Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oturan Boğa'nın kabilesi bağımsızlık ilan etti

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Efendim kendi toprağın olayına bakarsak Kürt soyunun Perslere dayandığını(Bir çok kaynakta böyle geçmektedir) ve onların bizden çok daha önce bu topraklarda yaşadıklarını düşünürsek bu toprakların asıl sahibi onlar oluyor kısacası kendi topraklarını istiyorlar biz de vermeyince hakettikleri toprakları almak için savaşıyorlar... Lütfen daha doğru dürüst argümanlar bulun kendi kendinizle çelişiyorsunuz...

Not: Ben ne Kızılderililerin yaptıklarını ne de PKK'nin yaptıklarını savunuyorum zaten yukarıda da amacım söylenenlerin saçmalığını anlatmak içindir. Birisi silahla yapıyor bir diğeriyse anlaşma ile yapıyor fakat sonuç yine aynı varolan bir ülkeyi bölmek...
Sosyal ağlarda paylaş

türkler buraya geldiklerinde yerlileri hiçe sayıp "buralar boştur, herkes kapabildiği yeri kapsın" demedi, türkler buranın yerlilerine kışlık yardımı diye çiçek virüslü battaniyeler de göndermedi, türkler buranın yerlilerinin kafa derisinden kemer ya da parmak kemiğinden kitap ayıracı da yapmadı. umuma açık yerler "renkli insanlar kısmı ve beyazlar kısmı" diye iki kısma da ayırılmadı. ayrıca türkiye cumhuriyeti 81 ilin federasyonu değildir türkiye'nin bölünmesi amerika'nın bölünmesinden daha korkunçtur çünkü amerika bir ülke değil 51 eyaletin oluşturduğu bir ittifaktır. türkiye amerika gibi hayatta kalmak için başkalarının sırtına binen bir ülke de değildir. ayrıca kızılderililer ile amerika arasında yapılmış bir anlaşma vardır ve amerika bu anlaşmaya sadık kalmamıştır, söz konusu isyanın sebebi de bu.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:
türkler buraya geldiklerinde yerlileri hiçe sayıp "buralar boştur, herkes kapabildiği yeri kapsın" demedi, türkler buranın yerlilerine kışlık yardımı diye çiçek virüslü battaniyeler de göndermedi, türkler buranın yerlilerinin kafa derisinden kemer ya da parmak kemiğinden kitap ayıracı da yapmadı. umuma açık yerler "renkli insanlar kısmı ve beyazlar kısmı" diye iki kısma da ayırılmadı. ayrıca türkiye cumhuriyeti 81 ilin federasyonu değildir türkiye'nin bölünmesi amerika'nın bölünmesinden daha korkunçtur çünkü amerika bir ülke değil 51 eyaletin oluşturduğu bir ittifaktır. türkiye amerika gibi hayatta kalmak için başkalarının sırtına binen bir ülke de değildir. ayrıca kızılderililer ile amerika arasında yapılmış bir anlaşma vardır ve amerika bu anlaşmaya sadık kalmamıştır, söz konusu isyanın sebebi de bu.

Haklısın İstanbul, Van, Ağrı, Karadeniz, Akdeniz, Ege çevresi falan hep boştu önce capital kurduk sonra odun topladık daha büyük binalar yaptık hatta o insanlara o kadar saygılıydık ki onlar için çok büyük öneme sahip olan bir kiliseyi camiye çevirdik... Allah aşkına şöyle türkler hoşgörülüdür ayağını bırakın evet hoşgörülüyüz ama bu topraklarıda öyle laylaylom diye ele geçirmedik bunun yanında evet A.B.D bir federasyon 1776'tan beri varolan bir federasyon ve bunca yıldır kendini iyi korumuş ki geçirdiği iç savaşa rağmen bugün bir bütünlük içinde ve dünyayi yönetiyor ayrıca Türklerin yaşamak için başkalarına ihtiyaci olmamasida ayri komiklik...

Herneyse konuyla alakası olmuyan şeyler bunlar ne olursa olsun varolan bir ülke içinde yeni bir ülke kurmaya çalışmak ne kadar haklı olursan ol bölücülüktür bunun yanında 150 yıllık bir anlaşmaya sadık kalmamakta en saçma şeydir o zaman biz de gidelim zamaninda Hunların yaptığı anlaşmaları ortaya serip toprak talep edelim...

