Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oturan Boğa'nın kabilesi bağımsızlık ilan etti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ylanız boru deil bu olay, dünyanın 4 köşesinden destek alıcak bi hareket olma potansiyeli var işin,

varmı şu alemde kızıl derililer kadar cok sevilen millet?
Mesaj tarihi:
xieon said:
cicibebe said:

bak kardeş, kızılderililerin amerikaya karşı çıkmaya hakları vardır. neden? birinci sebep orann yerlileri oldukları halde yabancı muamelesi görüyorlar, dışlanıyorlar. diğer sebep onlar ile DEVLETİN imzaladığı bir anlaşma varmış ve devlet kızılderililerden ihtiyacı olan şeyi aldığı halde anlaşma gereği onlara vermesi gereken şeyi vermemiş. yani burada kızılderililer MAĞDUR.
bu yüzden sen kızılderililer haklıysa türkiye'deki azınlıklar da isyan etseler haklı olurlar diyemezsin, desen de ciddiye alınmazsın. neden? o halklar mağdur değil çünkü. eğer mağdur olduklarını düşünüyorsan mantıklı bir şekilde bir açıklama yap. bazı milletlerin eskiden burada bulundukları için hak iddia etmeleri yetersiz bir argüman. bir kere o milletler buradan kovulmalarına sebep olan şey buraya türklerin gelişi değil ki, kovulmadan önce yüzyıllardır zaten türk hükmünde yaşıyorlardı dolayısıyla mesele kovulmalarıysa ancak tekrar buraya gelip bu ülkenin vatandaşı olmak isterlerse haklı olurlar. kaldı ki buraya dönmeleri yasak değil, isteyen gelir.

Efendim öncelikle bu ülkedeki bulunan "azınlıklardan" biri olarak şunu rahatça söylüyebilirim ki bu ülke insanlarını dışlıyor şu 20 yaşıma kadar dinimle de dinimlede "ırkımla" da dalga geçildi bu son zamanlarda olan birşey de değil en basitinden Türkiye ilk kez kurulduğunda CHP'nin heryerde parti binasi varken Doğu Anadolu gibi yerlerde neden yoktu? Bu dışlama değildir nedir bana açıklıyabilir misin? Ayrıca diyorsunki buraya dönmeleri yasak değil nereye yasak değil insanları düşüncelerinden dolayı bile yargıladığımız bir ülkedeyiz, özellikle azınlıksan her sözüne karşı önyargıyla yaklaşılan bir ülkeyiz nasıl oluyorda bu ülkede ayrım olmadığını söylüyorsun belki devlet fiilen ayrım yapmıyor ama o hoşgörülü halkımız bu ayrımı çok güzel yapıyor. Zamanında istiklalde insanların dükkanlarını yağmalıyan ben değildim yada ayrıca bana şunun hesabini ver ikinci dünya savaşında Ermenilerden, Yahudilerden daha fazla varlık vergisi alan kimdi? Lütfen bana alınan vergiler eşitti demeyin eşit olmadığını çok iyi biliyorum...
said:

yaptırım uygulayacak gücü yok önermesi birşey ifade etmez. mücadele edilir ya da edilmez, mücadele etmeden yaptırım uygulatamazsın onun dışında kimin ne kadar güçlü olduğu değil nasıl mücadele ettiği önemlidir. kızılderililerin müzadle etme hakları var mı? var. edip etmemek onlara kalmış.
ayrıca mesajımda yazanların hepsine aynı anda cevap verirsen sevinirim.
Ben kızılderililer mücadele etmesin de demiyorumki şu anki durumlarıyla istekleri hayalden öte değil... Dünyada tek süper güç olma yolunda ilerliyen ve en güçlü dönemlerinden olan bir ülkenin içinde çıkıp özgürlük istemek salaklıktan öte birşey değildir

