerde de eksik var. Benim sabah akşam dinlememden mi yoksa opeth'in aşmışlığındanmı kaynaklanıyor bilinmez fakat en ufak bir trampet sesi eksikliği acayip derecede rahatsız ediyor beni. Bu albümde çok vardı. Diğer enstrümanlar kusursuza yakın. Sadece Blackwater Park'ta biraz sıçış var gibi geldi. Mikael bir bölümde çalmıyor vs.
Fakat özellikle canımı sıkan söylediğim gibi davul. Özellikle heyecanla the night and the silent water'ın sonunu beklerken sondaki -bence dünyanın en aşmış oturmuş ataklarından biri- atağı duyamadım üzüldüm.
Önümüzdeki maçlara bakıcaz artık :(

Ayrıca Peter Lindgren gitarıyla kaydedilmiş son albüm.

Sosyal ağlarda paylaş

ses kaydını ben pek beğenmedim açıkçası, çok reverb var ve sesler birbirine karışmış. açıkça duyulmuyor.
davul parçaların bütününü dinleyince pek eksikmiş gibi gelmiyor. özellikle davullara odaklanınca eksiliği hissetmiş olabilirsin :)

bi de eylül 2008 çok geç ya ben sanki ilk çeyreği diye okumuştum..?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...