Not: Ha bunun yanında ABD'nin yaptığı ırkçılığı ve soykırımı vurgulamışsın ona lafım yok gerçekten insanlığın yüz karası olaylarından biridir ama dediğim gibi konumuzun bununla bir ilgisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:
Fistan said:
elm said:
Ona bakarsan türklerinde anavatanı anadolu değil bizde anadoluya sonradan geldik

kaynak?

http://en.wikipedia.org/wiki/Orkhon_script :S

anadoluda yasayan biz türk oldugumuzu nerden biliyoruz ya da anadolu da türkler gelmeden yasayan yokmuydu? onlardan biri olma ihtimalimiz yok mu? bi de tarih bölümünde bi konu var, orta asyadan gocen türkler anadoluya geldi diyor ve anadoluda yasayanların sadece %10 u göçebe insanlar deniyor o arastırmada.
biz de anadoluya sonradan geldik derken biz demek biraz komik kkacıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:
cicibebe said:

Haklısın İstanbul, Van, Ağrı, Karadeniz, Akdeniz, Ege çevresi falan hep boştu önce capital kurduk sonra odun topladık daha büyük binalar yaptık hatta o insanlara o kadar saygılıydık ki onlar için çok büyük öneme sahip olan bir kiliseyi camiye çevirdik... Allah aşkına şöyle türkler hoşgörülüdür ayağını bırakın evet hoşgörülüyüz ama bu topraklarıda öyle laylaylom diye ele geçirmedik bunun yanında evet A.B.D bir federasyon 1776'tan beri varolan bir federasyon ve bunca yıldır kendini iyi korumuş ki geçirdiği iç savaşa rağmen bugün bir bütünlük içinde ve dünyayi yönetiyor ayrıca Türklerin yaşamak için başkalarına ihtiyaci olmamasida ayri komiklik...

Herneyse konuyla alakası olmuyan şeyler bunlar ne olursa olsun varolan bir ülke içinde yeni bir ülke kurmaya çalışmak ne kadar haklı olursan ol bölücülüktür bunun yanında 150 yıllık bir anlaşmaya sadık kalmamakta en saçma şeydir o zaman biz de gidelim zamaninda Hunların yaptığı anlaşmaları ortaya serip toprak talep edelim...

Not: Ha bunun yanında ABD'nin yaptığı ırkçılığı ve soykırımı vurgulamışsın ona lafım yok gerçekten insanlığın yüz karası olaylarından biridir ama dediğim gibi konumuzun bununla bir ilgisi yok.

birader kafan yerinde mi senin, ben türkler buraya geldiğinde buralar boştu mu dedim? tam tersini söyledim. buranın yerlileri türk hükmü altında asimile olmaya zorlanmamıştır aksine türklere medeniyet öğretmişlerdir. ayrıca ben türklerin hayatta kalmak için başkalarına ihtiyacı yoktur da demedim, verilen mesajları kastedilenden çok farklı bir şekilde algılıyorsun kusura bakma ama pek tartışma adamı değilsin gibi.
ayrıca anlaşma 150 yıllık da olsa 1500 yıllık da olsa eğer belli bir süre ile kısıtlanmamışsa ve imzalayan taraflar değişmedikçe o anlaşma geçerlidir, uyulmak zorundadır, uymayan toptur dönektir. hunlar zamanında daha türk'ün esamesi bile okunmuyordu sen hangi anlaşmadan bahsediyorsun? türkiye cumhuriyeti var mıydı o zamanlar a akıllı bıdık?
Sosyal ağlarda paylaş

@Fistan

O konuda haklısın ben sadece bir kaynak istemişsin aklıma o geldi onu gösterdim dediğin gibi yeni bulgular tarihe yeni yorumlar getiriyor. Ama konu yine sapıyor işte bunun tartışmasını başka bir topice yada yere bıraksak sanırım daha iyi olur. Sonuçta bir insanin yada topluluğun gidip bir toprak üstünde hak iddia etmesi ve bu hakkıda zamanında o topraklarda yaşadığına ve oranın asıl sahibinin o olduğuna dayanarak elde ettiğini söylemesi bence saçmalıktır o zaman en basitinden Yunanlılar da gelip Ege'de hak iddia etsin. Sanırım Anadolu'da yaşıyan ve bu konuda kanıtlanabilirliği %100 olan en eski uygarlıklardan birinin Yunan uygarlığı olduğu konusunda hem fikiriz?
Sosyal ağlarda paylaş