senin ırkının ve dininin başkalarınca aşağılanması o insanların suçudur. anayasada türk olmayanları aşağılayın diye bir ibare yok, isteyen herkes gelmekte özgürdür. toplumda geri kafalıların olması bu ülkenin bölünmesi gerektiği anlamına gelmez. ha devletin bu hareketleri teşvik ettiği ya da bizzat demokrasiye aykırı uygulamalarda bulunduğu oldu mu? oldu ama bunları yapanlar benim ve diğer birçok türk'ün de düşmanı. ama biz bu ülkeyi bölmek istemiyoruz. çünkü bu ülke başka milletlerin üstüne basarak kurulmadı ve başkalarına acı ve korku yaşatarak hayatta kalmıyor ve bahsettiğin haksız uygulamalar zaten aslında bu ülkenin yasalarına göre suç. dolayısıyla ben bu haksızlıkları yapanların her birini ayrı ayrı birey olarak görüyorum ve derdim onlarla, ve onları koruyanlarla. dediğim gibi sen ve senin gibilerin başlarına gelenler buraya türkler'in gelmesiyle değil daha sonraki bozulmalardan dolayı geldi dolayısıyla bölücülüğü savunanlar haksızdır çünkü ayırmak istediği topraklar onların olduğu kadar türkler'in de evi ama sorunları türkler ile değil bireylerle.
chp'nin doğu anadolu'da şubesi yoksa bu deniz baykal'ın salaklığıdır, beni bağlamaz. ayrıca deniz baykal bir yere gitmiyorsa bu o insanlara verilen bir ödüldür.
ezildiğini söylüyorsun ama diğer yandan da kendi kimliğine sahip çıkmak adına birşey yapıyor musun? neden kimliğini açıklamaktan çekiniyorsun? sen bu toprağın insanı değil misin, ya da ermeni, rum ya da x olmak ayıp birşey mi ki "ben buyum" demiyorsun da zamir kullanıyorsun? sen ne kadar güçlü durursan o kadar dikkate alınırsın, eğer kabul edilmek istiyorsanız ilk önce kendi adınızı söyleyeyebilmeye başlayın. bunun için türklüğe karşı çıkmak zorunda değilsiniz. türk olmak rum ya da ermeni olmamak değil, türkiye'li olabilmektir. yani senin rum ya da ermeni olman türk olamayacağın anlamına gelmez. 6-7 eylül olaylarında linç edilenler ya da mübadele ile gönderilenler rum, ermeni, yahudi olabilir ama bu ülkeye onları horgörenlerden daha çok faydaları, emekleri dokunmuştur ve bu toprakları onlardan daha fazla sevmişlerdir dolayısıyla birçok kişiden daha türklerdir.
Mesaj tarihi:
cicibebe said:
xieon said:
cicibebe said:

bak kardeş, kızılderililerin amerikaya karşı çıkmaya hakları vardır. neden? birinci sebep orann yerlileri oldukları halde yabancı muamelesi görüyorlar, dışlanıyorlar. diğer sebep onlar ile DEVLETİN imzaladığı bir anlaşma varmış ve devlet kızılderililerden ihtiyacı olan şeyi aldığı halde anlaşma gereği onlara vermesi gereken şeyi vermemiş. yani burada kızılderililer MAĞDUR.
bu yüzden sen kızılderililer haklıysa türkiye'deki azınlıklar da isyan etseler haklı olurlar diyemezsin, desen de ciddiye alınmazsın. neden? o halklar mağdur değil çünkü. eğer mağdur olduklarını düşünüyorsan mantıklı bir şekilde bir açıklama yap. bazı milletlerin eskiden burada bulundukları için hak iddia etmeleri yetersiz bir argüman. bir kere o milletler buradan kovulmalarına sebep olan şey buraya türklerin gelişi değil ki, kovulmadan önce yüzyıllardır zaten türk hükmünde yaşıyorlardı dolayısıyla mesele kovulmalarıysa ancak tekrar buraya gelip bu ülkenin vatandaşı olmak isterlerse haklı olurlar. kaldı ki buraya dönmeleri yasak değil, isteyen gelir.

Efendim öncelikle bu ülkedeki bulunan "azınlıklardan" biri olarak şunu rahatça söylüyebilirim ki bu ülke insanlarını dışlıyor şu 20 yaşıma kadar dinimle de dinimlede "ırkımla" da dalga geçildi bu son zamanlarda olan birşey de değil en basitinden Türkiye ilk kez kurulduğunda CHP'nin heryerde parti binasi varken Doğu Anadolu gibi yerlerde neden yoktu? Bu dışlama değildir nedir bana açıklıyabilir misin? Ayrıca diyorsunki buraya dönmeleri yasak değil nereye yasak değil insanları düşüncelerinden dolayı bile yargıladığımız bir ülkedeyiz, özellikle azınlıksan her sözüne karşı önyargıyla yaklaşılan bir ülkeyiz nasıl oluyorda bu ülkede ayrım olmadığını söylüyorsun belki devlet fiilen ayrım yapmıyor ama o hoşgörülü halkımız bu ayrımı çok güzel yapıyor. Zamanında istiklalde insanların dükkanlarını yağmalıyan ben değildim yada ayrıca bana şunun hesabini ver ikinci dünya savaşında Ermenilerden, Yahudilerden daha fazla varlık vergisi alan kimdi? Lütfen bana alınan vergiler eşitti demeyin eşit olmadığını çok iyi biliyorum...
said:

yaptırım uygulayacak gücü yok önermesi birşey ifade etmez. mücadele edilir ya da edilmez, mücadele etmeden yaptırım uygulatamazsın onun dışında kimin ne kadar güçlü olduğu değil nasıl mücadele ettiği önemlidir. kızılderililerin müzadle etme hakları var mı? var. edip etmemek onlara kalmış.
ayrıca mesajımda yazanların hepsine aynı anda cevap verirsen sevinirim.
Ben kızılderililer mücadele etmesin de demiyorumki şu anki durumlarıyla istekleri hayalden öte değil... Dünyada tek süper güç olma yolunda ilerliyen ve en güçlü dönemlerinden olan bir ülkenin içinde çıkıp özgürlük istemek salaklıktan öte birşey değildir

