Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kulak deldirme sorunsalı

heracles1986

Öne çıkan mesajlar

"Yavus Sultan Selim de takmış, benim taktığım küpe mi dert oluyo" diye savunabilirsin En klasik defans silahıdır kendisi. :P

O da kesmedi mi? O zaman aşağıdaki alıntıyı da eklersin ve son olarak "Küpe takmak halk geleneğimiz" dersin, gerisine de karışmam :P

Alıntı

Türk erkeklerinde ise küpe takmak, daha Orta Asya'daki konar-göçer yaşam dönemlerine kadar dayanmaktadır. O dönemlerde her ne kadar kadın ve erkek toplum içerisinde eşit sayılsa da erkeğin kadından daha üstün olduğuna inanılmaktadır. Halk arasındaki yaygın olan bir inanışa göre kötü ruhlar, yeni doğmuş olan erkek bebekleri öldürmekten büyük bir zevk almaktadır. Bu sebepten ötürüdür ki anneler erkek evlatlarına bir zarar gelmemesi adına çocuklarına belirli bir yaşa kadar tıpkı kız çocukları gibi küpe takarlarmış.

Ama onların bu düşüncesine de saygı duymak zorundasın. Bunu unutma ;)
Sosyal ağlarda paylaş

deldiremedigin icin sende ukte olmus. deldirme bosver, uzun vadede sacma gelecek zaten asacaksin, bosu bosuna babani kirma. Asker olmasaydi deldir eve git derdim de, asker babaya yapilmaz, biraz garip prensipli olurlar.

salla gitsin, benim babam da dovme yaptirirsan vururum seni demisti zamaninda, yaptirmadim, yaptirmam da herhalde, babami kiracagima kafami kirarim. hayat dovme kupe falan degil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...