e yunanlar da buraya sonradan geldiler ona bakarsan? senin mantığınla yunanlar da burada hak iddia edemez ki zaten? ayrıca söz konusu isyanın sebebi amerika'nın kızılderilileri kandırmış olması. eskiden orada biz vardık siz yoktunuz orası bizim hakkımız geyiğine göre hareket edilse zaten dünyadaki bütün insanların kenya'ya tıkılıp kalması lazım. ama şu var ki zulme karşı çıkmak herkesin hakkıdır, ah siz bizi yendiniz gelin alın toprağımız demek zorunda değil kimse.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sonuçta bir insanin yada topluluğun gidip bir toprak üstünde hak iddia etmesi ve bu hakkıda zamanında o topraklarda yaşadığına ve oranın asıl sahibinin o olduğuna dayanarak elde ettiğini söylemesi bence saçmalıktır

katılıyorum.ama konu oturan boga kabilesinden buralara nasıl geldi merak ettim dogrusu.
adamların yaptıkları anlasmalarda kabilenin topraklarının sınırları bellidir, hakları bellidir. cıkıpta buralar bizimdi eskiden diyip bagımsızlık ilan ettiği falan yok sonucta.
kürtler böle yapar bu normalse falan denmiş sanırım o yüzden buraya gelmiş konu. kürtlerin ise ne belli toprakları var anlasmalarda gecen ne de yurtları.medler vardı eskiden o bölgede ama kürtler ne medlerin devamı ne de has kürt ırkı. işte o bölgede cok olunca sahipleniyolar. oturan boga kabilesinin bagımsızlık ilan etmesi ile uzaktan yakndan alakaları yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Cicibebe zaten demeye çalıştığım seninle aynı en yukarıdaki postlara bakarsan diğerlerinin yaziklarına, onlarin dedikleri şeylere karşı çıkıyorum ve yarım saattir bunu anlatmaya çalışıyorum bu sırada bazen parodi bazen de "uçuk" fikirler sunuyorum ama sanırım ya benim anlatımım iyi yada senin kafan şuan dağınık.
Sosyal ağlarda paylaş

@Fistan

İşte ben de onu söylüyorum hatta şöyle tüm yukarıdaki postlarda demek istediğimi söylüyeyim

1)Resmi öneminin olmadığı bir belgeye dayanarak bir toprak üstünde hak iddia etmek saçmalıktır.

2)İster haklı ister haksız gerekçeler olsun varolan bir ülkeden toprak talep etmek bölücülüktür. (Bölücülük diyince herkes PKK sağolsun kötü tarafından anlıyor ne olursa olsun bir ülkeyi bölüyorsun kardeşim var mi başka bir kelime söyleyin onu kullanayım).

3)Kızılderilerin ABD topraklarında oranın ilk yerlisi olduğunu iddia ederek toprak talep etmesine bir tarafımla gülerim. (Bu da ilk başlarda yazılanlara karşılık)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ayrıca anlaşma 150 yıllık da olsa 1500 yıllık da olsa eğer belli bir süre ile kısıtlanmamışsa ve imzalayan taraflar değişmedikçe o anlaşma geçerlidir, uyulmak zorundadır, uymayan toptur dönektir. hunlar zamanında daha türk'ün esamesi bile okunmuyordu sen hangi anlaşmadan bahsediyorsun? türkiye cumhuriyeti var mıydı o zamanlar a akıllı bıdık?

Bir anlaşmanın geçerli olmasi için biraz da yaptırım gücü gerekir sormasi ayip kızılderiler ne zaman böyle bir güç elde etti? Şimdi bunlar oralarda hak iddia ederken merak ediyorum kaç ülke kızılderilere destek çıkacak. Hunlar zamanındaki belge olarakta lafın gelişi olarak bir örnek vermek istemiştim ama sanırım amacından sapmış ayrıca ne zaman tüm dünyaca tanınan(kabul gören) bir kızılderili ülkesi oldu çok merak ediyorum "akıllı bıdık"...
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:
Sevgili Cicibebe zaten demeye çalıştığım seninle aynı en yukarıdaki postlara bakarsan diğerlerinin yaziklarına, onlarin dedikleri şeylere karşı çıkıyorum ve yarım saattir bunu anlatmaya çalışıyorum bu sırada bazen parodi bazen de "uçuk" fikirler sunuyorum ama sanırım ya benim anlatımım iyi yada senin kafan şuan dağınık.

