Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BMW X6 Resmen Duyuruldu!

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

Cafein said:
leoneo5 said:
lada nivalar bile daha iyi tırmanır cayenne den

Rover sülalesinin en kütük araçları olan Defender ile Freelander konu arazi olunca daha lüks akranları Discovery ve Range Rover'dan çok daha iyidirler.

freelander hafif arazi aracı
yeni yaptıkları freelander 2 daha oturaklı

ama range ile discovery nin yanına yaklaşamazlar

discovery bildiğin dağ kamyonu defender gibi
hem araziye gideceğim hemde lüks istiyorum diyorsan paranda varsa range alıyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

leoneo5 said:
X6

Ben jipi şehirde prestij sembolü, imaj için kullanacağım. Büyük bagaj, 7 kişilik oturma kapasitesi falan bana luzumsuz şeyler.

arabam jip olsun orijinal olsun, bi caddeye yanaştığımda milletin kafası dönsün

arabasıdır.

X5 le yakından uzaktan alakası yok önü benziyo diye araca bu kadar haksızlık etmeyin.

X3 de X5 de X6 da asfalt jipi
test sürüşü yaptıran borusan görevlisi ağzıyla bunlar şehir jipi dedi

benim bildiğim jip , yolun olmadığı yani arazide giden araçtır. Şehir jipi ne demektir ? arazi gitme koşullarının zor olduğu zemin olarak varsayarsak , asfaltta ne gibi gitme zorluğu doğmuş olabilirki şehir jipi çıksın ?

hızlı giden yükseltilmiş 5 serisi ve 3 serisi station vagon ...
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte gelişmiş bi trend. 1970 lerde ispanyol paça amaçsız olsa da nası popüler olduysa şehirde jip kullanmakta popüler şu günlerde. Artık makam arabaları değil jipler zenginliğin sembolü.

Bunu geçtim bizim şehirlerimiz malum, düzgün yol yok, çukurlar tümsekler çatlaklar kasisler vs. Bunlardan en rahat jipler geçiyor, sen sedan arabanla kasisten 20-30 la geçerken jip 70 le bana mısın demeden ezip geçiyor...

Onu da geçtim şehir içinde park mı bulamadın? çıkarsın kaldırıma hayvanlar gibi.

dolmuş taksi falan gibi hanzoların kolay kolay sıkıştıramaması da cabası.

bunun gibi sebeplerden şehir jipi diye bi kavram çıkmış ortaya ve bence durumu olan herkesin buna geçmesi lazım trafikte rahat etmek istiyorsa...
Sosyal ağlarda paylaş

Bu savunduğum kısımlar etik olarak doğru olmayabilir, şehir içi trafiğine aykırı da olabilir, ama şartlar bunu gerektiriyor bence...

Mesela kamyon şöförleri neden fazla rahattır large dır? Bi kavşakta öncelik falan düşünmeden neden frene basmaz da geçer? Çünkü karşısındakinin 20 tonluk momentle inatlaşmayacak kadar aptal olmadığını bilir. Kimse yol benim hakkım diye arabanın önüne atladığı gibi kamyonun önüne atlamaz. O kamyon ona çaktı mı arabasıyla birlikte tabut niyetine gömüleceğini bilir çünkü...

Jipte o korkuyu yaratıyor insanlarda. Bu yüzden rahat oluyor trafikte...
Sosyal ağlarda paylaş

SUV'da benim sevdiğim olay diğer araçlardan yüksek olduğunuz için öyle sıkıştırılmaymış kıl-yün olayları yok gerçektende[Suzuki Vitara felan ne bileyim Rav4 felan harici] E araba bir de şu an kelimelerle ifade edemeyeceğim dizel motor sesiyle gazlanıp güzel de olunca SUV'lere aşık oluyorsun tabi, mesela ben =)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, siz ya Türkiye'de, ya da daha doğrusu Istanbul'da yaşamıyorsunuz...

Burada asıl lüks görünen jip küçük araba tarafından sıkıştırılır, egosal sorunu olan bu tip sürücüler ölümüne gelir jip taciz ederler. Bugüne kadar babamın RR Sporttayken (pardon Tata Sport) kaç Palio, Fiesta, 206 ve benzeri aracın ölümüne üstümüze sürdüğünü, sağdan soldan önümüze atladığını hatırlamıyorum, o hızda vursak herifi kesin öldürürüz suçu da bize kalır sonra. Araç ebatlarındaki farkı umursamadan yan şeritten bindirme yapıp geçmeye bile uğraşıyorlar, daha ben ne diyeyim ki...

Istanbul'da rahata ermek için Monster Truck şart.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:

Bunu geçtim bizim şehirlerimiz malum, düzgün yol yok, çukurlar tümsekler çatlaklar kasisler vs. Bunlardan en rahat jipler geçiyor, sen sedan arabanla kasisten 20-30 la geçerken jip 70 le bana mısın demeden ezip geçiyor...

yani kamyon otobüs minibüs sıkıştırması bize özgü
sonuçta adamları düşündükleri bir trend , türk hanımlarını kamyon minibüs sıkıştırıyor diye düşünmüyorlar yüksek süratli gidebilenbu araçları

kaldıki adamlar almanya ingiltere veya her nerede üretiliyorlarsa , oraların kaymak asfaltına göre süspansiyonları ayarlı geliyor.