senin ırkının ve dininin başkalarınca aşağılanması o insanların suçudur. anayasada türk olmayanları aşağılayın diye bir ibare yok, isteyen herkes gelmekte özgürdür. toplumda geri kafalıların olması bu ülkenin bölünmesi gerektiği anlamına gelmez. ha devletin bu hareketleri teşvik ettiği ya da bizzat demokrasiye aykırı uygulamalarda bulunduğu oldu mu? oldu ama bunları yapanlar benim ve diğer birçok türk'ün de düşmanı. ama biz bu ülkeyi bölmek istemiyoruz. çünkü bu ülke başka milletlerin üstüne basarak kurulmadı ve başkalarına acı ve korku yaşatarak hayatta kalmıyor ve bahsettiğin haksız uygulamalar zaten aslında bu ülkenin yasalarına göre suç. dolayısıyla ben bu haksızlıkları yapanların her birini ayrı ayrı birey olarak görüyorum ve derdim onlarla, ve onları koruyanlarla. dediğim gibi sen ve senin gibilerin başlarına gelenler buraya türkler'in gelmesiyle değil daha sonraki bozulmalardan dolayı geldi dolayısıyla bölücülüğü savunanlar haksızdır çünkü ayırmak istediği topraklar onların olduğu kadar türkler'in de evi ama sorunları türkler ile değil bireylerle.
chp'nin doğu anadolu'da şubesi yoksa bu deniz baykal'ın salaklığıdır, beni bağlamaz. ayrıca deniz baykal bir yere gitmiyorsa bu o insanlara verilen bir ödüldür.
ezildiğini söylüyorsun ama diğer yandan da kendi kimliğine sahip çıkmak adına birşey yapıyor musun? neden kimliğini açıklamaktan çekiniyorsun? sen bu toprağın insanı değil misin, ya da ermeni, rum ya da x olmak ayıp birşey mi ki "ben buyum" demiyorsun da zamir kullanıyorsun? sen ne kadar güçlü durursan o kadar dikkate alınırsın, eğer kabul edilmek istiyorsanız ilk önce kendi adınızı söyleyeyebilmeye başlayın. bunun için türklüğe karşı çıkmak zorunda değilsiniz. türk olmak rum ya da ermeni olmamak değil, türkiye'li olabilmektir. yani senin rum ya da ermeni olman türk olamayacağın anlamına gelmez. 6-7 eylül olaylarında linç edilenler ya da mübadele ile gönderilenler rum, ermeni, yahudi olabilir ama bu ülkeye onları horgörenlerden daha çok faydaları, emekleri dokunmuştur ve bu toprakları onlardan daha fazla sevmişlerdir dolayısıyla birçok kişiden daha türklerdir.

Bir defa biz ülkemizi hoşgörüyle barışla sevecenlikle kurduk argümanını bırakmak lazım.Dünyada bir ulus en başından beri o topraklarda yaşamıyorsa devletler (ki en başından beri bile o topraklarda yaşaşa bile genelde bir devlet kurmak hoşgörüyle olmaz) genelde savaşlarla kurulur.Özellikle tarihlerinde göcebe ve en büyük gelirleri savaş ganimeti olan bir ırktan geliyoruz bunu da göz önünde bulundurun.
Demişşin ki "ha devletin bu hareketleri teşvik ettiği ya da bizzat demokrasiye aykırı uygulamalarda bulunduğu oldu mu? oldu " ve "dolayısıyla ben bu haksızlıkları yapanların her birini ayrı ayrı birey olarak görüyorum" , demek ki hem devlet hem de bir sürü vatandaşın zaman zaman azınlıklara kötü davranmış.Herşeyi münferit olarak göremezsin o zaman bir alman çıkar hitler beni bağlamaz der ama onlar yıllarca yahudilere tazminat ödediler ülke olarak.Hem devletin hem de bazı vatandaşların münferit(?) baskılarına rağmen bir bireyin "ben buyum" diye etnik kimliğini ya da genelinkinden farklı dinini dile getirmesi kolay değildir.İnsanlar bu ülkede müslümanlığı yaymalıyız mantığıyle yetiştirilirken ,hristiyanlar dinini yaymaya çalışıyor diye misyoner damgası yiyip öldürülüyorlar.
Kızıldereliler konusunda tabiki pkk olayı ile onların olayı bir değil , hiç bir olay aynı olamaz .Kendim de kızılderelilerin daha çok özgürlük kazanmasını ve davalarında başarılı olmalarını isterim.Şunu da kabul etmek lazım ki ikisinde bölücülük eylemidir ortak noktalarıda vardır.Beni rahatsız eden nokta ülkemiz de bölücülükle problemler yaşarken başka bir ülkenin benzer bir olayında nası bu kadar farklı bir tepki verebiliyor olmamız.
Mesaj tarihi:
@Cicibebe