sen anadolunun yerlileriyle kızılderilileri aynı kefeye koymuşsun. anadolu yerlileri kızılderililer gibi yok sayılmadı, zorla toprakları ellerinden alınmadı. sadece vergi ödedikleri devlet değişti. evet o yeni devletin kimliği onlarınkinden farklıydı ayrıca onlardan daha fazla vergi alınıyordu ama eskisinden daha güvenli bir hayat yaşadılar. ayrıca sosyal statüde her zaman türklerin üstünde olmuşlardır.
ha diyeceksin peki neden şu an burada yoklar? buradan kovulmaları bahsedilen zaman diliminin sonlarında gerek başkalarının güvenliklerini tehtid ettiklerinden gerek iki tarafın devletlerinin aptallıklarından dolayı arada kalıp mağdur duruma düşmelerinden dolayı olmuş bir olay. geri gelmeleri yasak da değil zaten.
xieon said:
said:

Bir anlaşmanın geçerli olmasi için biraz da yaptırım gücü gerekir sormasi ayip kızılderiler ne zaman böyle bir güç elde etti? Şimdi bunlar oralarda hak iddia ederken merak ediyorum kaç ülke kızılderilere destek çıkacak. Hunlar zamanındaki belge olarakta lafın gelişi olarak bir örnek vermek istemiştim ama sanırım amacından sapmış ayrıca ne zaman tüm dünyaca tanınan(kabul gören) bir kızılderili ülkesi oldu çok merak ediyorum "akıllı bıdık"...

biriyle anlaşma imzalıyorsan onu bir güç olarak tanıyorsun demektir zaten. sen anlaşmana sadık kalmazsan karşı taraf da ona göre karşılık verir sana, ne desinler "biz kızılderiliyiz, eziğiz biz" diyip kaderlerine mi küssünler? yaptırım gücü böyle böyle gelir işte, ağlamayana meme yok. ülke kurmak için daha önce bir ülkenin olmuş olması mı gerekiyor? ilk ülke nasıl kurulacak o zaman?
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:

sen anadolunun yerlileriyle kızılderilileri aynı kefeye koymuşsun.

Sanırım aramızdaki anlaşmazlık buradan kaynaklanıyor? Bu konuda örnek verenlerin yanlış olduğunu anlatmak için herkesin daha iyi anlıyabileceği Anadolu örneğini verdim ben kimse de zorla ülkeden gönderildi demedim Amerikan'nin yaptıklarını tasvip etmediğimi yukarıdaki postlarımın tekinde not bölümünde belirttim. Ayrıca ne güzel açıklamışsın ülkeden kimse zorla gönderilmedi gönderilenlerde güvenlik tehditi gerekçesiyle gönderildi ama sonuçta gönderildi benim demek istediğim Amerika'da olan olayi savunan argümanlara bakarsak bu gönderilenlerin de hak iddia etme hakları vardır ve bence bu saçmalıktır benim iki halkı aynı kefeye koyduğum nokta sonucudur. Bana göre eğer ABD'de ki kızılderilin böyle bir şey isteme hakkı varsa bu topraklar üstünde yaşamış olan her milletin de böyle bir şey isteme hakkı vardır ama böyle birşey saçmalıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
amerika'da yapılan bölücülüğe, sırf "bölücülüğe karşıyım" diye karşı olmak nasıl bir mantıktır? başka bir ülkede bu tarz hareketler diğer ülkelerin işine gelir çoğu zaman. amerika pkkyı desteklediyse biz de gücümüz yettiğince oturan boğayı destekleriz, kafası çalışan her devletin yapacağı gibi.. ha türkiye'nin buna gücü ve cesareti yok o ayrı konu. ama ben bu at gözlüklülüğe inanamıyorum.. sanane elalemin ülkesindeki bölücülükten, ben destekliyorum arkadaşım, her sene bi çucal nohut göndereceğim oturan boğaya..