X5 test sürüşü yaptık , aman allahım bizim corsadan daha sert süspansiyon , ne engel aşması ? aracın içerisinde böbrek taşı düşürüyorsunuz. En ufak bi engelde araba zıplıyor. Bizim yollarımıza göre ayarlı değiller , zaten ayarlanamazlar , asfalt jipi , yüksek ve hızlı gidecek, sert süspansiyonu olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Eski Range ile araziye çıkmıştım, sürmeyip yan koltukta oturmama rağmen hayatımın en eğlenceli tecrübelerinden biriydi.

Daha eğlenceli bir tecrübe ise daha beter araziye Renault Toros SW ile çıkmaktı, bu jip mip haltetmiş. Öyle arazi tutkunuz var ise kesin alın, ne kadar maden mühendisidir inşaatçıdır babası olan arkadaşım varsa hepsinde ikinci araba olarak var :)

Bir de böyle güzel bir kar yağdıktan sonra Kartalkaya yolu inanılmaz eğlenceli oluyor, ne kadar X5 Cheyenne falan varsa dökülmüş orada yola, çıkamayıp kalıyorlar tam rezillik. Jandarma Defenderla girip çekemiyor onları, bulldozer muldozer milyarlık arabaları halatla bağlayıp çekiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

senin bindigin range bozukmus

alakasi yok yani benim hayatta bindigim en rahat araba range

MrMarvelous said:
Hadi X5 öyle. Bana rahatsız edici gelmiyor o sert süspansiyon, ama haksız değilsin...

Ama hiç bi Range Rover'a bindin mi? Hakikisine ama Discovery Sport falan değil... Kasisten geçiyorsun logar kapağı gibi hissettiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

MrMarvelous said:
Hadi X5 öyle. Bana rahatsız edici gelmiyor o sert süspansiyon, ama haksız değilsin...

Ama hiç bi Range Rover'a bindin mi? Hakikisine ama Discovery Sport falan değil... Kasisten geçiyorsun logar kapağı gibi hissettiriyor.

En çok şu şey olayını seviyorum, yavaş hızda çukura falan giriyorsun, kabin sabit dururken altta amörtisörler hareket ediyor, yolcuları sallamadan atlaya zıplaya devam ediyorsun.

X5 gerçekten sert ve titretiyor, babamın çok samimi bir arkadaşı alıp biraz kullanıp sinirlenip sattı, Range (pardon Tata) Rover aldı.

Bu kadar muhabbeti geçti, yarın gidip babamın arabasının yükseklik ayarını kurcalayayım, babam da "Ulan eşşek kadar adam oldun hayvan herif hala arabayı kurcalıyorsun, in aşağı" diye kızsın :D

SUV alacağınıza turbolu Subaru Forester alın, tamam araba Tofaş Kartal'ın biraz gelişmişi ama en azından gidiyor. Kodu mu oturtur ayrıca, hiç acımaz acıtır ;) Kılım insanların 2.5 tonluk aletlerle höaaaeee diye yolda gezmesine. 2.5 tonluk aletlere de kılım, arabadan sonra kullanamıyorum şöyle viraja bir havayla giriyorum savrulup yatıyor macera filmine dönüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Arazi diye tartışmaya gerek yok, Türk insanı arazi diye dillendirir ama ya piknik için yol kenarına çıkacaktır, ya da köye gittiğinde bozuk toprak yolda kamyon/traktör izlerine altını sürtmeden kullanacaktır.

Hakkıyla arazi kabiliyeti deneyebilecek olan yok, hatta o kabiliyeti sergilemek için kullanım bilgisine vakıf olan da yok.

matama'nın söylediği doğru, çocuklu ve alışveriş yapan bayanların favorisiydi station ve SUV araçlar ama eskiden cazibeleri yoktu.

255-295 tabalı performans lastiğine sahip Porsche Cayenne ile dalga geçmek bence çok büyük bir acımasızlık. O tabanda çivili kar lastiği bile taksan ne fayda. Benim A4 için bile 185 tabalı kış lastiği kiti vardı, nerede kaldı 205 taban. Kullanıcı bilinçsizliğine uğramış şansız araçlar onlar.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

hmms o zaman ben yanlis anlamisimda nasil bir tabir bu abi :D

Vodan said:
matama, MrMarv da aynı şeyden bahsetmiş heralde kasisi logar kapağı gibi hissettiriyor diye.

Doğru fakat Range Rover yüksek ve çok sert olmadığından savrulmasada biraz savruluyormuş gibi hissettiriyor yüksek hızlarda.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,

Arazi diye tartışmaya gerek yok, Türk insanı arazi diye dillendirir ama ya piknik için yol kenarına çıkacaktır, ya da köye gittiğinde bozuk toprak yolda kamyon/traktör izlerine altını sürtmeden kullanacaktır.

Hakkıyla arazi kabiliyeti deneyebilecek olan yok, hatta o kabiliyeti sergilemek için kullanım bilgisine vakıf olan da yok.

Saygılar.

hah, işte buna katılıyorum. Araziye gerçekten çıkanlarda hep wrangler falan oluyo eskisinden böle. Ya da Jimmy işte ne derseniz...
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

MrMarvelous said:

ya sen okumayı ne zaman sökecen? defalardır aynı şey
Sosyal ağlarda paylaş

sen yazmayi soktugunde, genelin anliyacagi sekilde yazicaginda

logar kapagi dedigin nane bizim burada(suadiye kazasker) kasisten daha cok insanin canin acitiyor, hatta istanbul geneldinde (bagdat dahil) aynen ole

kasis mi logar mi dersen logar derim

normal insanlar soyle yazar

pamuk gibi gectik hissetmedik, suspansiyonlar o kadar yumusakki hissetmiyorsun.

hadi ilkokula
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...