Sayın Cicibebe CHP'nin bugün Doğu Anadoluda şübesi vardir yada ben öyle saniyorum benim bahsettiğim olay Cumhuriyetin ilk dönemlerindeydi kısacası tek partili dönemdeydi tabiki diyebilirsiniz ülke yeni kurulmuş oralara kurmak zordur oranın halkından tepki alabilirsiniz ama sizinle kurtuluş savaşında savaşan halkın birden değiştiğini düşünüyorsanız kendimizde de bir sorun aramalısınız. Bunun yanında etnik kimliğine sahip çıkabilirsin diyorsun. Sanırım başka bir ülkede yaşıyorsun bu ülkede ben Kürt'üm ben Ermeni'yim diyince özellikle de son zamanlarda olmak üzere pek hoş karşılanmıyorsun hatta biraz da ters düşüncelerin varsa sokağın ortasında kafana bir kurşun yiyebiliyorsun işte bu yüzdendir ki ülkenin bölünmemesini İSTEMİYORUM ve bölünmemesi için elimden geleni yaparim çünkü böyle bir durumda ülkedeki zenofobi iyice artacaktir ve ortaya da pek hoş şeylerin çıkmıyacağı da belli.
Mesaj tarihi:
Elin Irağını işgal eden adamlar, kendi içlerinde dır dır edenleri boş bırakırlarmı sanıyorsunuz ki.

ABD böyle ırk ayrımıyla nalları dikecek olsa şimdiye çoktan dikerdi. Adamların ülkesinde yok yok.

Çok güzel bir şekilde "Amerikalı" imajını yerleştirmiş adamlar. Dünyanın en refah ülkesinde yaşarken sanırım kimse de "biz sizi istemiyoruz ayrı bir hadehöde devleti kurcaz" demez.

Kızılderililer zaten "Amerikalı" imajına adepte olamadılar. Doğaldır onların bunu istemesi. Haksızlar mı? Değiller. Zamanında antlaşmalar yapılmış adamlar diğer tarafın buna uymadığını söyleyerek fes etmişler. Hakları var mı? Var. Bir şey alabilirler mi? Anca babayı alırlar.
Mesaj tarihi:
elm said:
Bir defa biz ülkemizi hoşgörüyle barışla sevecenlikle kurduk argümanını bırakmak lazım.Dünyada bir ulus en başından beri o topraklarda yaşamıyorsa devletler (ki en başından beri bile o topraklarda yaşaşa bile genelde bir devlet kurmak hoşgörüyle olmaz) genelde savaşlarla kurulur.Özellikle tarihlerinde göcebe ve en büyük gelirleri savaş ganimeti olan bir ırktan geliyoruz bunu da göz önünde bulundurun.
Demişşin ki "ha devletin bu hareketleri teşvik ettiği ya da bizzat demokrasiye aykırı uygulamalarda bulunduğu oldu mu? oldu " ve "dolayısıyla ben bu haksızlıkları yapanların her birini ayrı ayrı birey olarak görüyorum" , demek ki hem devlet hem de bir sürü vatandaşın zaman zaman azınlıklara kötü davranmış.Herşeyi münferit olarak göremezsin o zaman bir alman çıkar hitler beni bağlamaz der ama onlar yıllarca yahudilere tazminat ödediler ülke olarak.Hem devletin hem de bazı vatandaşların münferit(?) baskılarına rağmen bir bireyin "ben buyum" diye etnik kimliğini ya da genelinkinden farklı dinini dile getirmesi kolay değildir.İnsanlar bu ülkede müslümanlığı yaymalıyız mantığıyle yetiştirilirken ,hristiyanlar dinini yaymaya çalışıyor diye misyoner damgası yiyip öldürülüyorlar.
Kızıldereliler konusunda tabiki pkk olayı ile onların olayı bir değil , hiç bir olay aynı olamaz .Kendim de kızılderelilerin daha çok özgürlük kazanmasını ve davalarında başarılı olmalarını isterim.Şunu da kabul etmek lazım ki ikisinde bölücülük eylemidir ortak noktalarıda vardır.Beni rahatsız eden nokta ülkemiz de bölücülükle problemler yaşarken başka bir ülkenin benzer bir olayında nası bu kadar farklı bir tepki verebiliyor olmamız.

ben bu ülke barış, sevgi ve hoşgörüyle kuruldu demedim, demek istediğim bu ülkenin kurulması için başka bir ırkın ortadan kaldırılması gerekmediğiydi.
valla 6-7 eylül olaylarını hitler ile bir tutmak çok saçma, dükkan yağmalamayla milyonlarca yahudinin öldürülmesi aynı şey değil başka argümanlar bul kendine. kaldı ki 6-7 eylülde karambole türkler bile yağmalandı. bu ülkede "sen x'sin bana saygı göster, kalk oradan ben oturucam!" diye replikler hiçbir zaman yaşanmadı o yüzden türkiye'yi nazi almanyası ve amerika ile bir tutmayın, saçma yani. bölücülükle çözülecek bir mesele yok türkiye'de. derdi olanlar önce gitsin etnik temizliğe uğrasın ondan sonra gelsin lütfen öbür türlü meme yok.
xieon said:
@Cicibebe