Eğer lafın bana yada benim gibi düşünlereyse olayın çıkış noktasını sanırım kaçırmışsın ben ABD deki olayi desteklemiyorumdan daha çok ABD deki olayın farklı yorumlanmasına karşı konuşuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
biriyle anlaşma imzalıyorsan onu bir güç olarak tanıyorsun demektir zaten. sen anlaşmana sadık kalmazsan karşı taraf da ona göre karşılık verir sana, ne desinler "biz kızılderiliyiz, eziğiz biz" diyip kaderlerine mi küssünler? yaptırım gücü böyle böyle gelir işte, ağlamayana meme yok. ülke kurmak için daha önce bir ülkenin olmuş olması mı gerekiyor? ilk ülke nasıl kurulacak o zaman?

Belki o anlaşmayı imzalarken ABD kızılderileri bir güç olarak tanidi fakat şu da gün gibi açık kızılderilerin bugün bir yaptırım uygulayacak kadar gücü yok yani yok derken hiç yok da demiyorum fakat bağımsızlık ilan edecek bir güçleri yok ve son olarak tekrarlıyorum konumuzla tam olarak bağlantılı olmuyan bir durum olayin çıkış noktası "ABD'de yapılan bu şeyde bölücülüktür" fakat her ne kadar pek tartışma adamımı olmadığımı iddia etsende başka bir konu üstünde adam gibi biriyle "tartışma" olanığı verdiğin için sana teşekkür ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

xieon said:
cicibebe said:

sen anadolunun yerlileriyle kızılderilileri aynı kefeye koymuşsun.

Sanırım aramızdaki anlaşmazlık buradan kaynaklanıyor? Bu konuda örnek verenlerin yanlış olduğunu anlatmak için herkesin daha iyi anlıyabileceği Anadolu örneğini verdim ben kimse de zorla ülkeden gönderildi demedim Amerikan'nin yaptıklarını tasvip etmediğimi yukarıdaki postlarımın tekinde not bölümünde belirttim. Ayrıca ne güzel açıklamışsın ülkeden kimse zorla gönderilmedi gönderilenlerde güvenlik tehditi gerekçesiyle gönderildi ama sonuçta gönderildi benim demek istediğim Amerika'da olan olayi savunan argümanlara bakarsak bu gönderilenlerin de hak iddia etme hakları vardır ve bence bu saçmalıktır benim iki halkı aynı kefeye koyduğum nokta sonucudur. Bana göre eğer ABD'de ki kızılderilin böyle bir şey isteme hakkı varsa bu topraklar üstünde yaşamış olan her milletin de böyle bir şey isteme hakkı vardır ama böyle birşey saçmalıktır.

bak kardeş, kızılderililerin amerikaya karşı çıkmaya hakları vardır. neden? birinci sebep orann yerlileri oldukları halde yabancı muamelesi görüyorlar, dışlanıyorlar. diğer sebep onlar ile DEVLETİN imzaladığı bir anlaşma varmış ve devlet kızılderililerden ihtiyacı olan şeyi aldığı halde anlaşma gereği onlara vermesi gereken şeyi vermemiş. yani burada kızılderililer MAĞDUR.
bu yüzden sen kızılderililer haklıysa türkiye'deki azınlıklar da isyan etseler haklı olurlar diyemezsin, desen de ciddiye alınmazsın. neden? o halklar mağdur değil çünkü. eğer mağdur olduklarını düşünüyorsan mantıklı bir şekilde bir açıklama yap. bazı milletlerin eskiden burada bulundukları için hak iddia etmeleri yetersiz bir argüman. bir kere o milletler buradan kovulmalarına sebep olan şey buraya türklerin gelişi değil ki, kovulmadan önce yüzyıllardır zaten türk hükmünde yaşıyorlardı dolayısıyla mesele kovulmalarıysa ancak tekrar buraya gelip bu ülkenin vatandaşı olmak isterlerse haklı olurlar. kaldı ki buraya dönmeleri yasak değil, isteyen gelir.
xieon said:
said:

Belki o anlaşmayı imzalarken ABD kızılderileri bir güç olarak tanidi fakat şu da gün gibi açık kızılderilerin bugün bir yaptırım uygulayacak kadar gücü yok yani yok derken hiç yok da demiyorum fakat bağımsızlık ilan edecek bir güçleri yok ve son olarak tekrarlıyorum konumuzla tam olarak bağlantılı olmuyan bir durum olayin çıkış noktası "ABD'de yapılan bu şeyde bölücülüktür" fakat her ne kadar pek tartışma adamımı olmadığımı iddia etsende başka bir konu üstünde adam gibi biriyle "tartışma" olanığı verdiğin için sana teşekkür ediyorum.

yaptırım uygulayacak gücü yok önermesi birşey ifade etmez. mücadele edilir ya da edilmez, mücadele etmeden yaptırım uygulatamazsın onun dışında kimin ne kadar güçlü olduğu değil nasıl mücadele ettiği önemlidir. kızılderililerin müzadle etme hakları var mı? var. edip etmemek onlara kalmış.
ayrıca mesajımda yazanların hepsine aynı anda cevap verirsen sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibebe said:

bak kardeş, kızılderililerin amerikaya karşı çıkmaya hakları vardır. neden? birinci sebep orann yerlileri oldukları halde yabancı muamelesi görüyorlar, dışlanıyorlar. diğer sebep onlar ile DEVLETİN imzaladığı bir anlaşma varmış ve devlet kızılderililerden ihtiyacı olan şeyi aldığı halde anlaşma gereği onlara vermesi gereken şeyi vermemiş. yani burada kızılderililer MAĞDUR.
bu yüzden sen kızılderililer haklıysa türkiye'deki azınlıklar da isyan etseler haklı olurlar diyemezsin, desen de ciddiye alınmazsın. neden? o halklar mağdur değil çünkü. eğer mağdur olduklarını düşünüyorsan mantıklı bir şekilde bir açıklama yap. bazı milletlerin eskiden burada bulundukları için hak iddia etmeleri yetersiz bir argüman. bir kere o milletler buradan kovulmalarına sebep olan şey buraya türklerin gelişi değil ki, kovulmadan önce yüzyıllardır zaten türk hükmünde yaşıyorlardı dolayısıyla mesele kovulmalarıysa ancak tekrar buraya gelip bu ülkenin vatandaşı olmak isterlerse haklı olurlar. kaldı ki buraya dönmeleri yasak değil, isteyen gelir.

Efendim öncelikle bu ülkedeki bulunan "azınlıklardan" biri olarak şunu rahatça söylüyebilirim ki bu ülke insanlarını dışlıyor şu 20 yaşıma kadar dinimle de dinimlede "ırkımla" da dalga geçildi bu son zamanlarda olan birşey de değil en basitinden Türkiye ilk kez kurulduğunda CHP'nin heryerde parti binasi varken Doğu Anadolu gibi yerlerde neden yoktu? Bu dışlama değildir nedir bana açıklıyabilir misin? Ayrıca diyorsunki buraya dönmeleri yasak değil nereye yasak değil insanları düşüncelerinden dolayı bile yargıladığımız bir ülkedeyiz, özellikle azınlıksan her sözüne karşı önyargıyla yaklaşılan bir ülkeyiz nasıl oluyorda bu ülkede ayrım olmadığını söylüyorsun belki devlet fiilen ayrım yapmıyor ama o hoşgörülü halkımız bu ayrımı çok güzel yapıyor. Zamanında istiklalde insanların dükkanlarını yağmalıyan ben değildim yada ayrıca bana şunun hesabini ver ikinci dünya savaşında Ermenilerden, Yahudilerden daha fazla varlık vergisi alan kimdi? Lütfen bana alınan vergiler eşitti demeyin eşit olmadığını çok iyi biliyorum...
said:

yaptırım uygulayacak gücü yok önermesi birşey ifade etmez. mücadele edilir ya da edilmez, mücadele etmeden yaptırım uygulatamazsın onun dışında kimin ne kadar güçlü olduğu değil nasıl mücadele ettiği önemlidir. kızılderililerin müzadle etme hakları var mı? var. edip etmemek onlara kalmış.
ayrıca mesajımda yazanların hepsine aynı anda cevap verirsen sevinirim.
Ben kızılderililer mücadele etmesin de demiyorumki şu anki durumlarıyla istekleri hayalden öte değil... Dünyada tek süper güç olma yolunda ilerliyen ve en güçlü dönemlerinden olan bir ülkenin içinde çıkıp özgürlük istemek salaklıktan öte birşey değildir
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...