Sayın Cicibebe CHP'nin bugün Doğu Anadoluda şübesi vardir yada ben öyle saniyorum benim bahsettiğim olay Cumhuriyetin ilk dönemlerindeydi kısacası tek partili dönemdeydi tabiki diyebilirsiniz ülke yeni kurulmuş oralara kurmak zordur oranın halkından tepki alabilirsiniz ama sizinle kurtuluş savaşında savaşan halkın birden değiştiğini düşünüyorsanız kendimizde de bir sorun aramalısınız. Bunun yanında etnik kimliğine sahip çıkabilirsin diyorsun. Sanırım başka bir ülkede yaşıyorsun bu ülkede ben Kürt'üm ben Ermeni'yim diyince özellikle de son zamanlarda olmak üzere pek hoş karşılanmıyorsun hatta biraz da ters düşüncelerin varsa sokağın ortasında kafana bir kurşun yiyebiliyorsun işte bu yüzdendir ki ülkenin bölünmemesini İSTEMİYORUM ve bölünmemesi için elimden geleni yaparim çünkü böyle bir durumda ülkedeki zenofobi iyice artacaktir ve ortaya da pek hoş şeylerin çıkmıyacağı da belli.

valla dediğim gibi sen korkup sindiğin sürece tek şansın karşı tarafın seni dövmekten bıkıp insafa gelmesi. sen sanıyor musun ki bu ülkede bir tek türk olmayanlar eziliyor? bu ülkede bütün akıllılar eziliyor ve aynı kişiler tarafından.

ve belki de amerika olmasaydı türkiye'de bu bahsedilen şeylerin hiçbiri olmayacaktı. amerika türkiye'de demokrat partiyi güçlendirip sürekli iktidarda tutmasaydı bu ülkede bu kadar cahil olmayacaktı dolayısıyla caihller tarafından yönetilmeyecekti. bu yüzden;
oh olsun amerikaya, on yüzbin parçaya bölünür umarım.
Mesaj tarihi:
sayin xieon falan filan demiyorum ben

dininle dalga gecilmesinden hoslanmiyorsan bas git bu topraklardan. Ben bir musluman olarak her gun imamlarla espriler, hirsiz din gorevlileri, azmis imamlarla, veya camideki aptalliklarla ilgili seyler dinliyorum. Guluyoruz geciyoruz hanginiz pilardocu imama gulmediniz.

Sen bunu kaldiramiyorsan bas git anadoludan bu topraklar boyle cunku, bu toplum musluman turkte olsa, ermeni turkte olsa hatta yahova sahidi bile olsa boyle. Dininle falan alakasi yok bu isin, ben bu ulkede sen ermenisin seni asalim seni keselim diyen kimseyi gormedim cokta yakin ermeni arkadaslarim vardir. Oturupta sen kendini bizden ayirirsan bizde seni dislariz. Ha bu ulkede ermeni kufredende yahudiye kufredende disardakine eder burdakine etmez, disardaki ermeniye kufretmezsen sende beraber benden degilsin, cunku benim oldugu kadar senin olanda topragi istiyor. Ha yok buda isine gelmiyorsa daha yorumum yok.

Varlik vergisine gelince ole hemen atlayip ziplama bakalim bizim paramizi aldilar falan.

Ataturk bir gun mersine gider, boyle mersindeki butun guzel evler ermenilerinden butun koskler falan. Yolda turkun biri gelir, ataturk sorar

-Sen niye boyle evlerde oturmuyorsun der
adamin cevap
-Atam onlar buralari alirken bizde elimizde silah savasiyorduk olur.

Bizler canakkalede afyonda, inonude olurken siz ticaret yapiyordunuz, biz asker olurken siz askerden yirtiyordunuz. Hatta ticaret bile yasakti bize. O yuzden yeni cumhuriyetle beraber birseylerin esitlenmesi lazimdi esitlendi. Ha sorarsan 6-7 eylul olaylari hayvanliktir olmustur ama buna benzer olaylar her ulkede olmustur. Bugun bu ulkede ben yahudiyim ben ermeniyim beni okutmuyorlar, bana ticaret yaptirmiyorlar diyeniniz varsa utansin. O yuzden oyle ezik ayaklarina yatmayin.
Mesaj tarihi:
matama said:
sayin cici bebe mebe demiyorum ben

dininle dalga gecilmesinden hoslanmiyorsan bas git bu topraklardan. Ben bir musluman olarak her gun imamlarla espriler, hirsiz din gorevlileri, azmis imamlarla, veya camideki aptalliklarla ilgili seyler dinliyorum. Guluyoruz geciyoruz hanginiz pilardocu imama gulmediniz.

Sen bunu kaldiramiyorsan bas git anadoludan bu topraklar boyle cunku, bu toplum musluman turkte olsa, ermeni turkte olsa hatta yahova sahidi bile olsa boyle. Dininle falan alakasi yok bu isin, ben bu ulkede sen ermenisin seni asalim seni keselim diyen kimseyi gormedim cokta yakin ermeni arkadaslarim vardir. Oturupta sen kendini bizden ayirirsan bizde seni dislariz. Ha bu ulkede ermeni kufredende yahudiye kufredende disardakine eder burdakine etmez, disardaki ermeniye kufretmezsen sende beraber benden degilsin, cunku benim oldugu kadar senin olanda topragi istiyor. Ha yok buda isine gelmiyorsa daha yorumum yok.

Varlik vergisine gelince ole hemen atlayip ziplama bakalim bizim paramizi aldilar falan.

Ataturk bir gun mersine gider, boyle mersindeki butun guzel evler ermenilerinden butun koskler falan. Yolda turkun biri gelir, ataturk sorar

adamin cevap

Bizler canakkalede afyonda, inonude olurken siz ticaret yapiyordunuz, biz asker olurken siz askerden yirtiyordunuz. Hatta ticaret bile yasakti bize. O yuzden yeni cumhuriyetle beraber birseylerin esitlenmesi lazimdi esitlendi. Ha sorarsan 6-7 eylul olaylari hayvanliktir olmustur ama buna benzer olaylar her ulkede olmustur. Bugun bu ulkede ben yahudiyim ben ermeniyim beni okutmuyorlar, bana ticaret yaptirmiyorlar diyeniniz varsa utansin. O yuzden oyle ezik ayaklarina yatmayin.

Bir insanla tartışacaksan önce ağzındaki salyaları silmeni tavsiye ederim ondan sonra konuş. Ayrıca ben Ermeni olduğumu da söylemedim bunu da aklının bir kenarina yaz ve de okumayi öğren. Bunun yanında beni okutmuyorlar beni eğitmiyorlar demedim aksine devletin böyle bir fiilen uygulama yapmadığını belirttim. Varlık vergisiyle bizim paramizi aldılar demedim azinliklardan daha çok para alındı hatta o kafan bassın diye örnek veriyorum: Müslüman X Efendi ve Hıristiyan Y efendinin paraları birbirlerine eşit olsun Müslüman X Efendiden %5 vergi alınırken Hıristiyan Y Efendiden %20 vergi alınıyor sanırım sen başka bir ülkede yaşıyorsun yada EŞİTLİK kavrami nedir öğrenemişsin git öğren bir zahmet. Cumhuriyet denilen sistemin nasil işlediğini biri arkadaşa anlatsın. Bunun yanında dinle dalga geçmek, küçümsemek başkadır onunla ilgili şaka yapmak başkadır. "ben bu ulkede sen ermenisin seni asalim seni keselim diyen kimseyi gormedim cokta yakin ermeni arkadaslarim vardir." Hahahahaha yemin ederim gece gece güldürdün beni emin öyle çık bir sokağa bak daha geçen değil miydi Hrant Dink'i vurdular adamin yazdiklarini okumayan anlamıyan beyinsizler değil miydi onu vuran? Belki sen zeki olabilirsin ama bu ülkedeki herkezi kendin gibi görme...

TÜM BUNUN YANINDA SEN KİMSİN Kİ BANA "BEĞENMİYORSAN BU ÜLKEYİ TERKET DİYORSUN."
Mesaj tarihi:
Ayrıca rica ediyorum benim bir sürü Ermeni arkadaşım bir sürü Kürt arkadaşım var diye girmeyin konuya böyle çocuksa argümanlarınız herkese sökmez... Eğer söylüyeceksek benim de her ırktan bir sürü arkadaşım var ama senin aksine ben onlari Ermeni, Kürt, Türk diye ayırmıyorum hepsini en önce İnsan diye görüyorum

Ayrıca bu ülkede ayrımcılık yok diyorsun kendi yazdiğin postta anlatıyorsun onlar burda ticaret yaparken biz savaşıyorduk bu ayrımcılık değildirde nedir sorarim, gülerim...

said:

adamin cevap
Mesaj tarihi:
Bu işlerin sonunu merakla bekliyorum ben. Kosova var en yakın zamanda sonuca bağlanacak bir model olarak. Her milletim diye ortaya çıkan bağımsızlıktan bahseder oldu bugünlerde ki bu şu anda bildiğimiz devlet anlayışının dışından birşey.

Konuşulacak çok şey var aslında konuyla ilgili ama kısaca sonuca bağlamak gerekirse; 50 senede bir savaş lazım sanırım bu dünyaya.
Mesaj tarihi:
hrant dink'in vurulması, rahip santoro'nun öldürülmesi ve malatya yayınevi katliamı basit linç olayları değiller. ve yeterince araştıran biri bu olaylarda bütün yolların amerika'ya çıktığını görebilir. bugün türkiye'de bölücüler de ultra milliyetçi gruplar da şeriatçılar da amerika parmağıyla kurulmuştur ve hangisine sorsanız amerikan emperyalizmine karşıdır. ne garip.
ayrıca ayrım görmekten muzdarip kişilere ilkokulda andımız okunurken "türküm, doğruyum.." demek neden bu kadar koyuyor? ırk ayırımcılığı yanlış birşey evet ama bu ülkede herkes "türküm" diyebilmelidir öbür türlü onlara ayrım yapanlardan farklı değillerdir.
Mesaj tarihi:
cicibebe said:
hrant dink'in vurulması, rahip santoro'nun öldürülmesi ve malatya yayınevi katliamı basit linç olayları değiller. ve yeterince araştıran biri bu olaylarda bütün yolların amerika'ya çıktığını görebilir. bugün türkiye'de bölücüler de ultra milliyetçi gruplar da şeriatçılar da amerika parmağıyla kurulmuştur ve hangisine sorsanız amerikan emperyalizmine karşıdır. ne garip.

Bütün bu olayların arkasından amerikanın çıkması hiçbirşeyi değiştirmez , sonuçta bu insanlar para karşılığı değil düşünceleri , inandıkları şeyler için yaptılar bunu (sorun da bu inandıkları şeyler ) bu olgu olduğu sürece kimler tarafından kullanıldıkları farketmez.Geçen Deniz Geçmiş'in hayatını okurken de amerika deniz'i kullandı diye süpheli bir kitaptan alıntı yapmışlar , herşeyin arkasında amerika var demek moda , öyle olsa bile bundan ne çıkarmalıyız ?
Mesaj tarihi:
cicibebe said:

Bu konuda sonuç oraya çıkıyor olabilir fakat bunu yapan insanlar bu ülkenin vatandaşları beraber yaşadığımız insanlar hatta kapı komşularımız işte insani korkutan bu. Kimin "uşağı" olurlarsa olsunlar bize bu ülkede yaşın tüm insanlara zarar veriyorlar. Ve günümüz de bu kutuplaşmalar(Milliyetçi, dinci)gitgide artmaktadır bu yüzdendirki insanları tek bir başlık altına toplamalıyız bunun devamını da alıntının diğer bölümünde yazacağım.

cicibebe said:
ayrıca ayrım görmekten muzdarip kişilere ilkokulda andımız okunurken "türküm, doğruyum.." demek neden bu kadar koyuyor? ırk ayırımcılığı yanlış birşey evet ama bu ülkede herkes "türküm" diyebilmelidir öbür türlü onlara ayrım yapanlardan farklı değillerdir.

Andımızı ben gerçekten takdir ediyorum. Gerçekten dahice düşünülmüş bir çözüm. Düşünsenize en azından ilkokulun zorunlu olduğu (Bunu deme sebebim lisede Andimizin olmamasidir) bir yerde tüm küçükler bunu bilerek yetişirlerki bu takdir ettiğim birşey çünkü bir sürü "ırk"ın bir arada yaşadağı bir ülkede herkesi tek çatı, tek kimlik altına toplamanın en güzel yönüdür. İşte bu yüzdendirki ülkedeki her vatandaşı ben "türküm" diyebileceği bir seviyeye getirmeliyiz her ne kadar köken olarak Türk olduğuna inanmasada bu ülkede yaşayan insanlarla eşit ve birlik olduğunu bilmelidir. Ha diyeceksiniz sana sorulduğunda sen ne diyorsun? Benim ki biraz daha kişisel bir cevap bana nereli olduğumu yada kökenimi sorduklarında Dünyalim yada İnsanim gibi cevaplar veriyorum ama bunun yanında bu ülkede yaşıyan herkesin eşit olduğunuda biliyorum ve bunu savunuyorum.
Mesaj tarihi:
elm said:
cicibebe said:

Bütün bu olayların arkasından amerikanın çıkması hiçbirşeyi değiştirmez , sonuçta bu insanlar para karşılığı değil düşünceleri , inandıkları şeyler için yaptılar bunu (sorun da bu inandıkları şeyler ) bu olgu olduğu sürece kimler tarafından kullanıldıkları farketmez.Geçen Deniz Geçmiş'in hayatını okurken de amerika deniz'i kullandı diye süpheli bir kitaptan alıntı yapmışlar , herşeyin arkasında amerika var demek moda , öyle olsa bile bundan ne çıkarmalıyız ?

benim vurgulamak istediğim şu an empati kurup acıdığınız amerika'nın bize acımadan çatır çatır kıydığıydı.
bu ülkede öyle insanlar var diye kapatıp gidelim mi yani? e onlar bizim de düşmanımız? ama biz onlarla mücadele etmeyi tercih ediyoruz çünkü biz bu ülkeyi ve türklüğü ileriye taşımak ve uygar bir kimlik kazandırmak istiyoruz.
Mesaj tarihi:
o salyalari bir tarafinda silerim diyorum haddini bil.

onun disinda sert falan konusmuyorum, istanbulun en guzel yerlerinde oturup, tarihin butun savaslarinda evlerinde yatip, oturduklari yerden beni ve irkimi kotuleyen insanlari kabul etmiyorum. Oturup hrant dinki oldu diye bu ulkede yabancilara zulum var diyorsan artik utandan baska bir sey demiyorum.

Cumhuriyetin basinda bir esitleme yapildi ve bu varlik vergisi farkli manalarda butun ulkelerde alinmistir azinliklardan. o yuzden buraya gelip ben ermeneyim yahudiyim kurdum bu memlekette bizi eziyorlar dediklerinde cildiriyorum. Sanki o kazandiklari paralari zamaninda haklariyla kazandilar, uzan nasil haksizlikla o paralari kazanip verdiyse azinliklarda ayni sekilde geri odemislerdir. Ataturkun olayina gelince gayet guzel varlik vergisinin alinmasinin nedenini anlatiyor. Canakkalede olen ermenileri bir saysana bana bir ara veya yahudileri. Bu arada levanten kardesleride hala fransiz amerikan vs lerle bireber kontak halinde alttan alttan vatani kaziyorlardi. O yuzden iki tane salkim hanimin taneleri izleyip, gelip bana hic bir ermeniyi yahudiyi savunamazsiniz. Bu arada ole kurt arkadasim falan geyiklerine girmiyorum cunku sirketimin benim disindaki butun ortaklari yahudi belki senden cok iclerindeyim. Bunlari onlarin yuzunede soyluyorum. O yuzden eksi sozluk agzini baska yere al. Isin ozu 1960 lardan beri bu ulkede hic bir yabanci ayrimi yoktur, acikcasi aleviler bir cok azinliktan cok daha fazla ayrimciliga maruz kaliyorlar oturup halkin tepkisi yonunden bakicaksaniz. Bu arada evet ben kim oluyorumda seni bu ulkeden kovuyorum, elbette seni kovma hakkim yok, ama cikipta benim dinimle alay ediyorlar, bizi kesiyorlar diyorsan o zaman bas git derim. Kimseye halkima iftira attirmam. O rahibide dinkide oldurenler ayni zamanda gelip benim sokaktaki muslumanimida basi acik diye vuruyorlar, oturupta sana ozel birsey degil yani. O yuzden burada veya herhangi bir platformda boyle gelip biz azinligi bizi eziyorlar geyigi yapan herkese en sert sekilde cevap vermeyi kendime borc biliyorum. Bu vatanin her kosesinde yasamis okumus gezmis biri olarak, su an ki isim nedeniylede butun dunyada ayni durumda gezen biri olarak, oturup oturdugunuz topragin, ictiginiz suyun, alisveris yaptiginiz halkin degerini bilin nankorluk etmeyin.

Bu arada istersen kullan o salya lafini bir daha bakiyim, yalniz mumkunse ozel mesajida bekliyorum yaninda.
Mesaj tarihi:
@Matama

Burada haddini bilmesi gereken biri varsa o da sensindir Matama sen buraya gelip delikanlılık taslamadan önce en zıt görüşler arasında bile saygılı bir tartışma varken buraya gelip saçma sapan konuşabiliyorsun bunun üstüne yetinmeyip altta kalmamak için daha da saçmalıyorsun. Pardon ama o parayı kazananların nasıl üsülsüz yollardan kazandığını iddia ediyorsun nasıl oluyorda genelleme yapıyorsun çok merak ediyorum? Bunun yanında sana özel mesaj yazacak bir konuda göremiyorum direkt olarak buradan yazıyorum sana laf anlatılmıyacağınıda böylece anlamış olduk. Bu yaşına gelmiş hâla saygı nedir öğrenemişsin yazık... Ayrıca hâla gelmiş yazdıklarımı tam okumamadan konuşuyorsun bir önceki mesajınla aynı argümanları sunuyorsun oturup burada tekrardan anlatmıyacağım çok istersen okursun. Ayrıca adam tehdit ederek milleti susturacağını sanıyorsan yanılıyorsun ben ekşi sözlük ağzıyla yazıyorsam inan bana sen de bir o kadar lümpen ağzıyla yazıyorsun. Çok rahatsızsan mesajlarımı şikayet edersin buraya gelip adam tehdit etmesin hoş gerçi yazim tarzi ve tehditlerine bakılırsa pekte suçlu olduğum söylenemez.
Mesaj tarihi:
Ayrıyetten benim azınlık konusunu açma sebebim Cicibebe'nin bir postu üzerine ona örnek vermek tersinin olduğunu göstermek içindi ama ne yazik ki yazıları okuyamanlar sağolsun bu hemen kendimi açındırmaya getirilmiş yazık...
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...